ГЕРБ внася в НС законодателни промени в сектор "Сигурност"

Цветанов: Променяме закона за МВР, ГДБОП излиза от ДАНС
7 ное 2014 19:33, Анисия Иванова
30
ГЕРБ внася в НС законодателни промени в сектор "Сигурност"
Снимка БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че още в сряда партията му внася първия пакет от закони в сферата на "Сигурност". Пред БНР той поясни, че това са законът за МВР, който ще бъде ревизиран, което е било и основна препоръка на европейските партньори.

„Свръхконцентрацията в ДАНС ще бъде променена, ГДБОП е предложено да излезе от ДАНС", каза той и обясни, че Агенцията ще се занимава само с контраразузнавателна дейност и превенция.

Също така ще бъде върната балансиращата роля на президента и ще има нова процедура за главен секретар, допълни той.

"Всички реформи в сектор „Сигурност ще бъдат през указ на президента“, каза още Цветанов.

Той е убеден, че новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков не ще се допитва до него, защото е бил негов заместник и в предишния кабинет на ГЕРБ.

Запитан каква цена плаща ГЕРБ за коалиционните компромиси Цветанов отговори, че цената я плащат всички политически партии, които ще участват в това управление.

Той отново повтори, че няма притеснения да се откаже имунитета си. Главният прокурор вече даде заявка, че ще иска имунитета на някои депутати във връзка с дела, водени срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицето/човека Цецо от Шумака/ с особена форма на главата от името на Гербарите щял да внася законопроекти за МВР , защото са основна препоръка на европейците.Ай стига смехории! Къде е тази директива на ЕС да е прочетем? Лъжа,измама и полицейщина! ЛОФГ пак впрегна каруцата пред коня.Погледнете в "Афера" каква снимка има на ЛОФГ и и онзи италианец ще излезе прав за определеността на индивида като престъпник!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OPOMNI SE NARODEEEE,DA SE VDIGNEM NA BORBA ZA SVALIANETO NA TAZI PASMINA.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа....., чак сега става ясно защо във фалираща НЕК ще правят никому ненужна мега дирекция Сигурност. Цветанов си гласи аверите на гърба на цялата държава и народ.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мафиотската ма6ина запо4ва дасе срутва,Лазаров вън Писан4ев вън,идва редът и на Цицеронов.И тогава може дасе работи спокоино.Само газ до дупка Цветанов ти му знае6 слабите места на Мафията.Ох БАНЯ ОХ КЕФ.ГАЗ ДО ДУПКА.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагикомедията ГРОБари 2 започва. Дано през този сезон на Орлов мост не засвистят куршуми, вместо камъни.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йеблена ни жална майчица следващите 4 години
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъпниците ни са на висота. Тях няма да ги бутаме, че трябва да ни управляват....Няма такава държава, няма толкова *** народ
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лице на снимката по-горе не е ли за сектор "Правосъдие"?Там промени няма ли да има?Цената на тока пак ще расте?!
18
4
 
16
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Еииии тия комунисти за всичко са виновни.Ето на.Откраднаха на Боичо кафеварката.С големи разправии наи после му я върнаха на човека .Гледаите сега пък друго се установявя ,че в министерстото е задигната иконата която Боичо преди постави и сега няма къде да се моли за да му помогне господ в управлението.Жалка и тъжна работа господа.Без иконата може да се провали спасението на България.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4oveka za tova e roden da sluhti horata goliam kef
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi cvrtanov pak li 6te pozira sas u6i
15
20
 
9
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Поправка, поправи се. Затворници стават тези, за които последната съдебна инстанция се е произнесла. И бабите отдавна разбраха, че Цветанов е невинен и беше осъден от същата тази мафия, която сега ще натикаме в миша дупка.
14
4
 
9
 
! Отговори
Маг Светлина преди 9 години
А някой питал ли е Боп-а, дали иска да се връща в МВР,да няма изненади.
13
4
 
16
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Да изкарат БОП-а и да закриват това недоразумение ДАНС. Тия само се правят, че вършат нещо. Аман от дублиращи се институции и раздута администрация.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом това се предлага от Цветанов не трябва да се приема.Какво иска пак да *** ГДБОП.От неговата уста звучи като *** дума.Нищо против хората които работят там,даже са за съжаление.
11
5
 
36
 
! Отговори
Поправка преди 9 години
Затворници внасят в НС законодателни промени в сектор "сигурност" !
10
6
 
16
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
1. трябва да се закрие ДАНС , защото досега доказаха , че са маша на този който си плаща и е на власт т.е. против всички останали 2.да се отмени правото на ОХРАНИТЕЛНА полиция да извършва проверки на пътя по ЗДП 3. да се вдигне възраста за пенсиониране на всички невоенезирани служители на МВР.4. Да се отменят парите за дрехи на всички невоенизирани служители5.Да се съкратят всички подържащи служби в МВР (телефонистки,монтьори и т.н.)сещам се за още 10 неща ДА АМА САМО ЩЕ МАХНАТ ЕДИН ***
9
7
 
8
 
! Отговори
Волен преди 9 години
Треперите ли ? Арестите започват. Генерал Атанасов шеф на ГДБОП.
8
3
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Ах пустия му затворрр аххххх че няма кой да те вкара да си излежиш присъдатаааа аххх бай тошооо бай тошо ....по някога липсва ТАТО
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZVETANOV VNASIA PROMENI:CLEN EDINSTVEN :NIKOI NIAMA PRAVO DA SE ZNIMAVA S KRADZITE NA EDRO,SASHTOTO VAGI I ZA VSICKI KRAGBI-RAZPRODAGBI V MINALOTO.ZVETANOV KAZA:OT DNES KRADEM NA CISTO I OTNOVO.