БСП бори незаконната сеч със законови промени

Камионите с дървесина да се следят онлайн, искат от левицата
Обновена: 19 ное 2014 12:41 | 19 ное 2014 12:41, Камелия Цветанова
15
БСП бори незаконната сеч със законови промени
Корнелия Нинова. Снимка: Булфото

Между 3 и 5 милиона кубика дърва се изсичат незаконно на година, алармираха от БСП.

За да спре незаконната сеч и безконтролният износ на дървесина, червените депутати са внесли промени в Закона за горите, които целят да се затегне контролът.

Според Светла Бъчварова от БСП в момента горските стопанства изглеждат странно и заради това трябва да се направи детайлен анализ от страна на правителството и да се определят нови територии.

Социалистите настояват още да отпадне правото на арендаторите на горски фонд да ограничават достъпа до него.

Те предлагат и да се засилят изискванията за товарен превоз, който превозва дървесина. Камионите да имат чекиращи устройства, а Агенцията по горите да следи онлайн къде се намират, искат от БСП.

Незаконната сеч е и една от причините за наводненията през миналото лято, припомни социалистката Корнелия Нинова.

От левицата предлагат решенията за териториалния обхват на горските стопанства, които сега се определят от министъра на земеделието и горите, да станат приоритет на Министерския съвет.

В предложенията на опозицията за промени в закона е предвидено да се въведе и ограничение за производство на електрическа енергия от необработена дървесина, която се продава на преференциални цени.

Социалистите искат още да се на прави регистър на хората, които получават под формата на енергийни помощи дърва за отопление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: БСПЗакон за горите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТЕ ВЕЧЕ ИЗСЯКОХА ГОРИТЕ, ИЗНЕСОХА ДЪРВЕСИНАТА, НАТРУПАХА МИЛИОНИ. МНОГО КЪСНО СТЕ СЕ СЕТИЛИ ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО И ВИЕ БЯХТЕ ЕДНИ ОТ ТЯХ.
11
0
 
2
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Изсякохме каквото можахме, сега е време другите да дадат пари за залесяване. Ние от БСП - ДПС ще си харчим на гърба на ГЕРБ!
10
1
 
7
 
! Отговори
фес преди 9 години
Защо чак сега "алармирате"!? Защо не направихте нищо, когато бяхте на власт? Ами защото всички знаем, че горите се секат от турските бейове - както горите са техни, така и водите, които потопиха къщи и хора.Нямат жалост, защото нямат капчица българска кръв.А вие, червенушките,гледахте и се съгласявахте с тях - само и само да остенете на власт.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не бяха разтурили армията и не им бяха продали техниката за без пари, сега дървената мафия нямаше да има толкова много високо проходими камиони. Нямаме армия, скоро няма да имаме и гора.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През село Лещен от години всеки ден минават по няколко огромни камиона с трупи. Всеки ден от години............
7
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Като видя *** каруци с GPS и декларация за платени данъци ще гласувам да БСП. В никакъв друг случай
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да се пребори незаконната сеч трябва да се махнат ДПС и кадрите на ДПС от ДАГ, РУГ, от службите по земеделие и гори.
5
0
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Преди 3 години беше приет нов закон, но негативните явления в този сектор продължават, допълни Светла Бъчварова. Липсват контролните функции."Закон има,само дето някой трябва да го спазва!Някой,дето получава и пари за тази работа!Сто промени и предложения да направите,като няма кой да си свърши работата,резултатите ще са нулеви!Регистър на хората,които получават енергийни помощи?Че няма ли списъци,молби подават,не се ли отчитат ваучери и пари,които се раздават?Или пак е проспано?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредната порция комунистически популизъм ... излагате се другари , до вчера бяхте на власт какво ви пречеше тогава ... а да ваши хора са ги секли дървата тогава ;)
3
0
 
22
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Хохохохо, *** запаса револвера и хвана гората. Голема опозиция тия Бсп-то бе, егати "конструктивните" дето са. Иначе, те си мислят, че хорската памет е къса и не помни кой заедно с Дпс, а по-рано и с Царчето окастри хектари гори до пън и корен
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те защо не го направиха ами искат другите да го правят
1
1
 
20
 
! Отговори
Не думай ма? преди 9 години
Сериозно, изсичат се и се краде?! Брее! Доскоро като бяхте в една каруца с ДПС и им бяхте поверили този "бизнес" не знаехте ли какво става? Гнус червена! Затова имате толкова проценти и още намаляват, защото сте тарикати демагози!Казано просто КОМУНИСТИ!