Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"

Участието на сменения ексминистър Трайков торпилирало преговорите за кабинет
Обновена: 16 окт 2014 07:07 | 15 окт 2014 22:25, Веселина Йорданова
307
Борисов дава нов шанс на Реформаторите "да се организират"
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана доволен от днешните консултации на екипа си с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Въпреки това той е готов да даде нов шанс на Блока.

Още по темата

„Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории“, отсече Борисов във Facebook.

Той заявява, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за днешните консултации.

"Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят“, коментира Борисов.

По думите му вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса ‪#‎КОЙ‬.

Вчера ясно и категорично заявихме, че заради #КОЙ ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, #КОЙ беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров. И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна, изтъква Борисов.

Според него още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, от там са показали, че са нестабилен партньор. „А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало“, ядосва се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак обявява, че „капката оптимизъм“, която все още има, е, че Петър Москов „многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
4
 
! Отговори
Нaционaль преди 9 години
До АнонименНищо общо, сaмо 9 опорни точки били сaвпaдaлиСaмо фирмите и aдресите сa рaзличaвaт
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без изненади ,нямаше как реформаторите да се споразумеят с мафията
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако утре не бъде поставено същото условие на ПФ означава, че отношението към РБ е тенденциозно. Което пък от своя страна дава карт бланш на РБ да откажат каквито и да е било разговори с ГЕРБ
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо общо между програмите на ГЕРБ и ПФ,те са коренно различни и абсолютно невъзможно е да има коалиция между тях. Всякакви комбинации при тоя парламент са обречени и евентуално правителство ще е точно копие на Орешарски. и като него ще се сгромоляса. Опитите за съставяне на правителство са като да залепиш с тиксо отрязан крайник.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството обяви, че с оглед на политическата си позиция, ще промени емблемата си с нова: презерватив.Презервативът ограничава производството, унищожава следващото поколение и Ви дава усещане за сигурност, докато всъщност ви прекарват.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хи-хи-хи.....за ГЕРБ аджеба, дали въобще ..... има надежден партньор! Аааааа - Барека може -старата любов ръжда не Фашта, Патриотичния фронт също може.....с една крачка са напред с материала от Атакаджиите !!! А Бре гербаджии, първо се погледнете кой Ва иска с вожда БОрисов !!!!!!
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, гербавите, лезнахте се по пързалката... сега ще видите нагледно кон боб яде ли...
115
6
 
6
 
! Отговори
Нютон преди 9 години
Чудя се вече коя е по-турчеещaтa се пaртия - ГРоБ или РъБ !!!
114
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На предстоящите избори РБ ще утрои резултата си
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно правителство - заедно с ДС-муцуните и с подкрепата на ДПС, ДПС-2 (ББЦ), АБВ, БСП, Атака... Слава на БКП!
112
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, дела трябват, не думи, мутро долна!!!!
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно на ГЕРБ по му харесва да има сигурност чрез ДПС, отколкото трудности, но реформи с РБ.Трите грации от ГЕРБ бяха много по-любезни в изказванията си към ДПС, отколкото към тези от РБ, а за Пеевски и статуквото, което да се промени, направо си казаха, че това няма да се промени. Опитват се да обвинят реформаторите, че едва ли не, саботират бъдещо правителство с тях и по всичко изглежда, че ДПС пак ще дърпа конците зад кулисите.
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите са алчни!!!Искали по 5 милиона евро на човек за подкрепата и една трета от министерските кресла!Мутрата *** предлагал само по 2 милиона евро и по едно заместник министерско кресло!!!
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ намериха най-тъпата причина да прекратят преговорите. Искат си Пеевски и Доган, явно Кънев е лош.
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ не искат радикални реформи,без които всичко ще си остане постарому.А България има нужда точно от това,съдебна,административна,образователна и здравна реформа.Скъсване с модела"Кой".Скъсване на връзките между олигарси и политици.Борисов това не желае.
107
2
 
9
 
! Отговори
Нико преди 9 години
Бойко ощипаната мома, като е много отворен нека да мине в опозиция...ДА ама не!Защото има варианрт А и вариант Б за сформиране на правителство, защитаващи собствените му интереси. Крадец.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойче прави правителство на малцинството с ббц, пф и абв, подкрепено зад кадър от дпс. Меди Доган сърба кафе в сараите и доволно примлясва
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде на БОСТАНА. Кафето в Кърджали е размекнало мозъка на Бат'Бойко. Нима наистина мисли, че в 2015 г. ще управлява със скритата подкрепа на ДПС? Че, пак е възможно да продължи модела "КОЙ"(леко тунингован)? Боко чавка му е изпила мозъка...
104
2
 
12
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
Хора,ние сме мишки...кога ще го осъзнаете...пионки на власт-имащите...държава като нашата няма!Малка и всеки краде...!
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ=ДПС=ФЕСОВЕ!