Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа

Премиерът бесен, че му се "сервира това нещо" точно днес
Обновена: 4 мар 2015 18:02 | 4 мар 2015 14:19, Веселина Йорданова
150
Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов заподозря „номерца“ в оставката на министър Веселин Вучков и последвалите реакции точно днес – в деня, който сам определи като стратегически заради посещението на директора на ФБР и президента на Азербайджан.

Още по темата
Да се повдига тая тема, след като я няма като точка в МС, след като на тридневно посещение е стратегически важен президент с всичките си министри в България, където става въпрос ще съумеем ли да се включим и години наред да вземаме решения в голямата компания, те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми да ме вкарват да се обяснявам аз, заяви Борисов.

От думите на премиера обаче не стана ясно кого точно визира.

Борисов се ядоса, че му се „сервира това нещо“ точно днес и че се случва в момент, в който по думите му се мъчи всячески да стабилизира и да изкара страната от кризата.

Премиерът съобщи, че днес са дошли „1.3 млрд. в нашите сметки от абсолютно спрени фондове“ и в България за няколко месеца идват „хора, хора, хора“, вероятно визирайки посещенията на високо ниво в страната ни.

„Политически правилно ли е, подкрепящо правителството ли е това, изнудване ли е“, попита той. Борисов изтъкна, че редица директори на ФБР, ЦРУ, Сикрет сървис са казали, че са работили добре с него вече 15 години.

„Нима в парламента има някой по-разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца“, попита той.

Според Борисов „те“ му задават гатанки в най-важния ден. Премиерът не назова поименно никого, а гневът му дойде след въпрос очаквал ли е, че вътрешният министър Веселин Вучков ще подаде оставка днес и защо я е приел толкова бързо.

„Правителство нямаше да има поне 4 пъти досега – първият път, когато не ни гласуваха данъците, втория път, когато предварителното отчуждаване, третият път – дълга, и сега не можем за всяка точка да се съберем мнозинство. Вместо да се стегнат да работят там..“, каза още той.  

„Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем“, завърши Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
54
 
! Отговори
gswr преди 9 години
OSTAVKA!
24
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Баба МАРТАПОТЪРСИ ЛИ ТИКВАТА?
23
10
 
65
 
! Отговори
Еее! преди 9 години
Бойко, стига се прави на жертва! Започваш да губиш доверието ми! Кажи как така изведнъж ги заобича Лазаров и Писанчев? Единия се провали в Лясковец, другия не направи нищо покрай КТБ! Трябва да се сменят!
22
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на боко му писна от тази лежаща и занимаваща се с простотии шуробадженакорушветчийска пасмина,струваща на данъкоплатците над 1,5 милиарда лева годишно, без да са свършили нищо смислено тези кияци.
21
11
 
50
 
! Отговори
до боко преди 9 години
този престъпник от фбр за какво ви беше
20
8
 
40
 
! Отговори
агата преди 9 години
Бойко ага какво искаше да каже за за шлифера :Д Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем.
19
19
 
42
 
! Отговори
АМИ СЕГА ? преди 9 години
0888758 498 НОМЕРА НА БОЙКО БОРИСОВ,НА КОЙТО МУ СТИСКА ДА МУ ЗВЪННЕ И ЛИЧНО ДА МУ ПОИСКА ОСТАВКАТА
18
38
 
34
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Абсолютно логични разсъждения на Премиера.Много точни.Да е жив и здрав!
17
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който ядоса боко е пич.ще го черпя
16
9
 
74
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Браво Вучков! Не те познавам, но днес ми хареса! Боко не обича да го изненадват, но ние се кефим!
15
9
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига бе, Бойко!Все някой друг ти е виновен.Обясни защо не ислаш да смениш Писанчев и Лазаров.Обясни защо не подкрепяш реформите в полиция и съдебна система.Обясни защо не уволняваш и даваш на съд Искров и Мавродиев.И за това ли друг ти е виновен. Смешен ставаш вече Бойко.
14
11
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че дошъл шефа на ФБР и това било стратегически ден -......клоун!!!!
13
11
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е умен и мъдър само нашият премиер...А нашият президент е силна личност, независим и мъжествен...
12
10
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова арогантен човек едва ли се е раждал. Борисов един фес само ти трябва и си завършен образ на ДС и ДПС. На кого ги приказваш тези, колкото и глупави да ти изглеждаме българите и най-простите разбраха, че се кланяш на Доган да ти дава мнозинство, когато "партньорите" вземат да ти лапат много от баницата. По-си клонен да я делиш с фесовете от колкото с другите. Кои са "ченгеджийските" номера, че не позволяваш на един човек да си определя хората, с които да работи. Цялата отговорност е твоя!
11
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да-а-а!След убийството на Немцов оставката на Вучков "точно в този ден" е доказателство ,че "руската мечка" се събужда от дълбокия зимен сън и тръгва из Европа...Изглежда С.Дянков вече е "нашляпал" Путин и очакваме реакцията му...През гугъла: клип на Жанна Бичевская: Русские идут
10
10
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА!
9
9
 
85
 
! Отговори
България преди 9 години
празни и напълно безсмислени приказки от този смешен премиер. На този свят няма планирани оставки от морални и разумни хора. Оставка се подава когато човек разбира, че е дошъл този момент и просто напуска,Няма " ако" " може би" "или" и др. Моралът и разумът са водещите в такъв момент.
8
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се чудиш!? Махни примата бе главур !
7
10
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, тия с Оскарите в сравнение с нашето бичме, са още с жълто около устата!Такива батални сцени и професионална актьорска игра не може да се видят всеки ден!
6
8
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей дразнят човека после защо вдигал високо кръвно,абе щадете вожда бе хора,ще го ядосате ще подаде оставка и повечето от вас няма да помиришат парламент и кражба.АБВ,ЦЕНЗУРИ РАЗНИ,НФСБ,ОТЦЕПНИЦИ,ВСИЧКИ СА ВЪВ ПАРЛАМЕНТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГОЛЕМИЯ ГРЪБ НА БОЙКО