Миков недоволен: Дянков го няма, пък бюджетът - Дянковски

Икономисвате разходи от работещите бедни, обвини властта социалистът
Обновена: 9 дек 2014 16:20 | 9 дек 2014 16:20,
61
Миков недоволен: Дянков го няма, пък бюджетът - Дянковски
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува републиканския бюджет, приет на първо четене от парламента вчера.

"Макар че Дянков е далече от България, бюджетът се движи в разбиранията на Дянков за финансова стабилност“, каза Миков в декларация от парламентарната трибуна по повод параметрите за догодина.

Той обвини мнозинството, че е приело бюджета за догодина „по тъмна доба“. Миков обясни, че социалистите са гласували против проекта, защото с него се увеличава задлъжнялостта и се орязват социални придобивки.

Още по темата
Миков разкритикува бюджета, че разчита да икономиса разходи от работещите бедни, и припомни, че беше отменено възстановяването на данъците върху доходите за минималната заплата.

"Става дума за най-бедните семейства, които не купуват хайвер и шампанско, а за тези, за които парите са за осигуряване на хляба в буквалния смисъл“, каза лидерът на БСП.

Той обвини мнозинството, че с новия бюджет се замразяват 14 социални плащания, сред които помощите за деца, за близнаци, за деца с увреждания, за бременност, за майки студентки, за обезщетение при безработица и др.

Миков припомни, че по време на обсъждането на републиканския бюджет е било обяснено, че целта е „изриване на боклуците от предишното управление“. "Ние трябва да питаме кои са тези боклуци? Майките, децата с увреждания, работещите бедни? Това ли искате да изринете? Или инвалидите със социална пенсия?“, попита лидерът на БСП от трибуната на парламента.

Миков нарече политиката на кабинета псевдореформаторска. „Този бюджет не предвижда реформи, а само съкращаване. Такава политика за нас е антисоциална, обречена е и гражданите скоро ще поискат промяна“, каза още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Ми то и комунистите по принцип ги няма, но дефакто имаме много ***.
38
0
 
1
 
! Отговори
. преди 9 години
Sipete mu edno malko , shte umekne
37
1
 
3
 
! Отговори
Ммм преди 9 години
Ко разправяш миков, да върнем орешака, оти е гоуем експерт? Да ама нали вие свалихте доверието си от него! Хъъц! Ти мене уажауаш уи мъ? Ай наздраве!
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРЪЖТЕ СИ МУТРАТА БОЙКО.ТОЯ *** ЗАПОЧНА ДА ВИ ИЗТРЕБВА ПОЛЕКА И ТАЙНО.НЕНОРМАЛНИЦИ.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ще е по празниците да пожелаем на управляващите ни ***,*** и фашинктонци от ръководствата на всички партии,участвали в управлението на БГ в последните 30 години, час по- скоро да поемат пътя на Сертов
34
1
 
4
 
! Отговори
От фейса преди 9 години
Седемте чудеса на социализма1.Всички имаха работни места.2.Въреки,че всички имаха работни места,никой не работеше.3.Въпреки,че никой не работеше,планът се изпълняваше на 100%.4.Въпреки,че планът се изпълняваше на 100%,в магазините нямаше нищо.5.Въпреки,че в магазините нямаше нищо,всички имаха всичко.6.Въпреки,че всички имаха всичко,всички крадяха.7.Въпреки,че всички крадяха,имаше за всички...
33
6
 
2
 
! Отговори
доборжелател преди 9 години
А бе тоя *** няма ли да се затрие някъде окончатлено????що не върви да помага в родния си край който го е закъсал,ами дрънка пияни бъртвежи???
32
7
 
3
 
! Отговори
Заради Вас преди 9 години
Ами да г-н Миков, заради Вас стана така, че Вие добре се потрудихте да си напълните банковите сметки за наша сметка! Малко ли заем оставихте, който ние ще изплащаме?!
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега всички ще разберат какво са си избрали. Гербовците ги ошушкаха, но те забравиха, сега ще направят повторение за да помнят по-дълго. Намалиха им отпуските, намалиха им заплатите оправдавайки се с криза, за майките нищо, за социално слабите нищо, единствено богатите станаха по-богати и всичко е в тяхна полза. Това не са идиотиите само на Дянков, а на мисленето на тази партия пълна с калинки.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 38. ВЕДНАГА ТИ ОТГОВАРЯМ. 8 те МИЛИАРДА ЩЕ СЕ ПОДЕЛЯТ НА ВСЕКИ МУ СПОРЕД НУЖДИТЕ. Е НЕ ЗА НАРОДА РАЗБИРА СЕ. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЛЕЖАЧА ИМА ПО МИНИСТЕРСТВАТА КОИТО САМО СИ КЛАТЯТ МАД.ТА И ГОНЯТ КУ.ВЕТАТА ПО ЕТАЖИТЕ НА МИНИСТЕРСТВАТА? НЕЗНАЕШ. А НЯМА И КОЙ ДА ТИ КАЖЕ. НО АЗ ТИ КАЗАХ ЗАЩОТО СЪМ ТАМ ПО ЕТАЖИТЕ. КАКТО СЕ КАЗВА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КУХНЯТА НА ЗАВЕДЕНИЕТО. ТА НЕ СЕ ЧУДИ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ТЕЗИ 8 МИЛИАРДА ОТДАВНА МЯСТОТО ИМ Е НАМЕРЕНО. А ВИЕ ДОЛУ У МАЗЕТО СИ ТРАЙКАЙТЕ И СИ ГЛЕДКАЙТЕ УМНИЧКО.
29
3
 
9
 
! Отговори
вижте преди 9 години
Пак Дянковците управляват.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧУДЯ ВИ СЕ НА КОМЕНТАРИТЕ- ЗАЛОЖЕНА 10% ПО-НИСКА ЗАЕТОСТ И НУЛЕВ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ ПРИ ИЗТЕГЛЕНИ 8 МИЛИАРДА ДЪЛГ, КОЙТО НИЕ- НЕРАБОТЕЩИТЕ И НАШИТЕ ДЕЦА- НЕРАБОТЕЩИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАМЕ, ВИЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ДАЛИ ПО 1 ИЛИ ПО 2 ДА ГИ ДАВАТ. ХОРА, ВИЕ УМ ИМАТЕ ЛИ ? КОЙ ЩЕ ПОПИТА КЪДЕ ЩЕ СЕ ПОХАРЧАТ ТЕЗИ 8 МИЛИАРДА ?
27
9
 
5
 
! Отговори
станишев.... преди 9 години
станишев го няма но лафовете са станишевски...
26
10
 
5
 
! Отговори
! преди 9 години
Че пак е в пъти по-добре от съчиненията на БСП и ДПС, които бяха в стил "третокласник в час по трудово".
25
4
 
12
 
! Отговори
sport преди 9 години
А Миков, че е прав да критикува от социална гледна точка, прав е. Ама тяхното го сърбаме няколко пъти. И резултатът е:-жалки подаяния за пенсионерите /20 лева си е подигравка, но съм сигурен, че всеки пенсионер е бил щастлив от тези 20 лева. Жалко е, че сме го докарали до там, че да се радват на тези 20 лева.-безнаказаност и ръст на СОЦИАЛНИТЕ приходи сред разни общности. Не казвам, че не заслужават, напротив, но нека да има и от тях постъпления в бюджета, а не само от едната страна на баланса
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герберски е но не е баш дянковски защото мин.запл.ще се увеличи с 11,5% което като % е доста но проблемът е че е много ниско нивото и доколкото си спомням БСП ОБЕЩАВАШЕ 45ОЛВ.МИН.ЗАПЛАТА ПРЕЗ 2017 и егати и изненадата ГЕРБ залага 460лв.мин.заплата през 2017г.ЗНАЧИ ВИ МИНАВА С ЦЕЛИ 10ЛВ.та затова ми е чудно ЗАЩО "РАБО-ДАТЕЛИ"щели да протестират заради намерението за такива нива на мин.заплата през януари ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХА ЗА СЪЩИТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ БСП?ПАК ЛИ ГОТВИТЕ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ?БЕ..
23
5
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Миков,как работещи бедни в България?25 г.вашата партия ни направи да цъфтим да вържем!Защо социалното винаги излиза напред,когато нямате други доводи?Я,какви признания,че хората в България,благодарение на вашето почти 25 г.управление/пряко или в коалиции/са стигнали да мислят само за ХЛЯБ!Не само 14 плащания ще замръзнат,ами и още ако бяхте останали в управлението-защо спираха европейски програми една по една?В предишното управление имало ли е инвалиди,майки с деца,знаем за кои "***"иде реч!
22
1
 
12
 
! Отговори
sport преди 9 години
За да има производство, трябва да има кой да налива. Не става само с бетон и силикон по морето и зимните курорти. Не може само акциз и ДДС да са основните приходи. Трябва П-Р-О-И-З-В-О-Д-С-Т-В-О!!! Не става само с 1 завод за сглобяване на китайски автомобили, търсещи европейски пазар. А за национализирането на ЕРП-тата, също не става - за справка вижте къде са БДЖ и НЕК. Същият проблем е и с ВЕИ. Ами като са подписвани договори за по 20 години и то за луди пари, така ще да е. Микс, фреш-все тая.
21
4
 
6
 
! Отговори
sport преди 9 години
А предния бюджет беше толкова добър, че изведнъж видиш ли се оказа, че заложените приходи са космически. Дърпаха се заеми /имаше един доста изгоден/. Сега се взимат заеми за погасяване на стари такива, още от времето на Велчев. Ами нормално, че трябва да се прелива от пусто в празно. При предното правителство имаше черни ограждения, а инвеститорите или бягаха, или се чудеха в какво са се забъркали. Не казвам, че сега е по-добре, но искрено се надявам да се привлекат много инвестиции.
20
3
 
8
 
! Отговори
Не разбрах преди 9 години
Днес.бг само не разбрах защо ми изтрихте въпроса - кои майки са наказани с този бюджет? Увеличава се стажа за да се отпусне майчинство, и аз попитах-кой се наказва? Майките от малцинствата, които живеят от помощи, ниско образованите, които работят без договори или образованите жени? Отново образованите майки са ощетени, те ще трябва да работят повече за да излязат по майчинство. Т.е така се намалява раждаемостта сред интелигенцията! Кой печели? Това ли искаме? Кой го поръча? И пак ме изтрийте..