Борисов е за смяна на Лазаров и Писанчев, обяви Радан Кънев

Вече имало кандидати за МВР шеф след оставката на Вучков
Обновена: 5 мар 2015 10:34 | 5 мар 2015 10:19, Камелия Цветанова
53
Борисов е за смяна на Лазаров и Писанчев, обяви Радан Кънев
Снимка: архив, БТА

Ще бъде сменен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и шефът на ДАНС Владимир Писанчев, а за вътрешен министър вече има кандидатури. Това обяви съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев, който снощи е имал дълъг разговор с премиера Бойко Борисов, след като вътрешният министър Веселин Вучков изненадващо подаде оставка.

Още по темата
Причината за това беше становището на правната дирекция на МС, според която не се налага смяна на Лазаров и шефовете на ДАНС и ДАТО въпреки промените в Закона за МВР.

„Премиерът смята, че в тази ситуация трябва да бъде сменен и вътрешният министър, и главният секретар, и шефът на ДАНС. Аз споделих неговото мнение, че една оставка в толкова неподходящ момент му развързва ръцете да смени министъра“, коментира Радан Кънев.

По думите му Борисов е изложил позицията си, че моментът за тази оставка е бил във възможно най-неподходящия момент, което и обуславя в голяма степен решението му да не иска да продължава работата си с Вучков.

Кънев добави, че за вътрешен министър има кандидатури, но за другите постове все още не.

„За министър най-вероятно има повече от една възможност. Имаме гаранция от премиера, че новият министър ще е гарант, че реформата ще бъде продължена“, заяви Реформаторът.

По думите му силовият министър остава от квотата на ГЕРБ, а една седмица е нормален срок за избора му.

Борисов е гарантирал също, че чрез персоналните промени в МВР и ДАНС ще бъдат разсеяни всички съмнения за влияние на ДПС.

„Оставката вчера беше неуместен ход, но не мога да коментирам думите на премиера, че това са ченгеджийски номера“, заяви Кънев.

Според него обаче управляващата коалиция излиза по-силна и от тази ситуация.

„След всеки следващ тест състоянието на коалицията е по-добро, така се учим“, заключи Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Опорната точка на другарите за пореден път се провалиБостан , Бостан , ама за пореден път хванахте бойко за ..... шлифераКакво безочие е да обиждаш някой , че е подкрепен от ДПС , а ти съмия да си управлявал няколко пъти с него , да си назначавал хора от дпс за министри , за областни управители , за какво ли неда правиш общ митинг и да се целувате насред орлов мост и после да викаш бостан,бостан Другарите са в ролята на изоставеното гадже , което не може да си намери място от яд и шлифери
17
2
 
3
 
! Отговори
777 преди 9 години
До аааааДържат го за болното коляно,АЛА няма никой там.А ти ще се държиш за главата,защото ако изтеглят 16 млрд лева дълг ще те спукат от глоби и данъци,защото ще ги връщаме от там.Или ти ще ги връщаш от проспериращата икономика?
16
1
 
5
 
! Отговори
трепане трябва преди 9 години
колеги от форума, румъния за нас е запдна страна. последния път когато беше така беше до 1878. послед 45 г ние бяхма за тах западна страна. но всичко си идва на мястото. като не ценим какво сме имали сега ще зяпаме отново с влажни очи ДОРИ към ръмъния. трепане трябва тука. ние го пропуснахме 1989 това е резултата. благоденствие без трепане не става. пример всички западни държави до една и русия също за кеф на русофобите
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе всички сте за смяна и депортация по-точно
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Вучков си отиде , защото се опита да злепостави БорисовВ деня в който идва шефа на ФБР , ти да поставиш ултиматум на премиера , или аз или еди кой си , не е сериозно.Много добре се знаеше че шефа на фбр има срещи и с Цацаров и с Писанчев ...Просто се опитаха да му извият ръчичките на Бойко , но за пореден път не им се получи
13
1
 
6
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Абе, верно ли,че Путин е помолил Борисов да ръководи акцията по задържане на убийците на Немцов?В Русия нямало такъв спец.
12
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
борисов- обикновен *** въздух под налягане .ЩОМ доган един крадец и мафиот за него е голям политик -ясно какъв е борисов
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще ни върнат Цв.Цв. и всичко ще си дойде на мястото. Ако пък сложат оня Бакалов, той е по-голяма шушумига от Вучков.
10
6
 
12
 
! Отговори
дам преди 9 години
До майдан трябва и туккакъв майдан какви 5 лева я питай как се чувстват украинците след майданаПлачат за лошия живот който са имали преди 2 годинизаплатите им спаднаха от средно 400 евро на 200 евростоките им скочиха двойноминала седмица им вдигнаха парното с 200 процентаукраинската валута се обезцени няколко пътиНе забрявайте , че винаги има по лошо от лошото
9
5
 
8
 
! Отговори
ааааа преди 9 години
Бойко за пореден път показа къде го държат Сергейко , Воленчо и останалите другари .Някой съмнява ли се кой ще спечели изборите за кметове тази година , някой да си мисли , че батака или бсп могат някога да имат кметове на София , Бургас , Пловдив , Варна , Русе , Велико търново , Стара загора .... извинете ме ако съм забравил някой голям български град
8
6
 
11
 
! Отговори
майдан трябва и тук преди 9 години
бб и герб винаги са се занимавали с глупости и скандали. за това и икономика няма и българи няма. майдана тук предстои!
7
4
 
20
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Абе този нали нямаше да се коалира с "мутрата Борисов"?Сега вика "господин Борисов" и "премиерът".
6
6
 
20
 
! Отговори
7 преди 9 години
Нали министър Вучков подаде оставка заради отказа на Борисов да уволни гл.секретар и шефа на ДАНС.СЕГА ПЪК ЩЯЛ ДА СМЕНИ И ТЯХ.ЕЙ БОГУ НЕЗНАМ КАКВО ДА МИСЛЯ.ВСИЧКО Е ТОЛКОВА АБСУРДНО.Нови избори.
5
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КАКВОТО КАЖЕ КЬНЕВ ,,САЩ,,----ТОВА И СТАВА---ОЩЕ ВЧЕРА ПИСАХ ЧЕ ЩЕ ПАДНАТ ОЩЕ 3 ГЛАВИ
4
10
 
10
 
! Отговори
БРАВО БОЙКО преди 9 години
другарите и съветската партия на Болен , се сринаха ... общо имат 60 депутата , а постоянно уж говорят от името на народа . СмяхДа не говорим , че вчера и днес изкараха и двамата си социолози да ни обеждават колко зле бил Бойко ... и червен кольо и фъфлека налазиха телевизиите да плюят по Бойко , тези двамцата милионери които едни избори не са познали , но иначе обикалят от медия на медия да възхваляват другарската партия и да плюят по Бойко
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката лицемерния *** Рамаданчо, който реформира съда , че тръгна да дава мнения и за ченгетата
2
11
 
10
 
! Отговори
хахахаххахахаххаха преди 9 години
Браво Бойко , пак им показ , че те държат не за шлиферааа , а другаде .Показа , че няма Вучковци , няма Лазаровци Сега трябва да мислят нова опорна точка , два месеца дъвчат , че имало Бостан , защото били хора на ДПС , а ти не си ги сменил , а не искат да кажат , че едва преди няколко дни влезе в сила закон по който може да ги смениш ...Да не говорим за другарите и слугите на белокосото джудже , който за пореден път напразно се надяваха
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ,ЧЕ НА НАС НИ СЕ ИЗЧЕРПА ТЪРПЕНИЕТО ДА СЛУШАМЕ ЛЪЖИТЕ НА БОРИСОВ И ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ. В СЪЩНОСТ НИЕ РАЗБРАХМЕ ,ЧЕ БОРИСОВ НЕ ХАРЕСВА ХОРА ,КОИТО ИСКАТ РЕФОРМИ И ЩЕ СИ СЛОЖИ ЧОВЕК ,КОЙТО ДА МУ СЕ ПОДЧИНЯВА И ДА ЗАПАЗИ СТАТУКВОТО !ПОДОЗИРАМ ,ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ЦИПОВ ! МНОГО ЧОВЕК НА БОРИСОВ !