"Орешарски" и "Станишев" бият "Борисов 2" по начално доверие

Социолог: Кабинетът едва ли ще направи реформи
Обновена: 15 дек 2014 22:11 | 15 дек 2014 22:00,
60
"Орешарски" и "Станишев" бият "Борисов 2" по начално доверие
Снимка: архив БТА

Началното доверие в сегашното правителство е сходно и дори по-ниско от това към кабинетите на тройната коалиция и на Пламен Орешарски. Това констатира Първан Симеонов от „Галъп“ пред БНР.

Още по темата
Миналата седмица агенцията излезе с първи резултати за доверието в правителството. Според данните то е 26 на сто и само за месец се е качило с десет пункта. В този период обаче се побират и десет дни от работата на служебния кабинет, така че ръстът е абстрактен за цялата власт, поясни Симеонов.

Социологът обясни, че авансът от доверие винаги съпровожда първите дни от работата на всяко правителство. И сега го има, но не е висок, смята Симеонов. Причината е, че кабинетът не се крепи на нови хора. Авансът на доверие е висок, когато българите виждат новото – така е било през 2001 година, когато Симеон Сакскобургготски пое управлението, и през 2009 година, когато Борисов взе властта за първи път.

Според Първан Симеонов правителството на Борисов няма да направи нужните реформи, а по-скоро ще закрепи положението, както очакват хората.

„Реформите, които са нужни в забатачените сектори, са свързани с непопулярни мерки. На мен не ми се вярва, че този кабинет ще има куража да направи тези реформи“, каза социологът.

Според него дори и да тръгне да прави тежките реформи, правителството ще минимализира „потенциалната социална болка“. Симеонов предупреди, че това няма да е добре за страната.

Социологът смята и че сложната управленска формула, която се създаде, не е реформаторска по своята същност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
А според Първан Симеонов, ако има избори след 1 година , какво ще се промени. Няма ли същите лица да са в парламента , независимо коя партия ще е на власт. Та това го знаем от години и няма нужда от социолози. Това го знаят всички от големия град до тези по села и паланки. Няма нищо ново под слънцето. Само лъжете народа и си вярвате, че той ви вярва. Вземете си проучванията и си ходете . Оставете правителството да работи и не настройвайте народа. Искаме спокойствие. Стига избори!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ I MNOGO KATO MENE NIAMAME DOVERIE NA COVEK, KOITO E BIL V SLOVI GRUPIROVKI,V BALGARIA VINAGI IZPLUVA MARSOTIATA ILI NASILNIZI I KRIMINALNI ELEMENTI ZASTAVAT NACELO NA VLASTA.OSNOVNATA PRICINA SE KRIE V NARODA I V ZLE ORGANIZIRANATA SADEBNA SISTEMA.
35
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико троината коалиця те направи о6те по силен и смел,всяко зло за добро.
34
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По цели дни разправях че само гн Борисов може да върне парите на хоръта.Никои друг.От здраве да несе отърве6 гн Министър Председател амин.ЕС 6том е със Боико това озна4ава 4е Българя дърпа яко напред.към доброто.Цена нямате гн Борисов.
33
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Министър председателят Боико Борисов,държи като удавник за Българя.4удисе човека от каде как да изкара някоя стутинка от Брюксел,а троината помнители 4.5 милиярда ги профукаха по обръчите от фирми.А Сидерефенди пла6та6е по 30000 евра на вечер по франця и нагоре на долу по хотелите,и пак този *** се изправя в народното събрание и се пъчи,даму с... на сурата.Дано Боико дае по жив и здрав иначе всичко е загубено.Сега6ната коалиця ако го слу6ат всичко 6тее много добре и за БГ и за тях.
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даваи Боико мачкаи ги тези нечисто плътни ***,от троината газ до дупка да видат как се служи честно на род и родина.Сидеров и Местан едвам се движат полуживи.Охооо сега е просто самото начало.Повече власт никога няма да помири6ат троината.
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първан Симеонов.Поне несе издаваи че си ДС.Стани6ев и Оре6арски за пример лиги посочва6.За какъв пример за кражби и лъжи ли.Те бяха на власт какво направиха *** сине.Цяла банка одраха.Боико Борисов както вижда6 че започва да оправя всичко,Европеиските фондова тръгнаха към Българя и всички го уважават.Виж как го посре6тат и в Германия и в Америка и навсякаде.А Оре6арски каде ходи кои го посре6тна дати е.. ...... и ***.Боико дае жив и по здрав амин.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се почна с "ПРОФЕСИОНАЛНАТА" социология.......
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
орешарски и станишев такъв ни го туриха че тяхната банда още пляскат с ръце и викат ура
28
0
 
1
 
! Отговори
Гoчо преди 9 години
До 39Никаква Русия! Аз съм платен *** на "Лидуей Медиа Солюшън" и си ми е добре тук. Не ме гледай какво пиша, на мен ми се плаща за това
27
1
 
7
 
! Отговори
Прост българин преди 9 години
Едно не ми е ясно - ниско доверие, недоверие пък печелят изборите. Ей това не мога да разбера - или аз съм *** или едно говорим друго правим. Пък социолозите и те се кланят на финикийските знаци.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са ранобудните пияндета, къде са платените ***, къде, къде къде? БОко взе властта за да досъсипе България. Орешарски направи толкова за 1 година, колкото Боко няма да направи за 5 века управление, защото е дебелогъза плешива ***, подлагаща си дивия на американските евреи. Чакам да видя протестърите ХАХАХАХА!!!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГочоСтягаме еднопосочна екскурзия за Краснодар за 2-ри февруари! Стягай чемодана!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фирмата на Андрей Райчев - Галъп България ООД, отново показва благодарността си към Позитано за отпуснатите 2 млн евро "помощ" от Станишевото правителство!
23
7
 
25
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Чакаме да мине Трифон Зарезани да насметем Мутрата...Чиба!!!...
22
1
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
До 25 Всичките на *** расли и оттав обрни
21
0
 
18
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Нашата делегация ,начело с Бойко и Кунева,след уреждането доставката на газа от Германия,днес същъта заминава за Турция, за да подпише доставката на голяма партида прясно свинско месо от Анадола,необходимо на българите за Новогодишните празници и тържества.
20
21
 
14
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Достатъчно е да се прочете още първото изречение, за да се види, че това го казват от фалшивият български "Галъп" - социологическата агенция на червен Кольо :)))
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистическа социология!!!!!!!
18
18
 
38
 
! Отговори
светец преди 9 години
Орешарски е светец, на фона на тези айдуци!