ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер

Дончев: Готови сме и на това, другият вариант са избори
Обновена: 2 ное 2014 16:28 | 2 ное 2014 13:15, Анисия Иванова
294
ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер
Снимка БТА

ГЕРБ са готови да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер. Евродепутатът от партията Томислав Дончев заяви преди консултациите с Блока в Народното събрание, че партията е готова и на този  вариант.

Днес двата екипа отново се събраха на поредния кръг от преговори, за да одобрят общия текст на програмната  декларация за управление. В петък коалиционното споразумение се отложи, защото ГЕРБ не получиха отговор какво е виждането на Реформаторския блок за структурата на Министерския съвет.

На влизане в парламента днес от ГЕРБ заявиха, че все пак се надяват на коалиционно споразумение и очертаха три варианта, на които са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант - избори.

"Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови и на този вариант, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", обясни Дончев.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира евродепутатът. По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
3
 
! Отговори
as преди 9 години
BRAVO PREKRASNA IDEA
17
4
 
26
 
! Отговори
ХА ТАКА преди 9 години
Б.БОРИСОВ СЕ ИЗМЪКВА ЗАЩОТО МУ Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ АКО Е ПРЕМИЕР НОООООО ТОЗИ Р.КЪНЕВ НЕ СТАВА ЗА ДЕПУТАТ ВИЕ ЩЕ ГО ПРАВИТЕ ПРЕМИЕР ТОВА Е СРАМ ЗА Б-Я
16
0
 
8
 
! Отговори
Edin glasuval преди 9 години
Ako tozi stane premier, Niama da glasuvam pove4e za GERB
15
6
 
4
 
! Отговори
Gude преди 9 години
До Десен: Tи си яко ***!!! Кво говориш за Костов и ти ли ще си самоубиеш детето като терзийска само и само комунисти като виденов да чукат на задната ти врата...и ти да я отваряш със страст...тъпо *** такова!!
14
0
 
10
 
! Отговори
До 2 и 5 преди 9 години
Те само ПРЕДЛАГАТ, но едва ли ГЕРБ ще се съгласи. След това ще има компромисно споразумение - щом премиерът няма да е от РБ, тогава нека "реформаторите" вземат заместник-премиерското място. Знаете кой точи зъбки за това място!Ако се сбъднат писаното от 8 и 9, значи играта е друга. Тогава може да се допусне, че някои са си направили сметката какво точно да награбят за няколко месеца и после да оставят РБ да опере пешкира, докато червените викат отстрани: "Ето какво ни докара синият премиер!"
13
2
 
23
 
! Отговори
Грую Манафов преди 9 години
Рамадан Кунев премиер? Егати държавата щом този ще е премиер!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами правилно,то не може хем това в онова,хем душата в рая!
11
5
 
23
 
! Отговори
жалки продажници преди 9 години
"Реформаторски" блок - продажници жалки, предадохте избирателите си най-долно и се продадохте на ГЕРБ за една паница леща. Никога повече няма да помиришете власт, и вие го знаете. Това ви е за последно, затова драпате на всяка цена да ръфате каквото можете от кокала и от трохите, които ви подхвърлят.
10
6
 
25
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Ако това стане все едно връщаме Костов за премиер.Ако ГЕРБ позволят това да стане ще си направят ритуално сомоубийство, и след СДС ще станат втората партия от десният спектър унищожена от Костов.Пак ви казвам докато не елиминирате Костов от политиката спокойствие в дясно няма да има, това рефлектира и в ляво, като обслужва единствено ДПС които единствени бележат ръст на всички избори. Тук е радковничето замислете се малко къде отиваме.Целта на Костов е да руши дясното не му позволявайте
9
4
 
18
 
! Отговори
ТОРАНАГА преди 9 години
Акто Борисов и този път предаде каузата,това ще е краят на неговата кариера и ГЕРБ.Никой няма да прости нерешителност,малодушие,примиренчество у един политик,за когото са гласували толкова много хора.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато говориш за "титулярния вариант с премиер г-н Борисов", защо не казваш кого пробутвате за зам. министър председател, бе Томиславе?!Но и да не казваш, лисичата усмивка на тази от снимката говори достатъчно!За балъци ли ни вземате? Само и само за да се облажите от властта, с гласовете на сините склонихте да изтласкате в политическата върхушка една от снахите на Политбюро! Уж преференциалният вот балансирал нещата. Балансира ги той -толкова,колкото единици от вас да се уредятСрам и резил!!
7
7
 
5
 
! Отговори
Mich преди 9 години
До АнонименЗа народа, как кой?! Не следиш ли новините - енергетиката и банковата ни система в окаяно състояние. Или по-добре да има избори, че държавата спокойно да си фалира. Малко мисъл не е излишна.
6
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на ГЕРБ,велики са!
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я виж ти ние си мислехме ,че герб дава някое министерство на реформаторите , а то било мястото на министър председателя. браво.
4
1
 
23
 
! Отговори
ала-бала преди 9 години
Тия и двамата сами страшно неприятни.КАК МОЖЕ ДА ТОРМОЗИТЕ ЦЯЛ ЕДИН /УЖ/НАРОД С ПОДОБНИ НЕЛЕПИ ТВЪРДЕНИЯ?!
3
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изненадващо, но не звучи зле.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ги е страх от избори всичките ей...
1
5
 
34
 
! Отговори
1 преди 9 години
Значи пак ще ни управлява Командира.Ми то останали още нещо за прилапване,пардон приватизиране,в снтраната?Жална ни майка.Спасението е чрез бягство от Балканите.