Дефицитът в МВР ще бъде 160-170 млн. до края на годината

Миграционният натиск е сред проблеми №1 за Вучков
Обновена: 8 ное 2014 13:16 | 8 ное 2014 13:12,
50
Дефицитът в МВР ще бъде 160-170 млн. до края на годината
Снимка: архив, Булфото

Големият дефицит в бюджета на МВР и миграционният натиск са най-важните проблеми, с които ще се заеме веднага министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщава БТА.

"Дефицитът ще достигне 160-170 млн. лв. до края на годината. Това е изключително тревожно, но се надявам, че с подкрепата на парламента няма да допуснем блокиране на работата на МВР", посочи Вучков.

Той потвърди, че има информация за намерения на германски неправителствени организации, доста радикални по думите му, днес или утре да се опитат да рушат препятстващото съоръжение по българско-турската граница. Министърът гарантира, че това няма да бъде допуснато.

"Всички европейски граждани имат право да се движат свободно на територията на Република България, която също е европейска държава, но тя не е разграден двор и няма да допуснем посегателства върху държавно съоръжение", допълни министърът.

"Доизграждането на оградното съоръжение на българско-турската граница е част от коалиционното споразумение, така че ще бъде осъществено. Там обаче освен средства са необходими и много административни процедури - колкото по-бързо се задействат те, толкова по-бързо ще се пристъпи към работа", посочи Вучков.

Политическият кабинет ще се конструира до края на идната седмица, тъй като все още не е ясно дали коалиционната формула ще се разпростре и върху политическите кабинети на министерствата, в това число на МВР, обясни Вучков. "Ако е необходимо да назнача заместник-министър, предложен от коалиционния партньор, ще имам консултации с премиера, ще бъде взето и личното ми мнение", обясни още той.

"Който и да бъде предложен, необходимо е да има все пак професионален опит, или опит в сферата на правото, или друга по-голяма компетентност, така че да бъде в помощ на министъра на вътрешните работи", каза Вучков. Той заяви, че разчита на подкрепа и от парламента, и от професионалистите за предстоящите промени, които според него са необходими в Закона за МВР. По думите на министъра никой не се съмнява, че мястото на службата за противодействие на организираната престъпност е в структурата на МВР.

"Ще бъде възстановено конкурсното начало при назначенията и кариерното израстване, ще се възстанови балансиращата роля на президента, който ще назначава висшата професионална фигура в МВР, което е много важно и за ДАНС", каза вътрешният министър и допълни, че за нещо ще бъде важна също сериозната работа със синдикатите.

Министър Вучков държи много на създаването на унифицирана държавна служба за сигурност. Така в различните служби ще са еднакви правилата за назначения, растеж в кариерата, коефициент за възнаграждения, обезщетения при напускане и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички европейски граждани имат право да се движат свободно на територията на Република България...Путин ли ще те пита къде да ходят войните му, *** реформаторски?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдигни данък наркотици и проституция и ги избий, шефе! Щото *** като дойдат, дупе да ти е яко!
28
0
 
0
 
! Отговори
алкап преди 9 години
когато хванете крадец неможе ли той да почва обществен труд като така държ печели вместо да плаща на ТИТАН- просто и лесно но явно неискате да го правите
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bego359По добре да бяха избрали Веселин Маринов - певеца за министър на МВР
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове,Полицията ли е виновна,че имаме за Премиер човек с меко казано съмнително минало,с най-близък сътрудник Цв.Цв.-с осъдителна присъда? Обикновените полицаи ли създадоха мутрите и политиците на Прехода?Те ли построиха палатите по Черноморието,те ли направиха далаверата с външния дълг,те ли продадоха авиокомпания Балкан на цената на две панелки?Те ли сринаха българската икономика? Не бъдете толкова късогледи плоски!Те сами ли направиха от себе си това,което са сега?
25
0
 
0
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
Г-нМВР25 год преход все оште се срештатна ръководни длъцности в МВР бивши полиработнициПо време на сл. правителство се съобши в птесата че шефа на РДГП РУСЕ влезе в историята на МВР като пръв шеф в Гранична полиция който се пенсионира на пределните60год.Този човек е единсвения политработник /ЗКПЧ/бивш началник политотдел на 7ГОМ.Търново които не беше отстранен а прекрит. И В МОМЕНТА ИМА ПОДОБНИ КОИТО ЧЕРТАЯТ КВАДРАТЧЕТА вЧР.
24
0
 
7
 
! Отговори
милиционерите... преди 9 години
... дойдоха отново на власт.
23
1
 
5
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
Госин МВР Вучков напълноса прави коментираштите от 32 -35 и нагоре.Като цялоМВРима нужда от реформа на голяма част им липсва интелект да не говорим за външен вид.Срамувам се като бивш полицай да срешам колеги униформени.Едва ли има по разгаштени униформени в ЕС от нашта полиция .ПОгледнете в съседните нам страни полицията им как дъжи на външнив си вид .Униформата всява респект.
22
0
 
2
 
! Отговори
До lewskar преди 9 години
Извинявай да коригирам малко-Служба КАТ се закрива!!!!! Кому е нужна комунистическа система както казваш света много напредна...
21
2
 
9
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
4.Премахнете чистачки само във министерството са над 20 и във всяко районно има поне 5 говорим за около 3млн има частни фирми ще ви взимат по-малко5.Премахнете складажиите оп още 2,5млн.има логистични фирми6Премахнете портиерите 2-3млн има модерни системи за контрол на достъп 7.Разделете ДАНС и ГД БОП и двете невършат нищо , създайте по-модел на Карабинерите , ше спестите още около 100млн от радутият щат и на двете служби Ето ви ги 160-170 мнл не натоварвайте отново ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
20
1
 
12
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Г-н Нов Министър , вие сте в най-реформираното и корумпирано ведомство с раздут щат !Телефонистки , монтьори , портиери , шофьори , складажии и т.н.АЗ НЕИСКАМ ДА ГИ ИЗДЪРЖАМ1.Премахнете отдел свръзки моментално 170души * 900лв средно на месец=2млн годишно 2.Премахнате шофьорите , какви полицай сте ако неможете кола да карате 2500д*800лв=24млн3.Премахнете допълнителните дежурства на ОХРАНИТЕЛНА полиция по пътищата , за там си има КАТ около 30млн , до тук ви спестих 56млн.
19
0
 
9
 
! Отговори
съвет преди 9 години
Освен ограда по цялата граница,включваща и стрелба /ако се налага/, трябва да се промени и законодателството за да се спрат нелегалните тарамбуки- Сурови присъди за каналджии и помагачи, нелегалната *** да бъде в затворени центрове до депортацията им, никакви статути.../ да вземем пример от гърците/
18
1
 
10
 
! Отговори
135 преди 9 години
Дефицитът може и да намалее, ако приложите точно принципа за стаж и възраст при пенсиониране. Защото правото на пенсия е едно - определени години в системата, но получаването и следва да започва при навършване на определена възраст, а не на по 45-50 години. Само в двете военизирани системи го има това изкривяване - пенсионер с 15-20 години стаж в работоспособна възраст!
17
4
 
10
 
! Отговори
SeoKungFu преди 9 години
В България има милицуйнерини, няма полиция, и да, естествено е да са ненаситни...
16
5
 
9
 
! Отговори
ИВОМИР преди 9 години
МРАЗИМ УШЕВИ И ВОЕННИ
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не е разграден двор....Вучков в момента държавата ни представлява един контейнер за смет ,до който достъп имат АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ т.нар. бежанци .Те затова ни взеха в EС ,трябваше им сметище и си го намериха.
14
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До историк-анализатори все пак се живее6е по добре и аидуклька не бе6е толериран
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NAUCETE SE DA RABOTITE-NE NAZNACAVAITE ZA POLIZAI,TEZI KOITO SA GOTOVI DA BIAT VARZANI I NEVINNI HORA PO MITINGITE.AKO NIAKOI BIE KUCE NA PUBLICNO MIASTO-VLIZA V ZATVORA.AKO POLIZAI BIE S PALKA DEMONSTRIRASHTITE POLUCAVA NAGRADA.G-N MINISTRE ZA TEZI NESHTA PARI NE VI TRIABVAT,NAPROTIV BUDGETA VI E CUDOVISHTEN.G-N MINISR=TRE VIE IMATE PERSONAL TRI PATI PO-GOLIAM OT BALGARSKATA NARODNA ARMIA.G-N MINISTRE BNA ZASHTITAVA TERITORIALNATA ZIALOST NA REPUBLIKA BALGARIA.A VIE KOGO I OT KOGO.
12
6
 
6
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
След 70 години робство и терор от БКП-БСП-ДС какво да стане . Нищо но от сърце. Всеки цитира Германия , Франция , Англия и т.н. , но там никога не е имало комунисти-социалисти-терористи и мандраджии на власт . Вие как си представяте германец или французин да ограбва мандри от своите съграждани или да предложат да станат 16 република на СССР . Какво да кажем повече, без коментар .
11
1
 
6
 
! Отговори
haha преди 9 години
До Фенпарите отидоха са охрана на протестите и охрана на границата