РБ и ПФ към кабинета: Сменете Лазаров, шефовете на ДАНС и ДАТО!

Радан Кънев доволен от консенсуса по време на приемане на закона за МВР
Обновена: 12 фев 2015 14:36 | 12 фев 2015 13:09,
27
РБ и ПФ към кабинета: Сменете Лазаров, шефовете на ДАНС и ДАТО!
Атанас Атанасов. Снимка: БТА

Реформаторският блок и Патриотичният фронт призоваха правителството да смени незабавно шефовете на ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР. Настояването дойде малко след като ГЕРБ предложи в закона за МВР текст за рокадите в тези служби, но после се отказа от него.

В приетия закон за МВР има текстове, които предвиждат, ако има тежко нарушение, системно неизпълнение или действия, които уронват авторитета на трите институции, техните шефове да се сменят, обясни шефът на вътрешната комисия Атанас Атанасов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев похвали духа на консенсус по време на приемане на закона за МВР. „Но добрият политически тон в никакъв случай не трябва да служи за повод да се узакони узурпирането на МВР и специалните служби, извършено от ДПС през 2012 година“, каза той.

Кънев допълни, че узурпацията продължава и днес, включително и с това, че "плащаме над 3 млрд. лв. сметки заради фалита на КТБ, напълно проспан от ДАНС".

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов изрази неудовлетвореността на формацията от това, че ГЕРБ се отказаха от поправката за смяната на тримата шефове. Той обясни, че Патриотите са изключително недоволни от работата на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев. Според Симеонов те са компрометирани фигури, които трябва да бъдат отстранени от постовете си.

Валентин Касабов от ПФ пък обясни, че ако правителството не се вслуша в искането на Реформаторите и Патриотите и не предложи за отстраняване главния секретар на МВР Светлоpар Лазаров, шефа на ДАНС Владимир Писанчев и този на ДАТО Цветан Китов, формацията ще внесе предложение за смяната им в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нии си имаме главсек на МВР и товае Калин Георгиев,тои е наи съвременият Полицаи в БГ историята.Дори и трябва6е дае министър на МВР.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TinaАз също съм! И да всеки отговаря пред Бог за деалата си-това е така!
20
1
 
0
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До АнонименАз съм. Затова не заплашвам.Само напомням, че всеки го съдят според делата му.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иван ИвановАааааааааааа що?
18
1
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Този настъпан жабок Атанасов, разградското е нагъл лъжец и ***. Този се бори за власт комплексара му неден за да може да задоволи комплекса си , че е дребна душица и плазмодийно нищожество. Този *** *** няма морал да заеме пост на една метачка по улиците.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само на мен ли ми прилича на Йода от Междузвездни войни. Само дето Йода е добродушен учител на джедаите, а тоя е едно злобно реститутско дуждже.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гномчето на Костов как лошо гледа само !
15
1
 
3
 
! Отговори
до 13 лешояд преди 9 години
Е, може да гледаш Ц.Ц, или Д.Пеевски!*** червен лешояд!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TinaА ти не си ли?
13
2
 
11
 
! Отговори
DID преди 9 години
Веднага да се махнат всички началници на МВР, ДАНС и на всички силови структури и тяхното място да заеме "великият" ген. Атанас Атанасов.
12
2
 
9
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
А бе тоя Атанасов до кога ще го гледаме из парламента вече 10 години???!!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До Кой?Ти вярващ ли си?
10
7
 
3
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
До TinaАмий? Ти заплашваш ли ги нещо?-а ти кой/коя си мислиш,че си? *** на БСП може би? Ми те са управниците на България избрани и подкрепени от блшинството българи-родолюбци!Защо си мислиш,че трябва да се съобразява някой с теб?
9
5
 
9
 
! Отговори
бг преди 9 години
До БългаринВажното е да работи в полза на България,а не в услуга на антибългарите от ДПС мафията,която вече толкова време не спря да дразни и упражнява мафиотско-ченгеджийската си същност!ОСТАВКИ на кадри на ДПС,на Лазаров,Писанчев,които покзаха,че са зависими и некадърни!
8
2
 
12
 
! Отговори
отврат преди 9 години
Е гати отвратителния тип!
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Музика за ушите ми.ЧЕРВЕНИТЕ *** РЕВАТ
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерал Атанасов, вие хубаво заложихте в новия закон точки които предвиждат, ако има тежко нарушение, системно неизпълнение или действия, които уронват авторитета на трите институции, техните шефове да се сменят. Само че защо не заложихте член новоите шефове да не се одобряват повече предварително от Москва.
5
8
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
За какви се помислихте, нещастници от РБ, ПФ, ГЕРБ, за да обвинявате шефа на ДАНС за КТБ?... Кои сте вие?...Вие сте никои. Едни поставени човечета. Едно нищо - без достойнство, без мисъл, без ценности, без мнение, без цел и без посока...Знайте, че сте едно нищо. А към нищото се отнасят като към *** - изхвърлят го. Такова е и отношението на господарите ви към вас. И един ден ще го разберете. Внимавайте какви решения вземате и колко ще навредите на България, защото следващите сте вие...
4
8
 
20
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Жалко за България ,щом такива като Атанасов й определят съдбините.Погледнете го. В него освен злоба ,друго няма.
3
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ген Атанасов е един малцината почтени хора, работили в това пълно с руски шпиони министерство.