Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?

Лидерът на ДПС настоя премиерът да се разграничи от изказванията на Патриотите
Обновена: 11 мар 2015 14:09 | 11 мар 2015 11:39, Камелия Цветанова
109
Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя премиерът и правителството да се разграничат от ксенофобските според него изказвания на ПФ.

Повод за това станаха думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който по-рано днес заяви, че България е изправена пред етническа криза. Той попита ДПС като защитници на ромите защо не са отишли в Правец и Велико Търново да изнесат лекция за етническия мир.

Това предизвика гнева на Местан, който се обърна към мнозинството с думите: "Дотук с вашия европейски образ, защото премълчавахте ксенофобското изказване“, обърна се Местан към мнозинството.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обаче го упрекна, че нарича всеки опит да бъде спряно закрепостяване на общности с цел купуването на техните гласове ксенофобия.

Според Местан пък България има сериозен проблем в националната сигурност.

"Лобистките интереси на партньорите на г-н Борисов са сериозна причина за тази криза. За нас е от особено значение да бъде описана и обяснена цялостната картина днес. Още при създаването на четирипартийната коалиция ДПС изрази опасения, че привличането на националпопулисти ще бъде източник на напрежение чрез генериране на ксенофобия.

Нашите оценки и предупреждения се оказаха верни, най-категоричното доказателство е и днешният ден. В центъра на София могат да бъдат умишлено опожарявани коли на ДПС - това говори не само за неспособност да се противодейства, а за тежка и трудно преодолима криза на толерантността”, подчерта Лютви Местан.

"Трябва ли да сложа днес символа еврейска знача на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век“, продъжи с упреците си той.

Местан попита вицепремиера Румяна Бъчварова, която е номинирана за вътрешен министър, след като Веселин Вучков подаде оставка, как ще изпълни една абсолютно невъзможна задача - "да изтръгне ДПС от МВР и специалните служби".

"Как се изтръгва нещо, което го няма. Каква е целта на тази мащабна операция, не стана ли ясно с последните решения на министър-председателя, че този мит е мъртъв, защото никога не е отстоявал действителността”, запита Местан.

Радан Кънев му отговори, че е прав, че нито един български турчин, ром, либерал, не може да види себе си представен в назначенията на ДПС.

„Никой не видя в Пеевски представител на българските турци и либерали, защото заплахата за националната сигурност не са турците и ромите, а злоупотребата с етнически малцинствен вот, за да бъде обслужена мафията, която поставиха в службите“, обвини Реформаторът.

„Много правилно виждате заплаха в лицето на Бъчварова, че ще бъде прибран чадърът, под който вие държите хората в мизерия и после им купувате гласовете“, каза още той.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов също реагира на изказването на Местан, като го обвини, че прави пореден опит да сатанизира ПФ.

„Нима убиецът с тесла на 23-годишно момиче е ненормален човек, нима изнасилвачите на 80-годишни жени по селата са нормални хора, нима изнасилвачът на 8-годишно момче е нормален човек, нима убийците на възрастни хора са нормални, нима са либерали и човеколюбци, можете да ги наречете така, това е ваше право, но това са хората, които създават проблемите в държавата и убиват чувството за държавност“, обърна се той към лидера на ДПС.

По време на дебата в парламента за избора на Бъчварова за вътрешен министър Местан посочи, че основният въпрос не се свежда до това кой министър си отива, а защо си отива министър Веселин Вучков и в името на какви политики Румяна Бъчварова ще бъде избрана.

Той смята, че персоналните промени в българските правителства са естествено явление, но когато това се случва малко след 100 дни от управлението, има вътрешнопартийни и общополитически измерения.

Местан призова за истински разговор за състоянието на националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: ДПСЛютви МестанПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
ТОЯ МЕСТАН ПРЕКАЛЯВА....МИСЛЯ,ЧЕ ЕВРЕИТЕ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДЯТ ПРЕД ЕС....КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ "ДПС"?КАКВО СЕ ПЛЮНЧИ ТАМ И ЗАЩО НЕ Е В РОДОПИТЕ?
67
0
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Агент Павле петолъчка си сложи,а не шестолъчка.Защо въобще си я махнал.Водещият ти офицер от ДС има много да те наказва!
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По новия закон тоя няма ли да го арестуват за заплаха на националната сигурност? Непрекъснато заплашва българите! Г-н Борсоооооооооов! Защитете ни!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотите и Атака , заедно събират над 10% от избирателите , но какви интереси защитава Болен , та вместо да се обединят за доброто и просперитета на България , всеки път Болен така яростно реагира против Патриотите , все едно защитава интересите на дпс или на други , които не желаят Възраждането на България
64
0
 
0
 
! Отговори
БЕЗРАЗЛИЧЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Имам и Кипа, която може да си сложи, на голото теме. Но пак няма, да му я дам!
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe bai koito i da si, Darjavwata se Naricha BALGARIA, ne ewreia ili kakto i da e, taka che smotan ziganin osmanlia ne se pravi na njakoi w chujda DARJAVA, w kojato kakto izglejda towojata partia DPS - gadni turzi wredni za normalnata demokrazia i nai weche MRASNI GADNI MÜPSULMANI koito misljat samo za fanatizma *** sa i si otiwai w Turzija i twoja Müsilmanski swjat, kakaw *** tarsis w Hristijanska darjawa, tolelirat li wasite BAjibozuci nas a ???? za towa aide chupka...
62
3
 
9
 
! Отговори
42 преди 9 години
ДО ТУРЧИН 13ВИЕ НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ ЛЪВОВЕ. ЛЕШОЯДИ СЪС СИГУРНОСТ И НАЙ- МНОГО ГЛУТНИЦА АЗИАТСКИ ЧАКАЛИ.
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия патриоти започват да ме нервят вече като им чуя гласовете и настръхвам по битер от атакаджиите станаха но ние хората ги помислихме за луди а новите луди са патриотите атакаджиите за сега ми харесват влязоха в правия пън . А тия Касабов и Байрактаров ми са толкова противни че ако ги видя на живо по един кол в гърба и на двамата писна ми вече от патриотите
60
25
 
5
 
! Отговори
атанас тодоров преди 9 години
Пак си лаете като кученце *** ! Дпс пак ще на власт и още не можете да разберете,че тя е най-либералната партия , за разлика от реформаторския блок и фашистите или сбърканите националисти патриотичен фронд
59
5
 
10
 
! Отговори
ЖЕНА преди 9 години
ЕИ ГОСПОДИН НИКОЙ... КОИ ТИ ВЯРВА НА ТЕАТРОТО...ХОРАТА НЕ СА ВЕ4Е ТОЛКОЗ ГЛУПАВИ..СПРИ С ГЛУПОСТИТЕ И СЕ ИЗНАСЯЙ БЪРЗО... ДРУГ ЗАСЛУЖАВА ТВОЕТО МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА,,СРАМ СИ ЗА ТУРЦИ И БЪЛГАРИ
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега изкарайсе еврейски мъченик ,още малко ще се нарече Христос и ще започне да се кръсти да не повярваш
57
1
 
2
 
! Отговори
БЕЗРАЗЛИЧЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Имам, една такава, в къщи. Малка, жълна, със сини контури. Но няма, да му я дам!
56
5
 
11
 
! Отговори
Не се шашкайте... преди 9 години
На тия *** ,никой не им верва!Живея в турски квартал и винаги сме се уважавали с комшиите.ТИЯ ПИЕСКИ --СА ЗА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТОВЕ!ХОРАТА ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ОТ ТИЯ ПРИКАЗКИ!
55
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС са меркантилна партия на икономически субекти. Тъй като българските мюсюлмани вече не им гласуват доверие и се чувстват използвани, те се насочиха към най необразованата и асоциална прислойка на народа, на която принадлежат 90% от тежките престъпления срещу личността и 75% от битовия терор и кражби. Няма почтен човек, който да защити тази тяхна позиция, превърнаха се в неправителствена организация тип "Хелзински комитет"! И тези са "ковачи на зоконност"!!!
54
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сложи си ДС звездада си личи отдалече закваската
53
3
 
6
 
! Отговори
hasan преди 9 години
До Анониnika sichki bulgari da glaauvat i da izstriyat dps vednij zavinagi
52
2
 
1
 
! Отговори
hasan преди 9 години
До хъшsirk
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да видя тетъра, в който вековните врагове на евреите - мюсюлманите се кичат със звездата на Давид. Мисля, че за тях всякаква мерзост е допустима.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MALZINSTVATA TRIABVA DA SE PODCINIAVAT NA BALGARITE,AKO NE GRANIZITE SA OTVORENI PO POSOKA TURZIA I INDIA.
49
1
 
15
 
! Отговори
хъш преди 9 години
Пълен театър