Ще ускорим работата по газовата връзка със Сърбия

До края на декември ще са ясни параметрите на проекта
16 дек 2014 21:50,
34
Ще ускорим работата по газовата връзка със Сърбия
Снимка: БТА, архив

България и Сърбия ще ускорят работата по проект за газова връзка между двете държави. Това се разбраха на среща Александър Антич, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия и българския министър на икономиката Божидар Лукарски.

„Още до края на декември т.г. експертна работна група между двете министерства ще конкретизира параметрите на проекта“, увери министър Антич.

Меморандумът за изграждане на интерконекторната връзка е подписан през 2012 г., но параметрите в него трябва да бъдат актуализирани след като вече са ясни и всички елементи от проекта за газовата връзка България - Гърция.

Министър Лукарски подчерта, че за България е важно да има движение по проекта, който е предвиден за финансиране на наша територия по ОП „Иновации и конкурентоспособност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Хайде сега и една газова връзка с Марс, там поне са открили метан:)
24
0
 
2
 
! Отговори
aza преди 9 години
До TOJA дротиран имаш предвид нали?
23
1
 
10
 
! Отговори
aza преди 9 години
този е пълен ***
22
2
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Ние изпуснахме тръбата, сега ще строим връзка със Сърбия. Защо??????? Може би, Сърбия ще ни продават газ. Май това прилича да гониш дивото след изпускане на питомното. Трябва да знаем, че никой от ЕС не го интересува за нас. Ние само търпим загуби и живеем в мизерия. Това което сега взимаме като заеми ще го плащат както децата ни така и внуците ни. Никой няма да потърси отговорност на управляващите за нанесените щети
21
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Само не става ясно този газ, откъде идва и накъде отива?!? От нас, от Русия, от Турция, от Европа, от Сърбия?!? Много аджамия това момче! "Красивите и интелигентните" засега се оказват не много интелегентни....
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не казва колко ще е цената на тръба със Сърбия, кой ще плаща и колко е печалбата. 1-2 милиарда евро платени от даньците ни и после да стои празна ще е кошмар в сравнение с Южен поток. А и Сърбия не разполага с газ.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в Англия е криза,но внасят газ с кораби,отърва им
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гърция - Сърбия 17Тъпако, отвори картата и виж къде е Алжир и къде е Гърция.Това е два пъти по-дълго трасе от Южен поток.И кой ще плаща такива безброй милиарди?И защо да карат газ до Гърция при положение че са една ръка разстояние от Италия??Ти си ПЪЛЕН ***!Точно такъв какъвто е този презерватив на снимката горе.
17
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Туй понятието Атакист ще влезе в историята като понятие за елементарност.
16
2
 
13
 
! Отговори
Ванга преди 9 години
Не съм Ванга, ама през последните 25 години всички енергийни проекти на международно ниво през България се провалят. И този няма да е изключение.
15
18
 
4
 
! Отговори
Гърция - Сърбия преди 9 години
Газта ще идва по море от Алжир. Преди Гърците се уфлянкваха защото Москва не им разрешаваше. Сега обаче не могат да си позволят да чакат защото Сърбите ще издъхнат.Добре че Мускалите издъхнаха че и ние да видим белия свят.
14
1
 
18
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 9 години
Газова връзка със Сърбия??Да не би да са намерили газ някъде около Белград??Или сърбетата ще получават газ по водомера и ще ни го пускат по интерконектора??
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не разберате понеделник сърбите не работят и хапват боб - газ за БГ.Вторник ние хапваме боб - газ за Сърбия.В събота и неделя обаче има проблем и те и ние хапваме боб кво ше го праиме тоя газ - може да го изнасяме за Русия както каза Псаки - те боб не ядат.
12
1
 
22
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Тръба за газ до Сърбия...Ама газ от къде?!Няма какво да го коментирам повече!
11
1
 
21
 
! Отговори
АМА ТОЯ Е ВЕРНО ТЪП преди 9 години
Сърбия щеше да получава руски газ през БЪЛГАРИЯ, а не ние от СЪРБИЯ. Верно *** са прости и нагли, ама чак толкова
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааааа газовата връзка със Сърбия е изключително важна. Понеделника ние им пращаме газа срядата те ни го връщат, четвъртъка и петъка се съдим за откраднатото
9
0
 
6
 
! Отговори
Ахахахах преди 9 години
До д-р рефлексов НА зелени хартиики са А ако има и малко бели линиии дълги колкото цяла кухненска маса,са готови не само майка си да продадат,а и да се молят на колене някой да им я купи
8
0
 
9
 
! Отговори
хо хо преди 9 години
остави газта на тия които разбират ами виж там да уредиш твоята нова метреса със сладка службица. в агенцията за чужденци работата не стана ама сигурно ще се намери нещо друга
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя виваги ми е бил безкрайно смешен - не зная кой го направи чак министър, при това на такъв важен ресор, какъвто е икономиката.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааа, циркаджията без образование пак се появи.