АБВ признаха: Подкрепили дълга зад гърба на Първанов

Причината – липсата на координация и неработещи телефони
Обновена: 26 фев 2015 17:58 | 26 фев 2015 11:35,
123
АБВ признаха: Подкрепили дълга зад гърба на Първанов
Снимка: архив, Булфото

Напрежението в АБВ след неочакваната подкрепа на партията за тегленето на новия дълг от 16 милиарда лева набира скорост. След като лидерът на формацията Георги Първанов обяви, че подава оставка заради това, депутатите от групата признаха, че не са го уведомили за решението си да гласуват за заема. Причината – липсата на координация, при която дори и телефоните понякога не работят.

В същото време стана ясно обаче, че решението за подкрепа на дълга е взето в присъствието на трима зам.-председатели на партията.

Още по темата
„Решението не е взето само от парламентарната група, но и от политическото ръководство“, уточни зам.-шефът на ПГ Кирил Цочев. Той допълни, че е друг въпрос, ако има липса на комуникация между групата и ръководството на партията. След множество въпроси той отговори с „не“ на питането дали Първанов е бил уведомен, че депутатите са променили коренно решението си как да гласуват за дълга.

От думите на депутата Иван Славов пък стана ясно, че неработещи телефони може би са попречили на АБВ да уведоми лидера си, че ще гласува против желанието му. „Недостатъчна координация - това е единственото обяснение. Както ви е ясно, президентът не беше в парламента“, отговори той на въпроса защо Първанов не е бил информиран. „Допуснете, че не всеки път телефоните работят. Вие сте живи хора“, отвърна Славов на питането защо депутатите не са информирали Първанов по телефона.

Въпреки явното прехвърчане на искри между депутатите и техния лидер от групата на АБВ обявиха, че не са предали Първанов и няма да го предадат. „Той е честен човек, той е основател на партията и има право да направи, каквото счита“, каза Цочев. Депутатът обясни и че групата няма отношение към оставката на лидера, защото тя се подава и гласува пред политическото ръководство на партията.

„Не сме толкова наивни, за да изолираме президента и лидер на партията, напротив – демонстрираме с всички средства нашето уважение и доверие към него“, каза и Славов.

Междувременно се появи кулоарна информация, че освен Първанов, оставки са подали и част от членовете на националното ръководство на партията, а бившият президент е призовал и други да го направят. „Това изобщо не ни касае“, коментира Цочев, а Славов отрече информацията.

Депутатите от АБВ отрекоха и информациите, че Румен Петков е изиграл основна роля при обръщането на решението на партията за дълга. Групата нарече победа приемането на ратификацията за заема и дори призна, че е горда от това.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов е човек с достойнство. Тия около него неструват и пукната пара. Калфин е само един използвач и нагаждач.Той се интересува само да е на власт и нищо повече. Ако съм на мястото на Първанов ще ги изоставя.Жалко за проекта АБВ.
95
1
 
2
 
! Отговори
лош матрял преди 9 години
Има ли български лидер който да не е бил предаден и впоследствие оплют от своите най-близки съратници - последно Желю Желев. Така е и сега. "Не сте народ ами ***" - знаете кой го е казал
94
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
доколкото видях от АБВ гласуваха 10 от 10човека.Това дава простото обяснение,че никой никого не е подвеждал.АБВ са гласували целенасочено и с ясни позиции.Първанов да не разиграва българската аудитория с евтини сценарии и да си внушава,че някой ще му повярва.
93
0
 
0
 
! Отговори
az преди 9 години
Na izborite che vidat upravlenie prez makaron..tezi baha do tuk.i tehnite deca che plachat tova za koeto tezi sa glasuvali
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези Маймуни на хора не ги прилича и решават какво ще се случи с живота на една цяла държава. НЕ СЕ НАЯДОХТЕ, В ГРОБОВЕТЕ ЛИ ЩЕ СИ ГИ НОСИТЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ПАРИ! След 10-15 години може и да сте на ония свят *** такива, а ние ще ви плащаме дълговете!
91
4
 
2
 
! Отговори
шестак преди 9 години
Просто връзката Москва - София е била заета. Затова Първанката не е можал да получи опорните точки навреме. Поради това не се яви в Народното Събрание и остави своите хора като в необрано лозе. Пет минути срам, много важно. Те така или иначе няма да го изключат.
90
3
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
На тия са им обещали парче от баницата. Първанов се оказа човек с достойнство. И аз бих направил като него. Няма смисъл да е лидер на циркова група.
89
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце недопуска гласуване по съвест! Цял живот е командван или командвал. Какво значение има ,че си по умен от него!
88
0
 
5
 
! Отговори
иван преди 9 години
те о.рани до уши,ама чуруликат ли чуруликат.Какво да им кажеш-български политици.не ги обиждай повече.Кога ще ги стигнем румънците?
87
0
 
22
 
! Отговори
герб/бкп преди 9 години
Тези ни взехa зa aбсолютни *** вече!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da be da Agent Gocev ne pravi na lud
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ постигнали победа като гласували ЗА.Само,че каква победа-на "здравите сили" бойковисти.Какво по-различно гласуваха ТЕ от това което искаше Горанов или те предлагаха НИЩО.Едно обещание,че нямало да харчи 2 млрд.лв.Щял да прави реформо кога и какви да кажат от АБВ.Нека кажат коя банка дава пари за голи обещания.Отдавна тази организация гравитираше около Борисов-хвалеше го и критикуваше БСП,искаше предсрочни избори и влезе в управлението.Само,че нещо не можаха да се разберат кой е по-по-най.А то се знай-който има най-много депутати.Амин.
84
0
 
21
 
! Отговори
Varna преди 9 години
Не се првете на ударени!!На това му се вика, бламиране на председателя.Сега ще си сърбате попарата заедно с него.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 666На кирилица моля
82
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на тези,които са гласували различно,браво на такава партия,че не гласуват като овце....адмирации...
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са ***!И целият народ го знае!Трагедия,тежко ни...
80
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 9 години
C tolcova pari maznia Goranov gi kupi vsichki Sled kato veche e razbral Parvanov e dovolen A topo telefon za pari ne se govori
79
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Кой довори за пари тука?
78
2
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Токио Сити.Лондон Сити.Амстердам СитиДубай Сити.София гладни.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кнаитеаквото и да говорят знаи че става въпрос за пари