Нетърпеливи депутати вече на работа, сред тях Пеевски и Бат Сали

3 часа преди заседанието някои народни представители вече са в сградата на НС
Обновена: 27 окт 2014 11:22 | 27 окт 2014 11:17, Камелия Цветанова
136
Нетърпеливи депутати вече на работа, сред тях Пеевски и Бат Сали
Делян Пеевски Снимка: архив, БТА

Близо три часа преди да започне учредителното заседание на 43-то Народно събрание нетърпеливи депутати вече бяха в сградата на парламента.

Сред тях беше и депутатът Делян Пеевски, който вече трети мандат ще бъде народен представител от ДПС, но работните му дни в парламента се броят на пръсти.

Още по темата
През краткия живот на 42-то Народно събрание, който продължи едва година и два месеца, той присъства едва на няколко заседание и то в началото на първата сесия. След като беше избран за шеф на ДАНС, което предизвика протести, той се отказа от поста и спря да идва в парламента.

Освен Пеевски още преди 11 часа в сградата на Народното събрание дойде и Александър Методиев, известен като Бат Сали. Срещу неговото избиране за депутат на ДПС от Кюстендил бяха организирани серия протести, а днес недоволни жители на Дупница и Кюстендил се канят да блокират централата на ДПС, за да не допуснат Бат Сали да положи клетва като депутат.

Протестното шествие в столицата ще започне в 11.30 часа от площад „Македония“ и ще стигне до Народното събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Александър Методиев за депутат с незначителен брой гласове в определен избирателен район.

Жители на Дупница подготвят и блокада на път Е-79.

Точно от 14 часа днес новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание. То ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който както и в предишния 42-ри парламент, е актьорът и бивш министър на културата Стефан Данаилов. Той е депутат от БСП.

На първото заседание народните представители ще положат клетва, която гласи: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". След полагането на клетвата депутатите ще подпишат клетвените листове.

В пленарната зала ще прозвучат и химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Веднага след това държавният глава Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна.

На първото заседание трябва да бъде избран председател на 43-то Народно събрание, като депутатите ще гласуват проекторешение по процедурата на избора. Следва избор на заместник-председатели на Народното събрание и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
3
 
! Отговори
Д-Р.ИНЖ.ИВАН ПЕНЕВ преди 9 години
ПРЕПОРЪКИ КЪМ ДЕПУЪТАТИТЕ ОТ 43-ТО НС.ЕДИН ОТ ПЪРВВИТЕ ПРОБЛЕМИ,КОЙТО ТРЯБВА ДА РЕШАТ ДЕПУТАТИТЕ Е ДА СЕ ПОПРАВИ КАЛПАВИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС НА МАЧ МАНОЛОВА./1.ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С КУПУВАНЕТО ГЛАСОВЕТЕ НА НЕГРАМОТНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ РОМИ И ТУРЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ ОТ БОГАТИ ПАРТИИ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТИ, ТРЯБВА ИЗБИРАТЕЛНАТА БЮЛЕТИОНА ДА СЕ КОРЕГИРА ТАКА,ЩОТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ОТБЕЛЯЗВАТ В НЕЯ ЖЕЛАНАТА ПАРТИЯ И КАНДИДАТДЗА ДЕПУТАТ НЕ СЪС ЗНАКАХ ИЛИ V,А КАТО ИЗПИСВАТ НА ОПРЕДШЕЛЕНИ В БЮЛЕТИНАТА МЕСТА
97
1
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
тоя на снимката ми мяса на КАФАРСКИ БИК с кастоска на *** ЛАНДРАС - де расло , де е пасло
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юруш, народеее! В НС дават по 4 бона заплата, евтини кюфтета, сигурно и нови мерцедеси ще им купят сега. Много им се работи!
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алооу, умните и красивите къде сте бре? За тези ли подскачахте и надувахте вувузелите преди година.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Циркът започва
93
3
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
И още нещо на добавя. Чудя се какво ли щяхме да покажем на Европчаните с номинацията на Д.Пеевски за евродепутат... лицето или гъзът на България!
92
2
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
За съжаление Българите, които излязоха на протест срещу правителството на Орешарски бяха употребени по най-бруталния и грозния начин. Много хора се вдигнаха и викаха "оставка" без да се запитат след "оставката" на къде ще се върви и какво ще дойде. Не подкрепям правителството Орешарски. Негодувам срещу лицемерието на мероприятия като "ДАНС with me", които спомогнаха за свалянето на предишното правителството а Пеевски пак е в парламента. Къде са сега да викат "Оставка"?
91
2
 
12
 
! Отговори
opa преди 9 години
.. и народа продължава да си трае докато "тези народни избранници" получават пет пъти по-голяма заплата от средната за страната. Егати народа..
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързат за да преварят народната " любов". Жалки ***.
89
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕЕВСКИ *** БЛАДСКА
88
2
 
11
 
! Отговори
Silas преди 9 години
По скоро гледат да не се сблъскат с протестиращи и журналисти.Освен Пеевски ,Бат Сали и новоизлюпената депутатка от ББЦ Баракова е много работлива.
87
3
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До Анонимен 85Поне се научи да използваш препинателни знаци, неграмотнико.А отговора на въпроса ти:- "Къде сте?" - е: В Германия, Франция, Белгия, Австрия,Дания,......Няма да изброявам повече. Накратко - навсякъде, където няма *** като теб, които се радват, че Пеевски е депутат.
86
2
 
9
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами тези които имат най-много далавери да въртят са там!
85
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси свинята!!!!
84
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пред нродното събрание има тълпа овце които искат бат сали да напусне ,какво има за показване ? протестиращи овце,как не виждат ,че им намазаха ските,това е вратичка на мафията за нови избори,бойко на това се надява,после да гласувате за него щот да го няма бат ви сали.ИЗИГРАХА ВААА
83
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой предложи Боко-главата??КОЙ????
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой предложи Бат Сали ?******предложи го Пеевски .
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До внимание 90ДругарЮ ***, напрежение ли нагнетяваш или що?!Стрес тестовете ПОКАЗАХА че банкова система в ЕС е в много добра форма.Една от ДЕСЕТ банки има нужда от допълнително капитал (останалите 10 са го набрали НА МИГА!!!) за което имат една година време.Та за каво риеш бе смотльо?!
80
4
 
18
 
! Отговори
Валери преди 9 години
Бизона не стъпваше в парламента а сега дошъл по рано за да не усети народната любов. А *** е дошъл по рано за да види дали може да откраде нещо.
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой предложи Бат Сали ?