ГЕРБ: Партиите сами определиха шефовете на комисии

Ние направихме най-тежките компромиси, отбеляза Цветанов
20
ГЕРБ: Партиите сами определиха шефовете на комисии
Цветан Цветанов. Снимка: БТА, архив

След като се появиха критики срещу обстоятелството, че Слави Бинев от ПФ оглави парламентарната Комисия по културата и медиите, от ГЕРБ излязоха със специална декларация, подписана от председателя на ПГ Цветан Цветанов, с която се разграничиха от случая.

Още по темата
От ГЕРБ припомнят, че разпределението на позициите за председатели, заместник-председатели и членове в постоянните комисии на Народното събрание стана след двуседмични разговори с всички партии в парламента.

„Персоналният състав за всяка една от отделните комисии обаче беше изцяло ангажимент на съответните парламентарни групи“, се посочва в декларацията.

От Патриотичния фронт са заявили желание да поемат председателството на три комисии, за да съответства работата им на ангажимента да подкрепят управлението на правителството.

Възможностите за това са били Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, която е отказана от "Атака", Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР и Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете.

От ПФ не са пожелали да поемат Комисията по жалбите, а в същото време БДЦ са отказали да отстъпят от първоначално разпределената им Комисия за контрол на еврофондовете.

Така заради настояването на ПФ да има три председателски места в комисиите те поеха контрола над ДКЕВР, борбата с корупцията и културата и медиите, обясняват от ГЕРБ.

„ГЕРБ е партията, която направи най-големите и тежки компромиси, като отстъпихме знакови комисии, само и единствено за да има възможен политически консенсус при избирането на ръководствата на комисии и те да започнат да функционират възможно най-бързо. Всички други спекулации за каквото и да било влияние на ГЕРБ за определяне на ръководствата и персоналния състав на комисиите са некоректни“, обобщава Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
Момко ти си компромис на природата.... кога оня те прибера на ресторант ще отида и сите си приятели ще почерпя.... ***.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президента мълчи,умните и красивите се покриха,журналистите се "ориентират' и автоцензурират,Цветанов нещо каканиже ,коалиционните партньори и поддържници се окопават кой както намери във властта,че знае ли някой до кога ще ги бъде.И никой дума не обелва за предизборните обещания с които громяха предишните за кадровите им назначения и морала в политиката.Няма никаква разлика как се предлагат и назначават "подходящите" хора преди и сега.И никой вече не пита "КОЙ',нито "КАК ТАКА" и "ЗАЩО".
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Дреме ми за Симеонов.И Слави Бинев е достатъчен за простаци , КАТО вас.
14
0
 
2
 
! Отговори
Леле преди 9 години
Симеонов нали казваше, че не искали никакви постове, кога се договаряха с ГЕРБ за властта? Сега защо излезе, че не е било точно така, а наистина са искали постове тук и там?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да не мисли,че "Ц.Ц." от тефтерчето на Златанов е Този *** на снимката,не е ,нееее, ;) Българи,не на маймуни,а на *** ни направиха такива,като този *** ,завършил помощно училище!!
12
0
 
11
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Такова чудо по белите държави няма осъден с присъда (обжалвана в момента) да бъде вице.
11
8
 
2
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Другарю червен *** , като цяло сме доволни ,че Мая картечарката и Куернелия нинова са новите кадри на ръководството на нашите ръководни кадри от БСП-ДПС-Атака . Право или не простотията ще вилнее още 100 години с тази престъпна партия .
10
2
 
9
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Най-тежкият компромис за теб, Цветанов ще бъде сам да влезеш в затвора! Тогава ще ти кажа евала!
9
1
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Като цяло да сме доволни, че Бинев е при културата, че иначе щеше да е с еврофондовете...
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си, ТЕ, обожествените правели компромиси!?!?! А 85% от народа не прави ли компромис, че търпи този *** заедно с Бащицата? Управлението на тези ще струва на България десетилетие връщане в миналото.
7
0
 
7
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Пак друг ви е виновен.
6
2
 
11
 
! Отговори
Емил преди 9 години
А нас питаш ли ни какъв компромис направихме, щом още не си в затвора.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя защо още е на свобода?
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами,Цветанов, връщайте мандата и няма да правите компромиси. какво сега? Ще слушаме само какви компромиси сте направили, какви мъченици сте. Аман от инфантилни политици, на който все някой им е длъжен и виновен
3
6
 
16
 
! Отговори
един преди 9 години
*** гад!
2
5
 
18
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Този престъпник докога ще се мотае из Парламента ?А , Борисов? За някои неща особено за Цецо и теглото на народа не искаш да чуваш май? Е , все някога ще ти се отпушат ушичките !
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този на снимката е най-наглия човек, който съм виждал...