Михаил Миков ще е председател на парламентарната група на БСП

Стоилов пък е предложението на левицата за зам.-председател на НС
26 окт 2014 16:35,
36
Михаил Миков ще е председател на парламентарната група на БСП
Снимка: БТА, архив

Михаил Миков ще бъде председател на ПГ на "БСП лява България". Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов след пленума на партията, предаде Агенция „Фокус”.

Още по темата

Мерджанов уточни, че за заместник-председатели са избрани Ангел Найденов, Корнелия Нинова и самият той, а за секретари Жельо Бойчев, Кристиан Вигенин и Чавдар Георгиев.

„Утре ще бъде заседанието на парламентарната група от 11.00 часа”, обяви Мерджанов.

Той добави, че от БСП няма да участват с кандидатура за председател на Народното събрание, тъй като това е право на ГЕРБ.

Мерджанов разясни, че по време на пленума Миков е информирал членовете на Националния съвет за водените разговори с лидера на ГЕРБ, както и от резултатите от участието на екипа на БСП. Мерджанов посочи, че тяхната позиция по време на консултациите, е била одобрена от Националния съвет.

Изпълнителното бюро на БСП е предложило кандидатурата на партията за зам.-председател на Народното събрание да бъде Янаки Стоилов, допълни Мерджанов

„Въпреки свръхочакванията за бурен пленум, заседанието приключи в дисциплиниран дух”, обясни Мерджанов.

„Силата, която искаше предсрочните избори, беше ГЕРБ. Никакви извинения не биха били в състояние да оправдаят несъставяне на правителство”, подчерта Атанас Мерджанов. Той изтъкна, че нищо не може да оправда и факта, че три седмици се губи и ценно управленско време. „Тази ориентация за съставяне на дясноцентристко правителство, трябва да бъде окончателно финализирано”, заяви Атанас Мерджанов.

„Апелираме най-голямата политическа сила в парламента, начело с нейния лидер, да осъзнаят своята отговорност за съставянето на работещо правителство в България”. Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов след пленума на партията запитан как гледа на възможността за провеждане на нови избори.

„Отказът на Миков да бъде председател на НС е по-скоро проява на осъзнаване на невъзможността по такъв начин да бъде осъществена бленуваната широка коалиция, която не надвишава числото 123”, коментира Атанас Мерджанов след пленума на партията във връзка с отказа на Михаил Миков да бъде председател на Народното събрание. „Съвсем друга би била ситуацията, ако пропорцията беше различна”, допълни той. По думите му, ако някой е предполагал, че БСП толкова лесно би била склонена да споделя политическа отговорност, жестоко се заблуждава.

„БСП се отнася изключително отговорно към създалата се ситуация и отговаря изключително конструктивно”, коментира Атанас Мерджанов и подчерта, че след днешната лидерска среща ще продължат да участват във всякакви формации за разговори, но остават в опозиция в 43-тия парламент.

Според Мерджанов, изказванията, че от Брюксел се оказва натиск за съставяне на широка коалиция, се преекспонират. „Ние сме самостоятелна държава и преди всички отчитането на националните особености, са водещи. Ако за другите не важи, в БСП важи в най-голяма степен”, посочи Мерджанов.

„Опозиция с 39 представители не ни дава основание да претендираме дори за правителство, ако ни бъде връчен мандата”, каза още Атанас Мерджанов.

„Беше взето решение за съкращаване на щата на БСП с 8%. Предложението беше прието с един глас против и въздържали се”, заяви Мерджанов и добави, че до края на годината ще бъдат приети и други форми за преструктуриране на щата на „Позитано”, съобщи още Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пуетседатеу на пауламентауната гуупа...
20
3
 
3
 
! Отговори
kiko преди 9 години
ех това бсп-бе-продажници...не работите за България а за себе си...
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека приемем тезата,че БСП ≠ ГЕРБ и единия е "добрия" а другия "лошия"."добрия" защитава различни възгледи от "лошия" и му се противопоставя,но в случая БСП и ГЕРБ подкрепят едни и същи решения => БСП = ГЕРБ => БСП=ГЕРБ="лошия" или БСП=ГЕРБ="добрия".Кое е вярното решение - сами си отгатнете.
18
1
 
2
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Бивш член на БСП Ами направи си СДП и стани неин председател.Защо трябва да се разпусне БСП? Тя е соц. партия. Тя е закрилата на бедния народ,който докарахте до просешка тояга. Защо вашия *** Б О К Ч А не може да на прави правителство? Нали голям го вадеше? ОФЦА!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все още ли мислите че БСП и ГЕРБ имат различни възгледи,а не да съсипят и разпродадат България.
16
0
 
1
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До nedkodd-14 Селска пръчко да не би да си гузен,че попадаш в тези 8%. Тази партия не е за старци с бастуни! Като те гледам каква си *** на снимката си мисля,как не си се гръмнал до сега?
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха,.. пеунишката пляка с поредното признание!
14
4
 
4
 
! Отговори
МИШО -ВИНАРКАТА.. преди 9 години
...ВОДАЧ В НС---НА ГРУПАТА НА МИЛИОНЕРИТЕ И МИЛИАРДЕРИТЕ ОТ ПОЗИТАНО -20!!!УСПЕХ , ДРУГАРЮ , КОМУНИСТИЧЕСКИ-МИЛИОНЕР!!!!!!!!!!!!!!!!РОТ-ФРОНТ ------ОЛЛ Д ПИЙПЪЛС УИФ ДОЛАРС, ГОЛД И ЕВРО ИН КЕШ!
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повдига ми се от този водач на ***, заради, която ще преживеем една от най-тежките зими и години...
12
10
 
5
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
МИШО НАЗДРАВЕ! Защо бе мержанкоф,защо бе танасе само с 8% ще намалите щата на пузитану,има ли още рубли/днес в градската баня казаха,че бесепету сте били РУБЛАДЖИИ/ мерджаноф мислиш ли си,че ако юни 2015 има избори и сте на 4%,със колко още ще намалите говедата на яслата А ???
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам,но ми става малко жал за тези червени смешници.
10
4
 
6
 
! Отговори
съпартийци преди 9 години
Миков да почерпи по случая - оная със синия етикет
9
7
 
5
 
! Отговори
ebalnik преди 9 години
Bah az toz narkoman grozen
8
4
 
17
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Наздраве Мишо и не забравяй да почерпиш!
7
9
 
12
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Единствения начин да имаме ляво в България е БСП-ДС да се саморазпусне и на нейно място да дойде нова социал-демократична партия с хора до 35 години. Другото е агония до политическа смърт.
6
4
 
16
 
! Отговори
На кладата преди 9 години
Ако Мишо извади на живо Станишевите милионери които убиха партията със сребролюбието си, ще се превърне в месия! БСП може да продължи напред само ако анатемоса крадците от Станишевия клан.
5
0
 
6
 
! Отговори
ТУК преди 9 години
Най-безстрашните, ... или най-гладните останаха :)))Праните *** и той недоволен... че няма избор де - явно и пари...
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва експертно правителство ама от Китай.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни занимавали кво казали от еврогейския съюз бе, култа към централно-банковата система до нищо няма да доведе.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Широка коалиция или колективна безотговорност, е как да се съгласи Миков като ще трябва да отговаря после ????