Ангелкова представи структурата на министерството на туризма

Ще има главна дирекция, 6 дирекции и инспекторат
19 ное 2014 19:26,
5
Ангелкова представи структурата на министерството на туризма
Николина Ангелкова Снимка: Архив, Булфото

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи на бранша проекта за Устройствен правилник на Министерството на туризма, съобщиха от пресцентъра на МИЕ.

С правилника се уреждат функциите и структурата на Министерството на туризма. То се структурира в една главна дирекция, 6 дирекции, инспекторат, звено "Вътрешен одит" и финансов контрольор, е съобщила министър Ангелкова.

Специализираната администрация включва 4 дирекции. Министърът е подчертала, че нов момент в работата на ведомството ще бъде трансформацията на дирекция "Туристическа политика" в главна дирекция, която ще се занимава с разработването на политиката в областта на туризма. Запазва се дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" и се създават две нови дирекции - "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" и "Програми и проекти в туризма".

Министър Ангелкова е заявила, че новата структура на ведомството няма да е за сметка на допълнителен финансов ресурс и се осъществява в рамките на съществуващата численост на администрацията.

От думите й е станало ясно, че новата дирекция "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" ще подпомага министъра при представляването на България пред международните организации в туризма. Тя ще координира също създаването на туристически представителства на България в чужбина и ще ръководи туристическите съветници в службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните ни представителства.

Другата нова дирекция "Програми и проекти в туризма" ще подпомага министъра в реализацията на проекти за развитието на туризма на национално, регионално и местно равнище, включително за развитието на инфраструктурата. Тя ще координира и ръководи изпълнението на програми и проекти,  финансирани от ЕС, ще поддържа регистър за сключените договори по ОП "Регионално развитие" и ще осъществява мониторинг.

Предстои проектът за Устройствен правилник да бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на икономиката и енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Туристистическа политика" - Как да се докажем пред избралите от други страни да посетят нашите прекрасни курорти,че след споделяне на прекараната почивка с техни близки и те ще пожелаят нашето гостоприемство и високо ниво на професионализъм.Правилния подход за привличане на посетители се доказва с качествата на обичащите да се справят сотговорностите си по начин достоен за уважение и приемственост.Вървим напред , когато красотата на природните забележителности е отражение на нашето отношение
1
1
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 9 години
Горкият Бойко, колко ниско падна, как обещаваше, пловдив повече няма да гласува за Бойко и неговия крадлив кмет, тотев ще си строи бизнесцентър