Държавният резерв с нов-стар шеф от първия кабинет на Борисов

11 души ще влязат в политическия кабинет на премиера
5
Държавният резерв с нов-стар шеф от първия кабинет на Борисов
Първо редовно заседание. Снимка: БТА

Шефът на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ от първия кабинет на Бойко Борисов отново е на поста си.

С решение на правителството като председател е освободен Емил Колев и на негово място е назначен Станимир Пеев.

Пеев ръководеше агенцията в периода от август 2009 г. до май 2013 г. Преди това е бил кмет на Район „Панчарево“ в Столична община. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

На първото си редовно заседание министрите направиха промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация, които отразяват новата структура на правителството.

Определени са и щатовете, с които ще разполагат в политическите си кабинети министър-председателят и заместник министър-председателите.

В кабинета на премиера Бойко Борисов техният брой се намалява от 20 на 11.

Съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиера по демографската и социалната политика Ивайло Калфин ще са четирима, а тримата вицепремиери, които не ръководят министерства, ще разполагат с 9-членни кабинети.

При осъществяване на функциите в определените им ресори те ще бъдат подпомагани и от част от специализираните дирекции в администрацията на МС.

За председател на Съвета по европейски въпроси е определен заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Друже, както виждам не си запознат с буквата "ш" и си пишеш 6. Е имай си го Бойко - той е очевидния избор за гениални люде като теб.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пи6ете колкото си искате и каквото си искате 4ервени ***.Нии си имаме Боико Борисов а кажете вие какво си имате Стани6ев Доган И Сидрефенди.Пълен *** сте.В никоя държава неве познават.О6те много 6те квичите като прасета болни от син език.Няма да спите сега поне 4. години.Аиде да вие честито безсънието.
3
2
 
6
 
! Отговори
az преди 9 години
скапаната герберастка *** само от крадене разбира
2
1
 
7
 
! Отговори
кк преди 9 години
".......нов-стар шеф от първия кабинет на Борисов"Ама аз като гледам как вървят работите с министри, зам. министри, областни....май всичко НОВО ще е СТАРО....
1
0
 
13
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Всеки, който дойде на власт първо набутва свои хора къде, що може и после заедно мислят как да си укриват мръсотиите.. Еми това е то и за това сме толкова зле :-(