България прилича на победена след война държава

Промените бяха извършени с цинизъм и жестокост, заяви Костантин Тренчев
8 фев 2015 13:07,
104
България прилича на победена след война държава
Снимка: архив, Булфото

Вследствие на извършващата се неолиберална революция България днес е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов и икономически потенциал, без обща кауза, с потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев в словото си при откриването днес на Деветия конгрес на синдиката.

В страната беше създадена върхушка, самонарекла се елит от политици, бизнесмени, лица, свързани с бившата Държавна сигурност и БКП, за която българският народ не представлява никаква значима ценност, каза президентът на синдиката.

Промените в България бяха извършени с цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята, с грубо потъпкване на всички човешки права, с пълно незачитане на нуждите, болките и страданията на хората, допълни той.

"Денонощно ни облъчва масирана пропаганда, която ни убеждава, че сме народ без значимост, жалък и посредствен. Нараства ескалацията на опитите за разбиване единството на българската нация, стигащи до открити провокации. Великата българска армия, страшилище за врагове и съюзници, не съществува. Спрямо българския народ се упражнява геноцид", каза Тренчев.

По думите му нивата на минималните работни заплати са по-ниски от тези в държави на Третия свят. Един милион и половина пенсионери и половин милион инвалиди живеят в глад, лишения и тотална мизерия. Трудовите възнаграждения на преобладаващата част от работещите не са достатъчни да осигурят на тях и семействата им прилично жизнено равнище, допълни той.

Тренчев подчерта, че около 70 на сто от българските домакинства не разполагат с доходи за нормална издръжка.

"Лавинообразно нарастват мащабите на насилието срещу личността, на работното място и при изпълнение на трудовите задължения. Посегателствата срещу живота, здравето, честта и достойнството, собствеността, са неразделна част от ежедневието ни. Институциите не служат на интересите на хората. Те са превзети от корупция, лични, групови и корпоративни интереси. Правораздаването с двойните си стандарти, в ролята си на слуга на силните на деня, основателно заслужи презрението на народа ни, както и негативните оценки на Европа", каза Тренчев. Той посочи, че и българското земеделие, образование и здравеопазване също са в много тежко състояние.

В много райони на страната работещите на практика са поробени, заяви Константин Тренчев. При липса на алтернатива за друга работа, са обект на ежедневни гаври и издевателства.

"Действащото и ефективно" трудово законодателство, което защитава работещите, е мит, посочи той. България е страна с най-бързо топящото се население в света. Демографската катастрофа заплашва националната ни сигурност, националното стопанство, пазара на труда и пенсионната ни система, каза Тренчев.

Налице е духовен, морален, нравствен, физически разпад и разложение, непознати досега в историята ни. Българската православна църква не може да се избави от комунистическото наследство. Тя е сериозно отслабена и в невъзможност да изпълнява вековната си пастирска мисия, заяви президентът на синдиката.

Сред гостите на конгреса са депутатите Хасан Адемов и Корнелия Нинова, Румен Петков, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председатели на работодателски и на синдикални организации.

Очаква се конгресът да избере ново ръководство на 10 февруари.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
пожарникар преди 9 години
Този на съд за палежа на Партийния дом- като главен подстрекател за палежа
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най вярното определение за състоянието ни днес. А защо е така -защото НИЕ народа го допуснахме защото сме прости доверчиви наивни И БЕДНИ,народ без средства за производство в ръцете си народ живеещ в панелки който чака някой ОТ ГОРЕ да му осигури работа да му ДАДЕ-какво да му даде,кой дава ей така,чакаме БКП да се върне на власт че бай Тошо да си развърже кесията или САЩ да ни дадат или великата Русия батюшка да вземе да подарява,докато чакаме ни ограбват и прогонват,унищожиха ни....
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тренчев подлого долна съвестати ли проговори защо чак сега бе *** когато ще се отеглиш ти си един подлец
65
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тренчев от доста време е в процес на поумняване. Сигурно сега по друг начин оценява разрушителната роля на СДС и в частност на КТ подкрепа за българската икономика и въобще за държавността. Искаха капитализъм, излъгаха народа и го поведоха за да разруши граденото с години. Сега оплаква България. Когато правителството на Филип Димитров унищожаваше селското стопанство, той си траеше, когато Костов унищожаваше промишлеността -също. Да, сега сме свободни, свободни да унищожим България.
64
3
 
3
 
! Отговори
до все още българин преди 9 години
За да сте нация,трябва да има какво да ви обедини като такава. Дали ще е идея, лидер, държавност ... Няма ли го това,вие сте просто етнос, И оцелявате като такъв.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако масоните или други тайни общества управляват света идържавите, то нашите трябва да са мнооого зле.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е много болна държава. Задушавана от мафия и изсмуквана от продажници незнайно защо наричани по друг начин.
61
3
 
7
 
! Отговори
пънк-рокер преди 9 години
Българакът е генетично предразположен да бъде ***. Особено ясно започва да личи това при новите *** от чалга-поколението.
60
0
 
14
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Също така е мит и че, в БГ има синдикати.Какво направи ти гн.Тренчев за това да имаме по добри доходи ??Нищо, това е истината.В началото на " демокрацията" Подкрепа имаше хиляди членове, какво направи за тях? Пак нищо.За това сега членовете ви са шепа хора.
59
4
 
12
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 9 години
ХАААХ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ НЕ ПРИЛИЧА НА ПОБЕДЕНА СЛЕД ВОЙНА ДЪРЖАВА,А ПРИЛИЧА НА ДЪРЖАВА ДЕ ТО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СТАНЕ ВОЙНА Г-Н ОТ АВАТАРА,ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН НАРОДА СТАВА КАТО ДИНАМИТ ГОТОВ ДА ЗАПАЛИ ФИТИЛА!!!!
58
0
 
26
 
! Отговори
глухарче преди 9 години
Тренчев сякаш по време на прехода е прбивавал на друга планета и сега не щеш ли се хваща за главата. Сякаш ние не ги знаем тези неща дето ни ги хортува, а пък ние не ги приказваме ежедневно и по форумите за което поставените цензуратори трият масово под всякакви предлози. Тренчев, това е вашата България. Не я ли позна?
57
0
 
3
 
! Отговори
drum преди 9 години
partiinite bg mafii v ns i izvan nego sa radostni. kakvoto tarsiha, nameriha.
56
0
 
4
 
! Отговори
дo: 67 преди 9 години
значи аз мога да ти кажа как те търсиха заварчици за Фолцваген Словакия , набраха умишленно неквалифицирани за тази цел хора тоест хора които не са заварчици и така ги сменяха през 1 месец или 2 , винаги идваха нови хора от България , за целта естественно те получаваха пари за 1 брой работник от Завода
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от големите предатели на България ,човекът от държавна сигурност,говори и хули.....школата от ДС,наистина ги е направила бездушни ,срам и позор за тебе Тренчев....помня те на първите митинги,със шлиферчето на *** и със твоите приятели Спасов и Желев,обикаляхте и лъжехте хората ,предавахте точно това ,за което днес ти нагло и безскрупулно говориш...,но все пак ако не хората,то природата ще се погрижи за всички престъпници като тебе,а те в БГ.са наистина много.....
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FBIE и какво общо има Тренчев. Или ЕДНА ЖЕНА КАЗА...
53
1
 
7
 
! Отговори
дo: FBI преди 9 години
едната фирма е Треквалдер а другата е МС Атласс като подизпълнител
52
1
 
12
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Тренчев измамиха 200 работника през 2007 за работа в Братислава с съдействието на 2 Посреднически фирми от Словакия , но са съжаление много бързо се потули Незаконната СХЕМА
51
10
 
2
 
! Отговори
даа преди 9 години
Браво на г-н Тренчев,но една птичка пролет не прави.А ние сме овце,а не птички за да полетим и докараме пролетта
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До виноватТренчев и комунист. Чудя се къде е съвестта на хора като вас. Ако не знаете, информирайте се. Ако хората са овце, не можеш да ги изкараш на улицата, защото пак тебе ще обвинят след това. Българинът все исканякой да му свърши работата. Е, не става така. Огледайте се как е по света.
49
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този човек говори само истени не лъжи. Просто човека казва колко сме назад от другите държави .