Москов определи като фарсово искането на Местан за оставката му

ДПС търсят някаква дестабилизация и връщане във властта, смята той
Обновена: 20 яну 2015 18:45 | 20 яну 2015 18:25,
119
Москов определи като фарсово искането на Местан за оставката му
Снимка: Архив БТА

Министърът на здравеопазването Петър Москов определи новото искане на ДПС за неговата оставка като "някак фарсово".

ДПС търсят някаква дестабилизация и връщане във властта и в управлението, коментира той на брифинг в парламента.

Още по темата
Първият път, когато ДПС ми поиска оставката, аз казах, че за мен е въпрос на чест, тогава това ми изглеждаше сериозно. Сега втори път някак си фарсово ми изглежда, каза здравният министър.

Както Dnes.bg писа Лютви Местан поиска от Борисов оставката на Петър Москов и заплаши, че ако тя не бъде взета, ще предизвика вот на недоверие. Лидерът на ДПС обвини здравния министър в "ксенофобски изяви" и лъжа заради твърденията му, че от 225 нападения над лекари, 175 са извършени в ромски махали. По думите на Местан, който цитира вътрешния министър, те били едва 17.

Ако Местан ме обвинява в лъжа, това означава, че той обвинява всеки един от лекарите от спешна помощ в лъжа, посочи Москов, цитиран от БТА. Ако държи на това си твърдение, да вземе да отиде тази вечер например, в някой от центровете за спешна помощ и да им обясни, че лъжат, че са ги били, добави той и му пожела успех.
 
Петър Москов обясни, че разминаването в данните на спешните центрове и на МВР за нападенията на лекари се дължи на това, че не всички медици са подали оплакване в полицията.

Здравният министър благодари на колегата си Веселин Вучков и на МВР за добрите съвместни действия и ясната координация с екипите на спешните центрове.

"Вследствие на предприетите действия и срещите с циганските организации, със сдружението на общините, от тогава насам нападения над екипи на спешна помощ няма", посочи той.

Според Москов отварянето на тази тема сега от лидера на ДПС Лютви Местан е най-малкото неуместно или пък цели нещо друго. Той отбеляза, че държавата е предприела действия, с които проблемът е минимизиран или решен.

"Нима г-н Местан казва, че такъв проблем не съществува и го отрича. Ако казва това, той е слепец", коментира здравният министър.

Той посочи, че не са имали проблем в разбирателството с ромските общности за стъпките, които се предприемат. Оказа се, че проблем имаме със защитниците на модела на гетото, такива като г-н Местан, добави Москов.

Той посочи, че днес е разговарял с премиера по различна тема, но не са обсъждали намеренията на ДПС да инициират консултации за вот на недоверие, ако не бъде освободен като министър. Спореднего това са "банални политически игри".

Относно обвиненията на ДПС в "етическа непригодност", Петър Москов коментира, че това е един страховит термин. От времето на Държавна сигурност не са издавани удостоверения на гражданите за пригодност или не към държавата, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До emigrantBRAVO NA MOSKOV. NAI POSLE EDIN KADAREN CHOVEK,KOITO KAZVA ISTINATA ZA ZIGANSKATA SGAN I ISKA DA IM KAJE CHE OSVEN PRAVA TEZI HORA TRIABVA NA NAUCHAT CHE IMAT I ZADALJENIA. ZIGANSKATA SGAN TERORIZIRA ZIALA BALGARIA.LAJAT,KRADAT,NE RABOTAT, JIVEIAT NA GARBA NA DARJAVATA, RAZMNOJAVAT SE KATO ZAIZI.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDA,AMA NEEEEEEEEEEEE! NIAMA IZBORI KOITO GERB SA ZAGUBILI. TAKA CHE I NOVI IZBORI DA IMA PAK SHTE SPECHELIM. POMIARY JALKI VMESTO SAMO DA SIPETE POMIATA SI,NAMERETE SI RABOTA I JIVEEITE NORMALEN JIVOR,A NE DEGENERIIRAITE.
51
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Юрушисти, да ви видим сега на коя страна ще застанете?Аз знам- на страната на ДПС!!!Да живее България!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павелчо, кво става, ще вдигнеш кръвното наблягане и за радост на целокупния народ ще гушнеш чемширчето. И ще смеем и пляскаме с ръце и ще чакаме след теб БиБитко да те последва за радостта народна.
49
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Нека да пребройм пилците на Доган и Местан в парламента!
48
0
 
25
 
! Отговори
а сега де преди 9 години
само едно ще кажа - ЕВАЛА на МОСКОВ има смелостта да це опъне на местанската ***
47
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов скоро си отива. Ако не ГЕРБ може да си иде. Бойко трябва да реши. Това е. Изборите наближават.
46
15
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 9 години
Местан умишлено дига рейтинга на Москов, но номера пак няма да минеееее
45
1
 
13
 
! Отговори
DSK47 преди 9 години
До АнонименДа си анонимен, значи си подъл страхливец, който е страстен почитател на БСП и ДПС!
44
3
 
53
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Браво на д-р Москов! Непременно трябва да се даде отпор на Местан,който постоянно си мисли,че е "солта на Земята " и без неговата "партия: нещата у нас няма да вървят ?! Е,ето го Местан в новото му "амплоа" - заплашва,че ако така или иначе... Досега искаше,но ето,че започна и да заплашва?! Естествено цели едно - дестабилизиране на политическия живот у нас и създаване на още по-голяма несигурност в държавата,отколкото когато той беше във властта Айде,холан - без такива!
43
2
 
49
 
! Отговори
българин преди 9 години
Москов си премести писалката в другият джоб и каза,че вече е добре.Макар,че толкова злобна физиономия от Местан никога не съм виждал.Изглежда все едно някой му е изял баклавата,а той не се е хранил от седмица.Какво му стана на тоя човек?Преди няколко месеца беше спокоен,уравновесен и говореше прекрасен литературен български език.Опозиционната му роля май не му се отразява добре!Или може би раздялата със Сергей си казва думата......
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot Turchin do anonimen 62!Kato nemojesh da piesh, lqgai da spish!
41
2
 
34
 
! Отговори
Ивайло преди 9 години
Истината е една ! Плъха от сараите да се извади и осъди за престъпленията срещу държавата . България никога няма да се оправи , докато агента на ДС ДОГАН дърпа конците на зависимите " политици ". Закъснели сме с тоягите , така да знаете. Ама като се замисля , по- добре късно , отколкото никога !
40
20
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 9 години
nikakva ostavka na tozi groznik -korshyma v glavata ;tolkova nagal i kompleksaski ministar ne sme imali nikoga;zaradi nekolko sly4aia iska da ostavi celi maxali bez lekar ;
39
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
ДругарЮ Павел, кой ти е водещия офицер в момента? Поставил ти е непосилна, компрометираща задача! Изхвърлянето от властта ви изнервя другари! Правите грешки!Сравнение с доктор Москов ти не си нищо повече от кравешки екскремент. Прекалената ти наглост тепърва ще те накаже да ядеш в изобилие споменатия по-горе кравешки продукт...
38
7
 
46
 
! Отговори
десен преди 9 години
Браво, доктор Москов е истински реформатор!
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласът ми на куково лято за Вас, ако не се стиковате с общините и сигналите за корупция ,да стигат и до вас.
36
2
 
21
 
! Отговори
ham hum преди 9 години
DPS e tumora na Bulgariq i proizvodno na ne4estiviq 666 .Te sa avangarda na radikalnite islqmisti
35
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Преди Бойко внасяше вотовете на недоверия срещу правителството на БСП, ДПС и Атака, а сега Местан ще внася вотовете на недоверия срещу правителството на ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ. Как само си подхвърлят топката и се си сменят ролите. Следващите познайте кои ще са на власт? Кой друг, ако не отново БСП, ДПС с още поне 2 патерици като Атака и АБВ.
34
3
 
33
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Щом ДПС са срещу Москов значи реформи има/пример с ТЕЛК комисиите-най -законните корумпи/,така,че смело напред а ДПС и БСП-да го д...хат.