Няма да жалим ресурси за сигурността на гражданите!

Митов: Обменът между службите у нас и ЕС е засилен
Обновена: 27 фев 2015 14:20 | 27 фев 2015 14:17, Веселина Йорданова
13
Няма да жалим ресурси за сигурността на гражданите!
Снимка: Булфото

Няма да се жалят ресурси за сигурността на българските граждани и тези на ЕС, което е от първостепенно значение, декларира външният министър Даниел Митов.

Дипломат № 1 заяви, че конфликтът в Близкия изток и т.нар.“Ислямка държава“ са прекалено близо до границите на България, за да може да си позволим да не обръщаме много сериозно внимание на въпроса.

Днес правителството одобри доклада на междуведомствената работна група, която беше инициирана с решение на МС от декември за промяна в законодателството заради променящата се среда за сигурност и заплахите от тероризъм.

Митов напомни, че това е дебат, който се води както в рамките на ЕС, така и на световно ниво, и страната ни е длъжна да отговори на променената среда за сигурност и на заплахите, които съществуват.

Министърът напомни, че вече са предприети определени мерки – засилване на граничния контрол на българо-турската граница, на българо-сръбската граница, както и по отношение на въздушния транспорт и др.

Митов заяви, че обменът между службите у нас и с партньорските служби от ЕС е засилен и се подобрява.

„Българските граждани трябва да са сигурни, че държавата прави всичко необходимо, за да защити сигурността им и да се справя с феномените на световния тероризъм – такъв, какъвто го виждаме днес“, подчерта външният министър.

С решение на правителството от днес се предвижда създаването на четири междуведомствени групи към МВР с участието на представители от МВнР, Министерството на правосъдието, ДАНС и ДАБ, които да предложат изменения и допълнения в Закона за чужденците, Закона за влизането, пребиваването и напускането на Република България на гражданите на Европейския съюз и членовете на техните семейства, Закона за българските лични документи и Закона за убежището и бежанците.

Учредява се и междуведомствена работна група към Министерството на правосъдието с участието на представители на академичните среди, която да изготви сравнително-правен анализ на уредбата, свързана с тероризма и да предложи промени в Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Даниел Митовсигурност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Това американско *** дори не знае Български език,а скоро се очаква да да ни вмени,че хамбургера с ГМО и хормони е националното ни ястие!ПОЗОР
10
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Митов, ти си менте, ако не си забелязал още....
9
0
 
9
 
! Отговори
сова преди 9 години
Този взе да открехва вратата къде ще се харчат парите от 16 милиарда ваем. Ясно купуваме оръжие от битака.И друго министре кой е заплаха за България от изток Русия ли имаш предвид? Заплахата е правите вие като приютявате чужди войски на страни враждебни на Русия. Като има бази у нас на най големия агресор на света.
8
0
 
10
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Митов, миткай се от правителството. Ама веднага......
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е да започнете с Местан и неговата *** ДПС.
6
0
 
8
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Nau4ihte se i vie ot zapada da kriete vsqka svoq pede**stiq zad dumata "security"...
5
1
 
13
 
! Отговори
Богаташ преди 9 години
При 16 млрд. харчи на поразия, други ще плащат.
4
1
 
16
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Пластмасов *** министЕр.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глад, бедност, геноцид, следене ,масово подслушване, загбуа на свобода, цензура...Как се нарича това?! Не е сигурност.
2
1
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
На фона на 16млрд заем думите на тази *** ме плашат
1
1
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Мосмчето е работилО за американците (НДИ) И КОИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАЩИТАВА ,БЪЛГАРСКИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ ? С изказванията си отпреди то мисля ,че американските .