Меглена Кунева: България и Румъния са готови за Шенген

Трябва България да има действаща съдебна система, заяви вицепремиерът
Обновена: 10 дек 2014 21:27 | 10 дек 2014 21:19,
41
Меглена Кунева: България и Румъния са готови за Шенген
Снимка: БТА

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева каза, че и България, и Румъния са готови за Шенген.

Още по темата
Това го е казала Европейската комисия, също и Европейският парламент, това го каза и Доналд Туск, уточни Кунева пред БНТ.

Тя подчерта, че не Шенген е проблемът, а това, че трябва България да има действаща съдебна система.

По думите ѝ Румъния успява да докаже през последните 2 години, че прави необходимите стъпки по отношение на съдебната система, а на България този успех към момента ѝ се изплъзва.

От магистратите зависи икономиката на страната и репутацията на България, и влизането в Шенген, и еврофондовете, обясни Меглена Кунева.

Висшият съдебен съвет е правителството на съдебната система и няма никакво учудване, че се иска оставката на това правителство. На нашата страна й липсва отчетност, контрол, санкции и разпознаване на отговорността, обобщи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
За комшиите не знам. На нас кое ни е готовото.На кого ги разправя др.Пръмова. Тези от Брюксел трева ли пасат? Или и те са същите бандюги, като нашите, че не им намират кусури и се целуват силно в устата ? Излиза че в крайна сметка каквото им диктува чичо Сам, това вършат всичките!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема така да говорите и да пишете за Мадам Йес Кривоустова. Тя вече е под личната закрила на Боко Тиквата. Ще го разсърдите и ще вземе да вдигне кръвното преди Февруари, когато ще бъде прогонен отново с камъни. Ама той си знае упражнението - вече е отигравано.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, права е. Тя е готова за затвора, а ние за Шенген...
5
0
 
11
 
! Отговори
от Шенген преди 9 години
Абе, докога ще търпим тази с неадекватните й лъжи? Къв Шенген, *** мутресо крадлива? Заради теб и правителството от криминални крадци и мутри, не ни искат в Шенген!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA IRUMANIA NE TRIABVA DA BADAT DOPUSKANI V SHENGEN.V SHENGEN NIAMA MIASTO ZA KRADZI.POGLEDNETE KOLKO SA,,BEDNI "BALGARSKITE POLITIZI,IMAT POVECE BOGATSTVA OTKOLKOTO ZAPADNITE POLITIZI NE MOGAT DA SI POZVOLIAT PUBLICNO.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я...! Дъщерята на агента на Държавна сигурност-Калин Орелът. И снахата на Политбюро . От тази акъл, колкото от луд Кольо.
2
0
 
16
 
! Отговори
djon преди 9 години
Тази жена нормална ли е-не виждам нищо с което да сме готови .
1
1
 
17
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
Един вид, забравете за тръбата вижте сега ще ви вкараме в Шенген, да ама неее НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН, по-скоро ще се разпадне.