Депутат 9/9 от ГЕРБ се отказа от парламента

ЦИК заличи Дочко Дочев от листата в Плевен
Обновена: 8 окт 2014 13:07 | 8 окт 2014 13:07,
65
Депутат 9/9 от ГЕРБ се отказа от парламента
Снимка: архив Булфото

Новоизбран депутат от ГЕРБ по схемата 9/9 се отказа от парламента. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

Още по темата
Дочко Димитров Дочев беше на 9 позиция в листата на ГЕРБ в Плевен. Заради съвпадението на номера му в листата с номера на бюлетината на ГЕРБ, който на тези избори също бе 9, Дочев събра силен преференциален вот. Така кандидатът се изкачи до избираемото второ място.

Вчера обаче Дочев е подал заявление в ЦИК, с което обявява, че иска да бъде заличен от кандидатската листа на партията си. Членовете на комисията уважиха искането му и излязоха с решение за заличаването му. Така Дочев няма да стане депутат.

Феноменът на успешни кандидати заради съвпадението на номера им в листата с номера на бюлетината на партията се появи на евроизборите. Тогава Момчил Неков от БСП изпревари по преференции водача Сергей Станишев и стана евродепутат.

На сегашните избори това се превърна в масова практика. По неофициални данни от районните комисии в повечето партии има размествания заради неосъзнатите преференции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, висшистите на ГЕРБ, дето се смееха на БСП за 15/15 - видя се, че и те не са по-различни, нали една майка ги е раждала.
10
1
 
13
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Е, какви са тия простотии. Сам ще се откаже. Наистина няма за кого да се гласува :(1. Започваме с палежи на бензиностанции2. Спираме да пазаруваме от чуждите вериги3. Купуваме Руски изтребители
9
2
 
33
 
! Отговори
7 преди 9 години
Нали за ГЕРБ са гласували висшистите,защо така се е получило.И защо се отказва от депутат след като е бил кандидат.Дали пък няма насилие? Сложен е за парлама ,а вижте тези с висшето образование го избрали.Да се смееш ли ,да плачеш ли с такива политици?
8
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 9 години
"Феноменът на успешни кандидати заради съвпадението на номера им в листата с номера на бюлетината на партията се появи на евроизборите."---Какъв ти феномен, това само показва нивото на избирателите на съответните партии. Имам чувството, че колкото повече купен ромски вот има, толкова и по-често е срещан този "феномен" за дадена партия. Неслучайно освен че го има в ГЕРБ, преобладава и в ДПС и БСП. Та по "феномена" ще ги познаете партиите що за стока са всички "водещи" партии...
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тези квадратчета и кръгчета, каква е тази сложна геометрия, мислете за (не)образования и (ниско)интелигентен герберастки електорат, за да не стават пак издънки от рода на 9/9 хахаха
6
11
 
25
 
! Отговори
tu преди 9 години
Бойко казваше, не вярвам,че избирателтие на БСП са толкова ***,че да гласуват 15/15. Аз сега смело ще кажа,че тези на ГЕРБ въпреки разяснителната кампания пак гласуват 15/15 означва,че са адски ограничени. И партия на такива ще ни управлява. Боже. Дано дадът мандата на ДПС.
5
3
 
27
 
! Отговори
Дочко 9/9 преди 9 години
Как е матряле, излезте на протест и подкрепете Дочко 9/9!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стръвта е отхвърлена от рибата.
3
0
 
8
 
! Отговори
ДжихаПазарджишки преди 9 години
До АнонименАко я използваш за заразяване на пишман политиците ни ше те уредим.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Заради съвпадението на номера му в листата с номера на бюлетината на ГЕРБ, който на тези избори също бе 9, Дочев събра силен преференциален вот. Така кандидатът се изкачи до избираемото второ място."Избирателят на ГЕРБ не беше ли млад, образован висшист в активна възраст? мухаххахаВърнете веднага Дочко, хората са го избрали!
1
3
 
17
 
! Отговори
ТАРИКАТ преди 9 години
И СЕГА ЗА ТОЗИ ЖЕСТ, ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ШЕФ НА НЯКОЕ ВЕДОМСТВО !!