Корупционният натиск е огромен, заяви Радан Кънев

Лидерът на ДСБ защити министерския пост на Лукарски
12 ное 2014 10:42,
8
Корупционният натиск е огромен, заяви Радан Кънев
Снимка: архив Булфото

Директният корупционен натиск и този за назначения е огромен. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на БНТ. По думите му той е търсен от хора, участвали в схеми и облагодетелствали се от тях, но отказа да назове имена, тъй като е дал много сериозна диагноза с изказването си.

„Цялата мрежа, която е обрасла около властта, лесно се пренасочва от едните към другите управляващи“, заяви Кънев.

Кънев заяви, че хората в изпълнителната власт не трябва да бъдат спокойни, тъй като върху новата власт са съсредоточени големи надежди на много хора – както такива с десни убеждения, така и на тези с леви, тъй като избирателите на АБВ били именно такива.

“Много е лесно тези надежди да бъдат съсипани. И без друго на изборите се показа, че доверието на българите е малко и разпръснато между различни формации – никой няма достатъчно, за да поеме цялата отговорност върху себе си“, обясни лидерът на ДСБ.

По думите му удари върху това доверие могат да бъдат нанесени с партизанщина и назначения на хора без качества по партийна линия и с продължаване на кражби. Той определи като неизбежно изостреното внимание към Министерството на финансите и лично към министър Владислав Горанов, чиято снимка с депутата от ДПС Делян Пеевски привлече общественото внимание наскоро. По думите на Кънев в МФ е ключът на държавните пари.

Лидерът на ДСБ защити избора на Божидар Лукарски за икономически министър, като обясни, че в Западна Европа назначението на хора без икономическо образование за икономически министри е практика. „Божидар Лукарски очевидно направи поредица от публични грешки, идващи от малкия му опит“, заяви Кънев.

Реформаторският блок може да пострада заради тежките министерства, които е поел, ако не си свърши добре работата, категоричен бе Кънев. По думите му трябва още в рамките на първия месец от живота на правителството да се покаже, че с партизанщината е приключило, визирайки назначенията по ключови за управлението постове.

„В политиката има по-важни неща от постовете“, коментира Кънев за това, че самият той няма министерско кресло. По думите му той е постигнал ниво в политиката, с което може да бъде полезен. За своя цел си постави това да бъде гарант мнозинството да съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, вместо сега да ги дадат на прокуратурата и веднага на съд, те ни убеждават колко са чисти в момента, въпреки че някой ги натискал някой... и какво чакаме? Изкуствено потупване по рамото от ЕК.... бла-бла.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Вие поддадохте ли се на корупционен натиск или всичко беше само един "Трик за вдигане на вашия електорат"?
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
fashaga ,kapyt ....
5
5
 
3
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Радане, просто си уплашен до смърт от натиска и източниците му.Безсилен си ,а съвестта ти те гризе.Никой не може да ти помогне-просто грабни една лъжица и греби,колкото можеш ...После допълзи до някоя яхта и се припичай на слънце!
4
6
 
17
 
! Отговори
гошко преди 9 години
Свестен човек, дано да успее да промени нещо...
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му той е търсен от хора, участвали в схеми и облагодетелствали се от тях, но отказа да назове имена, тъй като е дал много сериозна диагноза с изказването си."Ясно, същата мека китка като Роската е, задкулисието това, задкулисието онова, в случая корупционния натиск е голям, ама няма да кажа имена. Писнало ми е от недомлъвки, говорете с конкретни имена, защото в противен случай нищо не казвате.
2
4
 
41
 
! Отговори
ЕДНА преди 9 години
РАДАНЕ СТИГА СИ НИ ОБЯСНЯВАЛ ТОВА КОЕТО ЗНАЕМ ЗА НАТИСКА И КОРУПЦИЯТА !! ЗАПОЧНЕТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ И ДА НЕ СЕ ОГЪВАТЕ ПРЕД ОЛИГАРСИТЕ.......НАЛИ ЗА ТОВА КРИТИКУВАХТЕ ПРЕДИШНИ ПРАВИТЕЛСТВА И ЗАТОВА СТЕ РЕФОРМАТОРИ ДА СЛОЖИТЕ КРАЙ НА ТАКИВА ПРАКТИКИ ???? ХУБАВО Е СЕГА ДА ВИДИТЕ НЕЩАТА ВЪРХУ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО МИТИНГИТЕ ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИХА И СЕГА СЕ ИСКА РАБОТА И ЗДРАВ МОРАЛ......ТОВА ОЧАКВАМЕ ОТ ВАС - РЕФОРМИ И НОВО НАЧАЛО В ПОЛИТИКАТА !!!
1
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-противна антибългарска партия от РъБъ няма! Сбирщина на болни лакеи на щатските фондации, обединени от сектантите на Костов, десните на Лукарски, турските националисти на Касим Дал, центристите на Кунева и някакви леви социал-демократи + бизнес-земеделците!***!