"Белведере" вече работи, похвали се френският посланик

Франция сама си отгледа терористите, призна Ксавие дьо Кабан
9 фев 2015 10:57, Анисия Иванова
45
"Белведере" вече работи, похвали се френският посланик
Снимка: архив Булфото

Френският посланик Ксавие дьо Кабан заяви, че казусът "Белведере" вече е решен. Пред bTV той обясни, че Апелативният съд в София е обявил, че решението на съдия Румяна Ченалова няма стойност, не е основателно и го е анулирал. Фирма „Белведере” вече е без синдик и работи, обяви той.

Преди около два месеца посланикът разказа за нередности около делото и и по този повод заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки".

Още по темата
Днес той отново повтори, че проблемът в България със съдебната система е стар и познат на много хора и цитира данни на Евробарометър, според които 96% от българите споделят това мнение.

Според него обаче българското правителство и мнозинството в НС искат нещата да се променят. Факт за това е, че почти всички парламентарни групи са гласували "за" стратегията на правосъдния министър Христо Иванов, обясни той.

Посланикът коментира и влизането на страната ни в Шенген. Дьо Кабан изказа същото мнение, както и вицепремиера Меглена Кунева, че приемането на България в Шенген е въпрос на сигурност. По думите му приемането в Шенген трябва да бъде отделено от проблемите в съдебната система. Влизането там е въпрос на сигурност и за страната, и за ЕС, каза той.

Попитан защо Румъния ни изпреварва като цяло и получава по-добри отзиви в докладите от Еврокомисията, посланикът заяви, че не не може да говори по конкретни показатели, защото не познава в детайли ситуацията в северната ни съседка. Според него обаче причината за негативните оценки за нас са вътре в страната ни, защото българите сами гласуват и избират своите политици и парламент.

Посланикът коментира и настроенията в родната му държава след атентата срещу "Шарли Ебдо" и разказа, че французите в момента изпитват страх и това чувство е напълно основателно. По думите му терористичните атаки са показали основен проблем - тези хора (терористите) са едни от нас, не са дошли отвън.

"Франция сама си отгледа терористите. Трябва да приемем този факт - тези хора са знак за един провал в нашето общество. Пропуснали сме нещо", заключи Ксавие дьо Кабан.

Дипломатът коментира и изборите в Гърция. Според него гръцкият народ с избора на СИРИЗА сложи край на една политическа класа в Гърция, която отдавна е била корумпирана и клиентелистки настроена. "Гръцкият народ реши да сложи край на тази класа, която години наред ползваше ЕС и парите му, за да прави фалшиви промени", смята Дьо Кабан. Според него излизане от еврозоната на Гърция ще доведе до тежки последици не само за Гърция, но и за самия ЕС.

По отношение на кризата в Украйна Дьо Кабан каза, че всички европейски политици са изключително притеснени. "Рискът е познат - това е риск от война. Тази война не е близко - нея вече я има", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Майката на Вапцаров е била учителка. Той е бил мечтателна натура. Баща му е бил човек на царя. Той бил Русофил и приютил един "белогвардеец" който всъщност бил шпионин на НКВД и бил пратен да държи под око човека на царя. Така приютена змията в бащината къща индоктринирал младия и податлив Никола. Баща му го праща във Варна да "стане мъж", но не се получило. Жалко за момчето. Затова не трябва да се приютяват Руснаци.
15
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Народът ***, животът тежък, скучен... (Вапцаров). Не искаме да ни оправят, искаме си ***.
14
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
Виктория Нюланд: *** the EU.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27б -но в България минава границите на търпимостта,като изнагля тази мафия!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мафията трябва да се разобличава независимо от кой,а даже е по-добре,ако е човек авторитет и позиция! Много добре гнилите ябълки в съдебната система и всеки друг сектор трябва и е нужно да се разобличат ПУБЛИЧНО! Нека цял свят да разбере колко е корумпирана нашата съдебна система
11
1
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
До Анонимен 2323 хахахаха ***! Ми те съучастниците са от вашите среди на мафията! Престъпленията в България си имат съучастници в партийните среди на ДПС и БКП -Там да се търсят съучастници и другари масони скрити в тоги!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20 Те много неща по света не са като у нас! В България престъпленията са в други измерения! Политическия натиск е престъпление,когато е скрит задкулисно и се дърпат конците от ДПС мафията и се диктуват нещата и се слагат удобните хора ей такова скрито престъпление,когато се открие не е престъпление,ако разбираш какво имам предвид! Всички да подкрепим истината да излезе независимо кой я казва щом е в услуга на всички ни!
9
1
 
2
 
! Отговори
17 преди 9 години
До Анонимен 17-кво престъпление бе? ми Съда досега как е работил? -с протекции и свои хора на мафията! Нека да има натиск към съда,към държавата и институцията от всички данъкоплатци,за да си вършат работата,за която са избрани и взимат пари от нашите данъци! Те престъпленията са в големи мащаби от мафията,така че не ми пиши кое е престъпление!
8
3
 
2
 
! Отговори
10 преди 9 години
До Анонимен 10 Нека да е под натиск съдебната власт,но под правилния натиск,за да си върши работата и да работи! Има право посланика,щото нещата са нетърпими!
7
2
 
6
 
! Отговори
напротив преди 9 години
До Анонимен до 7 -Напротив! Всички,които имат някаква власт трябва и са длъжни да казват нещата с истинските им имена! Няма значение,че е чужд посланик,щом при нас никой не смее да каже и се противопостави на измамите,а журналистите са платени редно еДА! редно е и посланика да вземе думата,щото и негови сънародници са ощетени и ограбени от БГ мафията!
6
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Еми да не би да не казва истината?-ми да казва и е добре,че посланика го прави,щото ние го правим от год. наред и никой не ни обръща внимание,а политиците продължаваха с мафиотските си похвати да се облагодетелстват! И сега,когато нещата са нетърпими-заради безчинствата и изсичането на горите от ДПС мафията се наводняват големи райони,заради соц. подпомагане на те се научиха,че всичко им е наготово и източват нашите данъци,а и изнагляха твърде много,заради порочната съд. система престъпни
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма лошо в това, че някой посланик си е казал мнението. Въпросът е дали управниците ни работят с мисълта, че сме ги избрали, за да се грижат за интересите на България.Посланикът признава, че Франция сама си е отгледала терористите. А ние какво правим? Хрантутим чрез соц.помощи едни хора, които във всеки момент са готови да се солидаризират с кого ли не, стига да им даде някой лев. Влезте в Блиц и вижте снимката на нашенски имам (не е от Пазарджик) - със знамето на ИД. Но не е турчин, личи му.
4
2
 
9
 
! Отговори
wtf преди 9 години
До 1Докато всички в съда и парламента са неграмотни и не уважават езика си, като теб.
3
15
 
7
 
! Отговори
Абу Бакр ал Багдади преди 9 години
Франция ще гори
2
0
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
аз пък помислих за парка Белвдере във Виена ...)
1
20
 
8
 
! Отговори
до кога?????? преди 9 години
до кога ще търпим дипломати да се месят в работата на съдебната ни система и да определят присъдите???????????!!!!!!!!!!!! и до кога нашето т.н. външто министерство ще си затваря оличе???!!! за ***.о президент на БГ Мики Маус това явно е в реда на нещата