Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт

Коалицията излъга 240 000 българи, твърди той в писмо до председателя на НС
Обновена: 30 ное 2014 20:36 | 30 ное 2014 18:00, Анисия Иванова
185
Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт
Снимка, архив Булфото

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт поради "тоталната подмяна и политическата измама", която се извършва от ръководството на коалицията. В писмо до председателя на парламента, Велизар Енчев категорично се разграничава и от ксенофобските прояви, съобщи bTV.

Енчев беше единственият депутат от ПФ, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. По-късно стана ясно, че предаването му е свалено от ефира на телевизията на лидера на НФСБ и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов.

Още по темата
Съпартийците на журналиста, бивш депутат и бивш сътрудник на Държавна сигурност, обясняваха критичните му изказвания с неговата „емоционалност”.

По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заявява Енчев.

Той добавя, че по този начин коалицията е излъгала 240 000 български граждани, които са повярвали, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархията. За него тези действия са равносилни на "политическа измама" от страна на Патриотичния фронт.

"Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов.”, категорично заявява Енчев в писмото си до председателя на Народното събрание.

Според него особено тревожно е фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

По думите му обаче е била накърнена и каузата за отстраняване на ДПС от властта заради сътрудничеството с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов (НПСД, която е в Реформаторския блок).

"След като твърдеше, че имената на министрите и заместниците му нямат никакво значение, сега той прави точно обратното, което свидетелства за липса на елементарна политическа последователност. Всъщност казусът "Орхан Исмаилов" е не причина, а следствие от порочното обвързване на НФСБ с ГЕРБ и Реформаторския блок", категоричен е Велизар Енчев.

Той се оплаква, че е системно дискриминиран в групата си, а Валери Симеонов е искал от
депутатите да подпишат молба за напускане на парламента без дата, лобирал е за разработка на шистови находища и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста време му отне за да му светне какво е ПФ, нищо друго освен патерица на ББ.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ENCHEV E VELIK!SMYRT ZA GERB
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достоен човек. Страхувам се единствено, че може да остане извън политиката. Българските партии нямат нужда от честни и почтени хора, те имат нужда от послушни хора.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой каквото ще да казва, Енчев няма женска пазва.
51
5
 
17
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 9 години
Браво Велизаре Браво Енчев!!!Всички Анти Бойку.!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ БОЙКО!!!
50
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 63ТОЗИ Е ЕДИН ИЗКУКАЛ ПЕНСИОНЕР .....
49
2
 
4
 
! Отговори
непукист преди 9 години
До 34 Анонимник Ако си направиш едно поне малко усилие да намериш материали в нета ще разбереш ,че по думите на Мелвин Гудман (който по това време е бил старши анализатор в ЦРУ в отдела за работа със СССР) директора на ЦРУ по това време Уилям Кейси е поръчал доклада в който посочват България като извършител въпреки многобройните и солидни сведения и факти ,че не е замесена.
48
20
 
8
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Какъв будител е Велизар Енчев , той е един клеветник и доносник . Така е свикнал като бивш доносник на ДС . Не уважавам човек , който реже ръката на този който му дава хляб , а именно Валери Симеонов . Може да напуснеш патриотите съвсем културно , а той нарича работодателя си мошеник и лъжец и т.н. Това не е нормален човек , това е гадно ченге .
47
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е един достоен човек !!! Трябва да се кандидатира за президент !!! Ще има големи шансове !!!
46
8
 
16
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Браво другарю ЕНЧЕВ ! Това са истинските комунисти , а не червените капиталисти от БСП !
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали си е от ДС, какво друго да направи
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли , че този човек е преживял най-лошото и тези всичките не могат и да му пръднат на оная работа ! Браво Г-н Енчев все пак излязохте прав повече хора , като вас и България никога няма да е в това положение.жалко , че се осъзнахте толкова късно , за съжаление НФСБ размъти доста водите а в коалиция с ВМРО направо извади тинята ! Имах резерви към вас , но сега съм по- разположен . жалко ще бъде да напуснете политиката или да се обедините със другият мошеник Сидеров.Пътят е само ваш !
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу продажното ръководство на НФСБ. В момента, в който се докопаха до малко власт и се видя, че болшинството от тях с нищо не са по-различни от всички други продажни и безпринципни политици, довели състоянието на народа ни до този хал! Хвала на големия и достоен българин Велизар Енчев, който твърдо отстоява поетите ангажименти към избирателите. Единствено той е достоен за председател на Националния фронт за спасение на България!!!
42
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотичния Фронт измами и предаде по най долен и гнусен начин своите избиратели и съвсем естествено се разпада, Валери Симеонов се оказа брутален мошенник и лъжец.
41
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един депутат да отстоява позиция! Ако бяха и другите 239 като него...България би видяла светлина в тунела! Ама нейсе!
40
4
 
19
 
! Отговори
реалист преди 9 години
просълзен съм от изненада че все още в бг има толкова принципни и честни хора това е моделът на бг политик такива са били възрожденците не го плюите свалете му шапкагн енчев бг се нуждае от истински патриоти като вастова е народен будител слава
39
7
 
15
 
! Отговори
Шапки долу! преди 9 години
Поклон пред Вас, г-н Енчев. Най-достойният политик и Човек!
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, г-н Енчев! Достойна постъпка на доблестен българин. Не като продажниците Каракачанов & Симеонов, които излъгаха маса хора да гласуват за тях, а след това се присламчиха към Мутрата.
37
4
 
20
 
! Отговори
нннннннннннн преди 9 години
Евала на Енчев Каза,че няма да гласува за ББ ,направи го И сега като тотално му се изясни с какви си има работа и ги напуска Лично този бг политик е най-заслужаващ уважението на всеки Отново го поздравявам за това че си отстоява позицията Пожелавам му успехи в живота на кариерата
36
18
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
Пак ви преметнаха,пак! Енчев е инфилтриран,за да разбие отвътре ПФ. Един път, не искал да гласува за правителството,сега пък " било ксенофобско" !!!Пак се хванахте..мафията е силна и няма да допусне истинска защита на България!Който не схваща хитрите игри и се хваща само за думи..няма бъдеще!