Симеон II ала цар Борис III: Винаги с Европа, никога против Русия

"Ако бях останал тук, европейската картина щеше да е друга"
Обновена: 5 яну 2015 15:13 | 5 яну 2015 15:10,
144
Симеон II ала цар Борис III: Винаги с Европа, никога против Русия
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски направи нов прочит на една от прочутите реплики, приписвана на баща му цар Борис III: „Винаги с Германия, никога против Русия“. Той перифразира думите „със синовно почитание“ на "винаги с Европа, никога против Русия".

Още по темата
„Ако погледнем действителността и ще разберем защо и двете – и Европа, и Русия са ни еднакво близки, интересни“, каза Сакскобургготски в интервю за „Фокус“. Той беше категоричен, че няма нужда да се водим русофили и русофоби, и изрази съжаление, че подобни процеси продължават да се наблюдават.

Сакскобургготски обясни също, че не трябва да се ограничаваме в търсенето на интересите си. „И отвъд океана на Запад може да търсим нашите си интереси или пък още по-далеч, в Далечния Изток, икономически, това са интересите“, убеден е бившият премиер. Според обаче най-важното било да намерим българските интереси.

„Ние трябва да сме си българофили и парекселанс и това е важното, оттам нататък вече трябва да се борави с възможностите и най-вече с действителността“, каза още Сакскобургготски.

Бившият премиер отказа да разсъждава какво би станало, ако историята се е стекла така, че да управлява страната като цар. „Сигурно ако бях останал тука, цялата европейска картина щеше да бъде друга. Защото краят на Втората световна война щеше да бъде друг“, каза единствено той.

Сакскобургготски коментира и конфликтите в Близкия Изток и Източна Украйна. Той изрази надежда, че няма да се стигне до апокалиптични моменти. „То са по-скоро малки отделни конфликти, разбира се, с които трябва да се справи международната общност“, каза той.

Бившият премиер нарече здравословно това, че има различни мнения в политиката у нас. „Аз не бих отдал прекалено много важност или значение на факта, че има спорове. Разбира се, че има тон и „тон“ понякога, благоприличие или не, но това са вече мои лични виждания, нали“, коментира той политическия живот в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
8
 
! Отговори
противоречи си преди 9 години
Как можеше да промени България след втората световна война която след загубата над Германия попада дирекно към Страните от Бившият Соц,Лагерпо точно в очертанията на СССР И.как е възможно да си с Европа и Русия когато Европа е била разделена на два фронта и Борис е взел страната на Хитлер??????
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунисти или топките на комунистите.живеете зле защото сте прости.
27
10
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Лутащите се между Вигенин и Мая *** като нищо пак ще гласуват за тоз. Затова и ни го пробутват
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарят-цар и троянски кон на комунистите, моля да не се изказва !
25
17
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора за президент са любимата им забава, а Ламбо е техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 200 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите *** и да възстанови суверинитета си, като върне Н. В. Цар Симеон на престола, пък тогава може да съдим за него, дали го бива или не.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимени аз заведох за моите имоти ... не виждам какъв е проблемът
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дедо, след 800 дни ще ти повЕрваме!
22
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя в живота си едно грамотно изречение не е могъл да върже.
21
18
 
31
 
! Отговори
монархист преди 9 години
Царя си е Цар! Цяла Европа са му роднини, а Русия му е кръстник, затова по негово време всичко се случи толкова бързо и лесно. Путин идва по негово време и отношенията ни бяха добри, Колин Пауър, Папа Йоан Павел Втори,Жак Ширак, срещи с Буш. Царя беше в играта , България също. Платените драскачи да си размърдат мозъка, а не да се продават за жълти стотинки по този начин и родината..
20
6
 
17
 
! Отговори
КОМИНТЕРН преди 9 години
Ооо , дед Мони , как дела ,бля ? Вървят ли жетончетата , блек джека и рулетката ?? Ако закъсаш за кинти , винаги може да заложип Кричим !
19
9
 
16
 
! Отговори
възмутена преди 9 години
От къде на къде тоя мадридски мошеник се има за българин? Да си гледа работата и никой не му иска мнението. Ако обича да върне всичко заграбено от него и сестра му и да не ми се прави на света вода ненапита.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вервайте ми!
17
9
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
За много години на всички и много здраве!*** активират първите си резерви. По същия начин пратиха Дмитриевич из Европата за няколко години да го позабравим, а после ще ни го представят като помъдрял, поумнял и поевропейчен.
16
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да си го каже правичката и веднага ще го оплюете.. Ех, това си е българският манталитет, за това сме си и на такова дередже, все в другите търсим проблемите... Трябва да е ясно, че нашият проблем е, че сме дуп*давци или на Запада и сме срещу Русия или сме с Русия и против Запада.. и през цялото това време се чудим на кой да се наведем, а не как да търсим нашия си интерес... Тъжна работа.. човекът истината си казва и то в прав текст, това е важното, смисъла е важен, а не автора му...
15
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя е *** платен от Путин и руското посолство...
14
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мошеник долен защо си завел дело в Страсбург за имотите които не са твой, нали се кълнеш че обичаш БГ, *** подла твар, моли се да не спечелиш делото щото ще те ритаме от София чак до Мадрид!
13
11
 
19
 
! Отговори
superMuzzy преди 9 години
Хаха а...някакви амбиции ли долавям тука?ДЯДО, ти си най големия провал в политиката изобщо!!!! Всички знаем, че си крадлив и некадърен но не ставай нагъл, не злоупотребявай с търпението ни!!!
12
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше останал, щеше да лапнеш още някой имот и да изсечеш цяла Рила. Не само част от нея. И още 3-4 пъти да предговори дълга през банки на сина ти, че да има за спортни коли и ти за казина. Дрът мошеник!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно ако бях останал тука, цялата европейска картина щеше да бъде друга. Защото краят на Втората световна война щеше да бъде друг, каза единствено той.Странен коментар от негова страна баща му Борис е вкарал България в съюз с ХирлерСделката е била направена с цел Придобиването на Загубените вече Български Заеми на Север-Румъния на запад-Сърбия и на юг-Гърция но след загубата на райха от. България е отделна дори и МакедонияЛОШ КЪСМЕТ ИЛИ ПО ДОБРЕ ЛОША ПОЛИТИКА
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kukla na konci na komunistie.pardo socialistite....ili to nqma ve he takiva.iz4eznaha izvednuj drugarite ot Rusiq.nqma KGB i drugi proruski prodajnici v BG.toq e gramofonna plovha na 4ervenata agentura na rusiq v BG