Годината ще е изпълнена с напрежение, прогнозира Миков

"Ако управляващите продължават така, може да има пак избори"
Обновена: 6 яну 2015 15:12 | 6 яну 2015 15:12, Камелия Цветанова
21
Годината ще е изпълнена с напрежение, прогнозира Миков
Снимка: БТА, архив

Според лидера на БСП Михаил Миков 2015 година ще е неспокойна и изпълнена с напрежение, а ако така  продължават управляващите с политиката, може и да има предсрочни избори.

Още по темата
„Мерките, които предложи правителството в края на миналата година, очертават тежести, които ще паднат върху българските граждани - безработица, доходи. Приоритетите на БСП са същите и ще бъдем последователни, каза той по БНР и посочи като пример искането на социалистите за въвеждането на прогресивен данък.

БСП ще внесе в парламента тълкувателен закон, свързан с отстъпването на 10-процентния данък на хората с минимален доход, анонсира Миков.

Според него в момента тълкуването, което НАП прави, цели да ограничи в значителна степен работещите бедни.

„Излязоха данните за демографската ситуация и ако ние наистина смятаме, че тя е проблем за България, трябва спешно да започнем обсъждане на мерки, които няма как да не са социални. Бяха замразени помощите за деца, при бременност, за майки студентки. Предлагахме това да не се прави, защото става въпрос за пренебрежимо малко разходи в сравнение с огромните кредити, които ще се поемат от държавата. В същото време тези групи, които са пряко свързани с демографията и с перспективите на страната, останаха със замразени доходи“, заяви лидерът на БСП.

Миков разкритикува и действията на управляващите, свързани с бежанския поток.

Според него правителството трудно се справя с процеса и то не само като охрана на държавната граница, ами и от гледна точка на факта, че ще има  връщане на бежанци в България от други страни от ЕС, което ще натовари допълнително държавния бюджет.

„Тук възниква големият въпрос по какъв начин нашето правителство защитава интересите ни в Европа. Ще има ли финансиране от Европа, което е въпрос на солидарност. До момента не усещаме някакви действия на правителството в тази посока. Вторият въпрос е за пълноправното ни членство в Шенген. Продължаваме да носим тежкия ангажимент за охрана на 1300 км европейска външна граница. В същото време някои европейски страни ни третират като втора категория европейци, което е недопустимо“, упрекна Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
ще паднат върху българските граждани - безработица, доходи..... И кои ще купува имоти както ни казват от АНИ-та и брокерите ,че ще има растеж и на цени и на продажби в бранша им .
14
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Напрежение сред партньорите на ГЕРБ сигурно ще има, но най-вече за това, кой да получи нещо от държавната баница. А с такова напрежение правителство не се сваля. Правителството на ГЕРБ ще си отиде тогава, когато некъдарността му да се справи със социалните проблеми изкара хората на улицата, както през февруари 2013г. Но ще мине поне година дотогава. А БСП не трябва да дремят, а да са реална опозиция с идеи за алтернативна политика.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мише пий си ракийката и не се напрягай, да не дигнеш кръвно.
12
6
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Ще е изпълнена с напрежение за теб и червената ви клика.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я има няма 6-ти януари, а Мишуето изтрезня и взе да ръси мъдрост
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако искаxа да са нова партия имаше нужда да се покаже всичко, което направиxа комунистите и тяxното отроче ДС. да се каже истината за народния съд, за лагерите, където оставиxа живота си xиляди. Миков, знаеш това, защото не си глупав и си се интересувал. ДПС иска да се разследва възродителния процес. А кой да поиска разследване на тормоза срещу нашия народ?!Разни генерали от ДС почнаxа да пишат мемоари колко са се грижили за държавата,и нито дума за мръсните им дела. Но ние помним!
9
4
 
5
 
! Отговори
Набора преди 9 години
Наборе къде ти е разредитела за тая вода на снимката? Няма да се излагаме...
8
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Не си мисли, че са свестни. И те имат голяма заслуга за сегашното ни положение. Защо нямаше лустрация цели 25 години? За да могат да се скрият миши дупки всички, които крадяxа. Така,че светлина в тунела няма. Закривайте държавата.
7
6
 
10
 
! Отговори
Стар партиен член преди 9 години
Г,син Миков,на вас все ДРУГИТЕ ,КОИТО НЕ ВИ ИГРАЯТ "ПО ГАЙДАТА",СА ВИ ВИНОВНИ! Ами и ние това се молим - да има избори,че повече никога да не чуем за вас! Ха,дано!
6
6
 
22
 
! Отговори
рес еоод преди 9 години
време е БСП да бъде закрита
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При шесторна коалиция-избори. Само 4 години ще сменят пуделмарионетките и златните пръсти. И по 8 милиарда кредит на година - егати държавата дето олигархията и е сложила такива управници. *** и ти не ставаш, Миков. На фона на трагичните гропари ти да катастрофираш така - а оставка и къш!
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АБВАБВ е най-изпадналата партия.
3
7
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Господин Миков, само допреди няколко месеца България се управляваше от коалиция от 3 партии - БСП, ДПС и АТАКА/златния пръст/. Отговорете, моля , какво направихте вие за да решите въпросите, които задавате сега?
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За много години, чичо Мишо!Текна ли веке огненаата вода?
1
10
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Избори може да има, но БСП няма нищо да спечели от това.