Совалки до последно, преди ГЕРБ, РБ и ПФ да направят кабинета

Формациите поотделно четат програмата за последни корекции
Обновена: 6 ное 2014 14:26 | 6 ное 2014 14:09,
18
Совалки до последно, преди ГЕРБ, РБ и ПФ да направят кабинета
Снимка: БТА

Консултациите между партиите, които ще са част от следващото управление, текат до последно в кулоарите на парламента. ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт четат поотделно текста на програмата и правят последни корекции, разказаха запознати с хода на преговорите пред Dnes.bg.

Преговорният екип на ГЕРБ - Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, се срещнаха за кратко с лидерите на Реформаторския блок. Заедно с тях беше и кметът на Бургас и член на ръководството на ГЕРБ Димитър Николов. Совалки имаше и с Патриотичния фронт.

Очаква се лидерите на ГЕРБ и на Реформаторския блок да сложат подписи под два документа - програмната декларация на следващото правителство и коалиционното споразумение за управление между двете формации.

Под програмата ще се подпишат и лидерите на Патриотичния фронт, предстои да стане ясно дали тя ще бъде подкрепена и от АБВ.

Двата документа ще бъдат парафирани в зала "Запад" в парламента след 15 часа.

Според предварителната разстановка първи подписи ще сложат ГЕРБ и РБ. След това към техния формат ще се присъединят Патриотите, които ще обявят подкрепа за програмата и ще положат подпис под нея.

После към трите формации ще се присъедини и АБВ, които вече обявиха, че стават част от мнозинството зад кабинета. След подписването ще бъдат дадени изявления за медиите.

След това се очаква лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов да отиде в президентството. Там той ще обяви пред държавния глава готовността си да състави кабинет и ще представи състава на правителството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Гинко Пиколев преди 9 години
Какви са тия "совалки" не мога да разбера? Да не би простите журналисти да искат да кажат "свалки"? Явно българският се променя и аз не съм в час.....
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az iskam magistrala ot selo do grada
11
1
 
0
 
! Отговори
До, до преди 9 години
До 10 Анонимен Според теб просто племе са българите. Аз те питам и ти ли си от това просто племе или от някое по-умно племе. Защо тогава не вземеш да я оправиш тая държава? Но явно щом се занимаваш само с писане , а не с действия и ти си от простото племе. Затова ще сме на този хал.
10
0
 
10
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Колко е щастлив само с Лилито пак ще обикалят магистралите?Може и Симеонов да го вземат, знае ли се?
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО ЕДНО ПЛЕМЕ Е ПРОСТО КАКВИ ИСКАТЕ ДА БЪДАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ? НИМА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ТЕ ЩЕ БЪДАТ УМНИ? НЯМА ПРОСТО ПЛЕМЕ КОЕТО ДА Е ИЗБРАЛО УМНИ УПРАВЛЯВАЩИ. ТОВА ГО ВИЖДАМ ЦЕЛИ 25 ГОДИНИ И СЪМ НАПЪЛНО УВЕРЕН В ТОВА КОЕТО КАЗВАМ. УМНИТЕ ОТДАВНА СИ УРЕДИХА ЖИВОТА ИЗВЪН ТИКВОЛАНДИЯ.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8В САЩ спечелиха левите
7
0
 
12
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 5Нали знаеш какво е казал Марк Твен: Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят :)Проблема е основно в това, че наистина няма за кого да се гласува, а читавите хора просто не искат или не се допускат в политиката. Едно време в зората на "демокрацията" в СДС имаше читави хора, които бързо бяха отлюспени. Демокрацията ни се свежда до това да узаконим властта на поредните крадци, системата е такава и може да се оправи само по един начин, ама не е много хуманен ;)
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига размотаване, консултации и преценки. Действайте, покажете, че ще направите нещо за тази страна. Направете правителство най-после, кога гласувахме, колко време мина от тогава.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zeus В този смисъл какъв е смисъла да се гласува? Нали навсякъде ни надуват главите, че всеки глас има значение. Накрая вкарваш в парламента едни хора без морал, които правят безпринципни коалиции и тотално изместват вота на хората. Гласуваш за едно, получаваш точно обратното. Просто в политиката отдавна липсва морал и с политика се занимават именно нечистоплътни човеци.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинските десни политици не изневеряват на семейните цености или ако се случи така се отеглят от политиката а не да се стремят към ръководни постове на КАКВОТО И ДА Е, но нали сме си в ЧАЛГАРИЯ точно такъв политик министър на икономиката ще направят!
3
5
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Втори път идва пакбати Бойко Асфалтак!Ще Ви умори до крактой е с Дявола ортак!
2
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Деформаторите и "патриотите" излъгаха гласувалите за тях, и едните, и другите уж бяха против ГЕРБ, а какво стана?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nie zashto ne chuvame tazi programa ? Shushu-mushi kashta razvalia