НС спря износа на дървесина за 3 месеца

"Атака" поиска забраната да е безсрочна, БСП - контрол върху сечта
4 мар 2015 15:49, Анисия Иванова
30
НС спря износа на дървесина за 3 месеца
Снимка, архив: Булфото

Парламентът прие решение за спиране на износа и изпращанията на необработен дървен материал. Мораториумът влиза в сила от обнародването му в Държавен вестник и ще е в срок за три месеца.

Министърът на земеделието и храните е задължен да издаде заповед за забрана на износа на необработен дървен материал - стоки с кодове 440110, 440320, 440391, 440392 и 440399 по Комбинирана номенклатура, съгласно регламент за изпълнение на ЕС, за срок три месеца, съобщи БТА.

Още по темата
В същия срок трябва да бъдат предложени законодателни промени и промени в подзаконовите нормативни актове, свързани с подобряване на контрола върху дейностите в горските територии и противодействие на незаконната сеч.

От "Атака" настояваха мораториумът да е безсрочен, но предложението им не беше прието.

Заместник-председателят на земеделската комисия Светла Бъчварова от "БСП лява България" заяви, че групата подкрепя мораториума, но при условие, че в рамките на три месеца се направят законодателни промени, които да повишат контрола върху сечта.

Тя изрази надежда, че и по тези стъпки ще има консенсус между парламентарните групи, както е било при обсъжданията в земеделската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
19
 
! Отговори
8 преди 9 години
До нобиКои те,че нещо не ми е ясно!?!Това са старите наши момчета,дечица,внуци,стига с тези манипулации и откровени лъжи.Никой не им вярва!!!
1
7
 
30
 
! Отговори
ноби преди 9 години
точно пък ореха ти е виновен, както обича да казва един известен пожарникар. Те 25 години изсекоха дърветета, застроиха плажовете. Морето стана люлин 7 и 8