ДПС се присети за Възродителния процес, внесе 3 закона

Искат да отпадне давността за престъпления от комунистическия режим
Обновена: 29 окт 2014 11:05 | 29 окт 2014 11:04, Камелия Цветанова
166
ДПС се присети за Възродителния процес, внесе 3 закона
Четин Казак Снимка: архив, Булфото

ДПС още в първия ден на новия парламент внесе три законопоректа, които са свързани с т.нар. Възродителен процес.

Те са знакови за нас и заради това са подписани само от депутати от ДПС, обясни Четин Казак от движението.

Първият се отнася до промени в Наказателния кодекс, с които ДПС настоява да отпадне давността за престъпления от комунистическия режим, в това число и т. нар. Възродителен процес.

Тези промени се гледаха от депутатите и в предишния парламент и зад тях освен народните представители от движението застанаха и тези от ГЕРБ, но след като БСП се обяви категорично против с аргумента, че се вадят скелети от гардероба, така и не си стигна до приемането им.

Другите два законопроекта са за изменения на Закона за гражданската регистрация и Закона за съдебната власт.

Те са провокирани от факта, че служители, свързани с ГРАО или съдебните регистри, при искане на справка настояват от хора с турско-арабски имена да съобщят и тези, които са им дадени по време на Възродителния процес.

Ежедневно получаваме оплаквания, че освен актуалното име се иска от хората да кажат и това, което им е дадено насилствено, мотивира се Четин Казак.

Заради това от ДПС настояват да бъдат заличени от регистрите българските имена на тези хора, при това не само на живите, но и на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
10
 
! Отговори
7 преди 9 години
Възродителния процес е престъпление срещу човечеството и не може да има давност
25
2
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Веднага да се забрани двойното гражданство - за всички без изключение!Да няма двойни стандарти, да няма изборни екскурзии и пр.!Или си българин, или не си - средно положение няма!
24
2
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
При оттеглянето на Османската армия при освобождението ни,мирното население на Стара Загора,Пловдив и други населени места е било масово изклано.Спасили са се само тия,които са се скрили извън града.Тоя "политик" с тая си маневра иска да се присламчи към новите управляващи и отново да е на гребена на вълната. Заднешком иска да демонстрира,че се развежда с БСП-развод по сметка...
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те управляват 25 години, не 8 и защо да питаме арменците,нима нашият народ по- малко е преживял.Аз съм от тракийски род и помня , как питаха една стара жена от кое село е а тя отговаряше- Бягалото село.Чалъмите ,номерата , двуличието и гьонсуратлъка на ДПС, край нямат.
22
4
 
18
 
! Отговори
Левски преди 9 години
А бе няма ли някой да се присети за турското робство. Не мога да разбера щом като са с турско самосъзнание защо зорлен се натискат да останат в Бг и отгоре на това си търсят и някакви, видиш ли ти, права!!! Марш у Турция и веднага да си предадат бг паспорт на границата заедно с молба за отказ от бг гражданство. Щом като турските муцуни са толкоз ербап да видим колко от тях ще се откажат от бг паспорта. МИЖИТУРКИ ислямски
21
1
 
8
 
! Отговори
Подигравката ще преди 9 години
продължи със задължителен сюнет на мъжкото население. И така ще е, като гледат каква пасмина стои срещу тях, неорганизирана, алчна и безидейна, все "българи-юнаци".
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
зaщо не се говори зa геноцидa aзербейджaн те aрменците дaне сa свяснa стокa кaто обвинявaт Турция зaщо него докaзaхa щото е лъжa
19
0
 
14
 
! Отговори
Апо преди 9 години
ДПС започват със свинките си номера.Сетили се да търсят отговорност и справедливост и то точно от създателите си и довчерашни партьори.Дъртите комунисти отговорни за смъртта на стотици хиляди и погазване и ограбване живота на милиони Българи , отдавна не са между живите или са на преклонна възраст.Законодателни инициативи на ДПС ако не са с престъпна насоченост то в най-добриюя случай са кьорфишеци за отклпняване на вниманието или просто разпалване на интриги и раздори в държавата.
18
6
 
6
 
! Отговори
suleyman преди 9 години
bravo dps iskame vazroditelniq prosets izsqlo da se iztrie ot registrite i da se nakazvat
17
3
 
19
 
! Отговори
Коста преди 9 години
А бе ние що не искаме признаване на геноцида над Българи по време на турското робство или както му викат вече-присъствие.Геноцида над арменците също
16
2
 
16
 
! Отговори
до стигa вече преди 9 години
aбе лъжец вие не бяхтели тези които трепaхте по гaрите хорaтa нa кого ги рaзкaзкaзвaш нa *** от фaкултетaли
15
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам ДПС да се забрани със закон.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a poslednite 25 godini kato kradqhte vashata partiq sashto trqbva dase zabrani sas zakon !!!!!!!! i edva li ima pove4e ot 500 000 turci v bg tova kolko procenta sa na 7 000 000 4e neshyo nemoga da smqtam koi e sazdade tazi partiq .
13
2
 
33
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
И ние да се присетим,че имаме действаща Конституция,която забранява партии на етническа основа и да изхвърлим ДПС от Парламента.Стига вече турцизъм!Много дълго търпим.
12
7
 
8
 
! Отговори
чaлмa преди 9 години
кого бесиш бе сaлaмуро мaлколи сте убивaли през комунизмa шети е.a мaйкaтa
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така, а сега хапнете малко сланинка, джоланче и свински крачета! Да ви е сладко!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лустрация на протурската партия ДПС и комунистическата партия БСП.И двете са от един дол дренки.Пълна ревизия на прехода и отнемане краденото от днешните феодали.Това е проблема на България.
9
5
 
10
 
! Отговори
чaлмa преди 9 години
ко шa прaим сегa
8
2
 
32
 
! Отговори
Българин преди 9 години
При обявяването на трите законопроекта,видяхте ли мизерията на българската журналистика. НЕ СЕ НАМЕРИ НИТО ЕДИН ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТЕЛЕВИЗИИ,РАДИА И ВЕСТНИЦИ ДА ЗАДАДЕ НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИЯ ВЪПРОС - А ЗАЩО НЕ РЕШИХТЕ ,ВИЕ ОТ ДПС, ДОСЕГА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ЧЕ 8 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАХТЕ И ИМАХТЕ МНОЗИНСТВО В 39-ИЯ ПАРЛАМЕНТ,ЗАЕДНО С КОБУРГГОТСКИ И НДСВ И В 40-ИЯ,сБСП и НДСВ ?Всички мълчаха като глухонеми от страх да не настъпят ДПС.ТРАГИЧНА КАРТИНКА!
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом ще говорим за Възродителиня процес неща заклемим ДПС като трерорист затова че уубиваха хора....