Калфин ще се бори за коледни надбавки за пенсионерите

Първо обаче ще види дали има пари в бюджета и НОИ
Обновена: 7 ное 2014 17:56 | 7 ное 2014 17:56, Камелия Цветанова
24
Калфин ще се бори за коледни надбавки за пенсионерите
Снимка: БТА

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обеща, че няма да отстъпва от намерението си да се бори за коледни добавки на пенсионерите през този декември.

„Това е една от темите, по които ще говорим, включително свързани с разчетите на бюджета до края на годината“, каза той, като при приемането на поста в социалното министерство от Йордан Христосков уточни, че за седмица ще проучи какви са възможностите, какво е състоянието и в НОИ за допълнителни плащания, предаде БНР.

Калфин ще настоява пред правителството за работещите от първа и втора категория труд догодина да няма промяна в условията за пенсиониране и изплащане на пенсиите.

Предложението, което той ще направи за пенсионната реформа, е да има още една година замразяване на сегашните условия за пенсиониране и за получаване на пенсиите при работещите първа и втора категория труд.

„Искането за замразяването на сегашното положение през следващата година се налага по очевидни причини. Те са свързани с възможностите на частните пенсионни фондове“, заяви Калфин.

Дали ще се повиши от догодина възрастта за пенсиониране при масовата трета категория ще стане ясно скоро, обеща Калфин.

Той определи ресора си като изключително труден, но за него е важно да се постигат видими резултати. „Да се виждат тези резултати с пълното съзнание, че трудът, социалната сфера, особено в тази икономическа среда, това е един изключително тежък ресор с много очаквания към него и с ограничени ресурси“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: МТСПкалфинХристосков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ има всичко,злато,газ,метали,нефт,на второ място след Исландия сме по минерални извори,а малко хора знаят също и за уран,четири сезона също имаме,самодостатъчна страна сме си,думата н-Няма звучи цинично
20
4
 
0
 
! Отговори
Тттт преди 9 години
Скъпи дургари и другарки, сънуващи и бледуващи образа на Путин ден и нощ. Защо когато вашият нов вожд преговаря за газ, нашият винаги е най-скъпия в Европа, нима сме богати? Nе е заради нашите некадърни политици .. ако иска, ще тропне за "братският нард" и ще задържи цената. Но истината, драги ми русифилски чеда, е че на Путина не му пука за вас, и вашите бледувания по руска България, всичко е пари, а за него сте едни нискоинтелигентни селяни... това което още Брежнев искаше а нас :)Прочети още на: dnes.bg/business/2014/11/07/otnemaneto-na-licenza-na-***-veche-i-v-tyrgovskiia-re
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ще мрънка 3-4 месеца най - много и ще си подаде оставката. *** такива си ги подбра, че един по един ще ги ошитка, или сами ще се ошиткат .
18
1
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Ти кой беше, че не се сещам нещо?
17
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
*** той много се охранил социалният министър, бре!Каква гушка е направил само!Нелепо е добре охранен социален министър да разбере мизерията и недоимъка на бедните...Колкото до коледни на пенсионерите - няма да има, недейте да заблуждавате хората!Коледните празници у нас не са за всекиго.Като дати от календара - да, но като празнуване - не!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простихме ви и се радваме за вас. На добър час . Господин Калфин
15
1
 
11
 
! Отговори
КОНЧИТА ВУРСТOВА преди 9 години
Да не забравите и нас, другарю Калфин, .. Ние сме хората с нетрадиционна сексуалност ! И ние очакваме повече социални придобивки ...
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЛФИН Е ЧАФУТ
13
0
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Нека първо да кацнат чувалите с парите , пък после се сборете кой колко ще докопа от министрите !
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се бориш за паламарката на бай Вълчо,продажник долен.В кабинет съставен от мутрата НИКОГА ама НИКОГА не е имало коледни добавки--виж лъжи и въртели "че може би аха след еди кое си време може и да има "имаше в изобилие!!!Но едно е сигурно при следващи избори АБВ и *** на Бюреков сте АУТ завинаги
11
0
 
14
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА..АМИ ,ДА преди 9 години
....ПО 5-лв. НА ЧОВЕК ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА !!!!ТА ДА СЕ СЦЕПЯТ ПЕНСИИТЕ ОТ ПЛЮСКАНЕ ,ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ .....ХА,ХА,ХААААААААААА...КОМУНИСТ КАТО ТИ КАЖЕ "ДОБЪР ДЕН"--------веднага виж дали има слънце..... или луна!ОСНОВЕН ПРИНЦИП!!!!!!!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСПОДИН КАЛФИН, ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА МЛАДИТЕ.СЪЗДАВАЙТЕ ПОМИНЪК И РАБОТНИ МЕСТА. ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ПЛОЖЕНИЯ ОТ ТЯХ ТРУД. ТОГАВА И ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ПОЧУСТВАТ ЧЕ СЕ МИСЛИ ЗА ТЯХ. ТОВА ДОБАВКИ КЪМ ПЕНСИИТЕ НЕ Е СЕРОЗНА РАБОТА. ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ДА НАСТРОЙВАТЕ МЛАДИ СРЕЩУ СТАРИ. МЕРСИ КАЛФИН. АЗ МИСЛЯ ТАКА.
9
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Истинската драма не е при пенсионерите,а при хората работещи от днес за утре .Може да са няколкостотин хиляди или над милион,здрави и прави но без перспектива в живота.
8
18
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Калфин е един от умните и положителни хора! Нищо че е бил член на БСП! И сред тях има свестни хора, но не могат да пробият от на Доган!Успех на новото правителство! Дано направят необходимото и ДПС да отиде в небитието! Крайно време е!
7
16
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
И никакви надбавки в червените райони .
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойдоха на власт и пак почнаха да лъжат пенсионерите. ОСТАВКА бе комунист.
5
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
IMA MNOOGO PARI NO TE A ZA VAC CAMO __ZA PENCII---NEMA---IDVA NARODA KAM VAC C KAMANI I COPI---CLEPI LI CTE DO 1 MECEC VI E CROKA---CLED TOVA CE CARDETE NA CEBE CI BOKLUCI TAKIVA ZA NARODNITE PREDATELI---CAMO BECILKA V CENTARA NA COFIA
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Ц.Ц. да не е станал министър в сянка.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май добавките ще ходят в ктб,ами не разбирам знае се в кои хора са парите защо няма никакво действие за връщането им,и до кога институциите ще бранят собственика
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за нови лимузини за депутатите и за мезета на аванта в парламента, пари има!Калфин - еталон на "левите" у нас! Назначени да са "леви", за да обслужват нечии интереси и да хвърлят прах в очите на наивниците.