Вучков: В дирекция "Сигурност" се заобикаля Законът за СРС

Той нито потвърждава, нито отрича подслушването на протестиращите
Обновена: 6 фев 2015 22:03 | 6 фев 2015 21:58,
17
Вучков: В дирекция "Сигурност" се заобикаля Законът за СРС
Снимка: Архив Булфото

Вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че в дирекция „Сигурност” са създадени условия за заобикаляне на Закона за специалните разузнавателни средства.

Още в началото на декември съм информирал съответните институции и съм сезирал едно ново бюро за контрол на СРС-ата по отношение на мотивите на тези, които са искали достъп до някакви информационни масиви, каза той в предаването "Панорама" по БНТ.

Както Dnes.bg писа през изминалите дни започнаха да се появяват съмнения, че протестиращите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани. По-рано днес пък Веселин Вучков обяви, че в дирекцията "Сигурност" на МВР текат дисциплинарни производства за много нарушения, включително и за използване на СРС.

"Не искам да допускам незаконно подслушване и очакваме в близките дни подробен доклад от Бюрото за контрол на СРС конкретно по проверките в дирекция „Сигурност””, съобщи Вучков.

Попитан дали са подслушвани протестиращите той отговори, че нито може да потвърди, нито да отрече.

„Дали има конкретно подслушване, кой го е правил и кои са обектите аз не мога да потвърдя. В рамките на многобройните сигнали, които бяха изпратени до служебния вътрешен министър Йордан Бакалов и до мен след 7-ми ноември, бяха извършени многобройни проверки в различни структури на МВР”, обясни вътрешният министър.

Той допълни, че са били констатирани някои ключови факти, които трябва да бъдат представени пред обществото през следващите седмици.

„Те са включително и по отношение на сигнали, че има установени много служители на МВР, които са обект на наказания. Причините са различни – не са попълнили добри заповеди за задържане на протестиращи или по отношение на това, че не са направени добри протоколи за предупреждение”, каза още Веселин Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
32
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 9 години
И двамата не сте прави.Миналата година по време на протестите бяха мобилизирани 50 000 полицаи които биеха протестиращите пред парламента.И наистина успяха да опазят скъпоценните ни депутати.Факт е,че нито един депутат не бе пострадал от любовта на народа.Затова пък дори и по телевизиите бяха излъчени кадри как полицаи удрят с палки млади хора стоящи на повече от 3 метра от тях.Няма нито един наказан!Затова пък им вдигнаха заплатите 2 пъти и получиха пари за извънреден труд!
13
8
 
32
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
коментара на номер 1 е на точно то място и напълно се солидаризирам с Вас друже мой.Госин МВР да потвърди колко от сигналите до дирекция вътрецна сигурност срещу чиновниците от Човешки ресурси на Гранична полиция са реагирали .
12
8
 
33
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо ни е сектор "сигурност",след като у нас нищо не може да опази.
11
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дали цецо рекърдс или овчев май все е тая, изпълняват си една порърча и факта, че все се слуша...с една дума всички са заедно, а пред хората се карат
10
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е овчев, защо не е следствен?
9
10
 
33
 
! Отговори
V преди 9 години
Оня Йовчев е долен лъцец или пълен ***, а може и двете. Още като казваше че има оперативни данни за безредици, беше ясно, че разработва пеотестиращи. И с това целеле сплашване и демотивация, като истинско комунистическо ченге!
8
10
 
34
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
Когато не могат да напишат един протокол за предупреждение ,което е най елементарно в дейността на полицая. Смятайте на какво интелектоално нива са служителите в МВР
7
9
 
36
 
! Отговори
Друго си беше когато преди 9 години
Друго си беше когато Цв. Цветанов бе министър!!Сичко бе разрешено. А което не бе ....... се създаде закон да е !!!!!!!!!!!!!!!!
6
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен1 А на тези ,,умни, можещи и образовани ,,процесът на мисленето не е ли в зачатъчно състояние ,като на *** на Дарвин,та сега начело на държавата са само комунистии ДС сътрудници .Как така стана че комунисти ,като ,Тиквата,Чехло,Кукувицата, Цецка,Гоце ,сътрудниците на ДС ,Цецо,Кр. Велчев,Янето са начело на,, демокрацията,, в България. Или са наследници на *** на Дарвин?Да дивотиите на Дарвин имат доказателство за теорията му -умните, можещите ,образованите!
5
10
 
41
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ох и тоя мамин милия, защо се прави на ударен от гръмотевица, сякаш сега разбира. Я веднага онзи павиан Цецо да си получи ката раирани парцалки и след това да започват този разговор от където се опитват да го почнат сега.
4
14
 
39
 
! Отговори
българин преди 9 години
Помним как бяха мобилизирани полицаи от цялата страна за да пазят БСП от народната любов.Помним и как полицаите пребиваха студенти пред парламента.Искаме съд,разжалване и уволнение на всеки посегнал да бие протестиращ.Искаме съд за Йовчев заради постановката с белият автобус.
3
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Йовчев във кауша
2
11
 
44
 
! Отговори
Цветанов създаде ... преди 9 години
... подслушвателния апарат и го насочи против тези, които са против ГЕРБ.
1
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министерството на Великите Регистрации е нищо повече от една шуробадженакорушветчийска орда престъпници, мърлящината на която струва над 1,5 милиарда лева годишно, без да броим щетите които нанасят с простотията, кражбите и далаверите си. Има и едни 10 процента, които са умни и можещи, образовани, и знаещи хора, но те едва оцеляват в тортА.