Кънев видя как ДПС губи властта бавно, но сигурно

Той препоръча пълен одит на администрациите в министерствата
Обновена: 9 мар 2015 14:10 | 9 мар 2015 14:10, Камелия Цветанова
53
Кънев видя как ДПС губи властта бавно, но сигурно
Снимка: Булфото

Отстраняването на ДПС от властта става бавно, но сигурно, смята председателят на ДСБ и един от лидерите на РБ Радан Кънев.

Нашите симпатизанти очакват по-бързи промени, но като виждам реакцията от другата страна, явно ударът е много тежък, коментира той във Варна, цитиран от пресцентъра на политическата формация.

Още по темата
Според него е нужно в България да бъде създадена независима антикорупционна прокуратура по румънски модел.

По думите му за изграждането на такава структура е необходимо съгласие на партиите в мнозинството, както и политически кураж.

Кънев посочи, че са водени първоначални разговори с партньорите на Реформаторския блок и засега той не е оптимист, че идеята за прокуратурата ще бъде реализирана.

Министърът на здравеопазването вече е подписал договор с независима компания, която да извърши пълен одит на администрацията, каза още Кънев.

Той уточни, че проверката ще обхване и разпределянето на паричните потоци в системата.

По думите му одитът ще бъде направен много бързо.

Кънев допълни, че ще препоръча и на другите министри от Реформаторския блок да направят такъв одит.

По думите му такава проверка е особено наложителна в Министерството на образованието, където също има
данни за изтичане на средства.

В момента се подготвя нов законопроект за държавния служител, допълни Кънев.

Той уточни, че целта е да бъде прекратена практиката с политическите назначения в администрациите.

Една от идеите е да бъде сформиран централен орган, който да се занимава с провеждането на конкурсите за държавните служители и определянето на заплатите им, посочи Кънев.

Съпредседателят на РБ допълни, че предстои приемане на закон за специалните служби. Той посочи, че през последните 25 години тези структури са действали в правен вакуум, поддържан абсолютно умишлено.

За системата на МВР Кънев посочи още, че е необходимо да се направи сериозен професионален, а не политически анализ за работата на полицейските дирекции, както и на служителите на ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рамадане, скоро ще ви съди народен съд и пак в Белене, теб и твойта шайка *** и продажници, шайката на Бойко, на Станишев, на Доган, на Паси нато майната му и останалите ционистки марионетки и фашисти. Малко ви остава, заради заема от 27 000 000 000 лева, заради НЕЗАКОННИТЕ БАЗИ НА НАТО в България, за фалита на КТБ, за опитите за въвличане във война на страната срещу братския руски народ и за много други неща, които са насочени срещу България и народа. В ада ще горите еничари.....
30
5
 
15
 
! Отговори
dd преди 9 години
До турчинДа България е доведена до разруха, но с активното и целенасочено действие на ДПС под прякото ръководство на Турската власт.
29
15
 
20
 
! Отговори
ОТКРОВЕННИ ТЪПИЗМИ преди 9 години
ХАЙДЕ НА ИЗБОРИ ....АКО ВИ СТИСКА ...!ОБЗАЛАГАМ СЕ , ЧЕ ДПС ЩЕ Е ВТОРАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКИ ДРУГИ СЕ ОКАЗАХА ПЪЛНИ *** И НЕКАДЪРНИЦИ, НАЧЕЛО С ПЕРХИДРОЛНИЯ ТРАВЕСТИТ!
28
7
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Той препоръча пълен одит на администрациите в министерствата"Напълно съм солидарен с неговото искане ,но защо не "одитираме" и" протестърите"? Такива истини ще "лъснат" ,че т.н." реформатори" никога повече няма да видят парламента. Защо не "одитираме" и последните избори. ? Да каже например във Варна колко "гласчета" купиха " реформаторчетата" " Нов морал" -лъжа и измама.
27
14
 
30
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Защо всеки който дойде на власт обвинява само ДПС. Страната е доведена до разруха от самите българи, къде с продажби къде с дарения, къде с кражби. Този с килийно образование не знае ли че при ,,слаб народ слаба държава" не трябва приказки ,а образование и работа.
26
12
 
22
 
! Отговори
До 28 преди 9 години
Уважаеми ако въведат задължително гласуване ДПС ще получат 32% от гласовете, защото ромите ще гласуват масово за ДПС, а те не са никак малко нали ги виждаш навсякъде са
25
17
 
15
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Този определено се е заразил от Тиквата и е също за диагноза.
24
18
 
15
 
! Отговори
успех! преди 9 години
Досега само смислени и искани от всички НОРМАЛНИ българи предложения чувам и чета от вас, реформаторите. Вашето присъствие във властта е изключително полезно. Дано да успеете!
23
4
 
9
 
! Отговори
an.elica преди 9 години
Инициативността за смислени идеи има моята подкрепа и приемственост,което е гарант за здравословно мислене и перспективни действия.В политиката,както и във всяка институция,осигуряваща паричните постъпления на служителите си са нужни личности с правилна умствена възприемчивост и бистър ум, за да се случва наяве замисленото и изпълненото изявление.
22
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
До АНТИ,лесно може да се провери,без или е с кожичка.
21
16
 
20
 
! Отговори
1 преди 9 години
рамадане ,рамадане,за дпс не знам но ти и твоите рефурматори е сигурно,че си отивате,не знам,дали ще дочакаш като дупетат Великден.С приказване против дпс ,политика не се прави,него ли разбра.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците никога доброволно няма да изпуснат властта,а най-малко икономическата,която в България,все още се командва от администрацията!За това са и многобройните протести от страна на ДПС, които са са впили като пиявици в икономиката ни!
19
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"С малко, но завинаги""Бавно, но сигурно"Личи си школата на реформираните клишета.Търтеи и *** нищоправци.
18
15
 
29
 
! Отговори
Joncho преди 9 години
Рамадане, Рамадане да те либи кой те хване!
17
18
 
37
 
! Отговори
депесар преди 9 години
Голямо самочувствие г-н Кънев.В кабинета на г-н Орешарски всички скачаха че ДПС преяжда с власт.Сега при Борисов 2 Вие не преяждате ли, разбира се на Вас Ви е позволено .Вие се казвате Радан, ако името Ви беше Рамадан други възгласи щяха да се чуват.
16
5
 
26
 
! Отговори
ivza преди 9 години
Големият политик.Скрий се.В милата България всичко ще си дойде на мястото и ще се оправим когато се забранят за употреба и не се ползват по никакъв повод изразите и действията на "политическа воля"/разбирай пълно безхаберие/ и "колективна отговорност"/абсолютна безотговорност/.Да се криминализира употребата и действието на тези понятия.И политиците вместо да разединяват електората нека помислят как да ни обединят.Въпрос-черните в САЩ *** ли са или американци?Р.К.може ли да отговори.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е потомък на твърдолинейната комунистическа еврейска фамилия Кордова !
14
11
 
31
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Хитро и лукаво еврейче!
13
5
 
17
 
! Отговори
С топ не можеш преди 9 години
да ги мръднеш! Местните дерибеи са направили така, че зависимостта не само на мюсюлманските семейства, но и на голяма част от християнските да са напълно зависими от волята им. Сега, след като 20 години са си отглеждали роби, поне още толкова ще са необходими за разграждане на този модел. А ти най-малко от всички имаш сили да задвижиш подобен процес.
12
10
 
27
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Много храбър тоз Радан, вдига пушилка, още малко ще забрави за КТБ.