Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?

Лидерът на ДПС настоя премиерът да се разграничи от изказванията на Патриотите
Обновена: 11 мар 2015 14:09 | 11 мар 2015 11:39, Камелия Цветанова
109
Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя премиерът и правителството да се разграничат от ксенофобските според него изказвания на ПФ.

Повод за това станаха думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който по-рано днес заяви, че България е изправена пред етническа криза. Той попита ДПС като защитници на ромите защо не са отишли в Правец и Велико Търново да изнесат лекция за етническия мир.

Това предизвика гнева на Местан, който се обърна към мнозинството с думите: "Дотук с вашия европейски образ, защото премълчавахте ксенофобското изказване“, обърна се Местан към мнозинството.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обаче го упрекна, че нарича всеки опит да бъде спряно закрепостяване на общности с цел купуването на техните гласове ксенофобия.

Според Местан пък България има сериозен проблем в националната сигурност.

"Лобистките интереси на партньорите на г-н Борисов са сериозна причина за тази криза. За нас е от особено значение да бъде описана и обяснена цялостната картина днес. Още при създаването на четирипартийната коалиция ДПС изрази опасения, че привличането на националпопулисти ще бъде източник на напрежение чрез генериране на ксенофобия.

Нашите оценки и предупреждения се оказаха верни, най-категоричното доказателство е и днешният ден. В центъра на София могат да бъдат умишлено опожарявани коли на ДПС - това говори не само за неспособност да се противодейства, а за тежка и трудно преодолима криза на толерантността”, подчерта Лютви Местан.

"Трябва ли да сложа днес символа еврейска знача на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век“, продъжи с упреците си той.

Местан попита вицепремиера Румяна Бъчварова, която е номинирана за вътрешен министър, след като Веселин Вучков подаде оставка, как ще изпълни една абсолютно невъзможна задача - "да изтръгне ДПС от МВР и специалните служби".

"Как се изтръгва нещо, което го няма. Каква е целта на тази мащабна операция, не стана ли ясно с последните решения на министър-председателя, че този мит е мъртъв, защото никога не е отстоявал действителността”, запита Местан.

Радан Кънев му отговори, че е прав, че нито един български турчин, ром, либерал, не може да види себе си представен в назначенията на ДПС.

„Никой не видя в Пеевски представител на българските турци и либерали, защото заплахата за националната сигурност не са турците и ромите, а злоупотребата с етнически малцинствен вот, за да бъде обслужена мафията, която поставиха в службите“, обвини Реформаторът.

„Много правилно виждате заплаха в лицето на Бъчварова, че ще бъде прибран чадърът, под който вие държите хората в мизерия и после им купувате гласовете“, каза още той.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов също реагира на изказването на Местан, като го обвини, че прави пореден опит да сатанизира ПФ.

„Нима убиецът с тесла на 23-годишно момиче е ненормален човек, нима изнасилвачите на 80-годишни жени по селата са нормални хора, нима изнасилвачът на 8-годишно момче е нормален човек, нима убийците на възрастни хора са нормални, нима са либерали и човеколюбци, можете да ги наречете така, това е ваше право, но това са хората, които създават проблемите в държавата и убиват чувството за държавност“, обърна се той към лидера на ДПС.

По време на дебата в парламента за избора на Бъчварова за вътрешен министър Местан посочи, че основният въпрос не се свежда до това кой министър си отива, а защо си отива министър Веселин Вучков и в името на какви политики Румяна Бъчварова ще бъде избрана.

Той смята, че персоналните промени в българските правителства са естествено явление, но когато това се случва малко след 100 дни от управлението, има вътрешнопартийни и общополитически измерения.

Местан призова за истински разговор за състоянието на националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: ДПСЛютви МестанПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
28
 
! Отговори
Крачмар преди 9 години
Тия го обърнаха на квартална кръчма,е няма как да е идват местни избори на всеки път едно и също плашат българите с цигъните,турците с българите и подплашените(страх=омраза) офци бегат да гласуват.Повечето роми гласуват и за БСП там също има хранилка за тарторите им.....
47
0
 
14
 
! Отговори
Тома преди 9 години
Местан,като нямате ценни кадри там що се пениш и пъчиш, не си струва. Но на думи си силен. Е, Бъчварова ще си свърши работата- такава е обстановката. Ще позимувате на хладно, пък дано се промените приемливо.
46
1
 
42
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Валери Симеонов в случая е прав.Докато всеки който има имот не се разреши да си го защитава с оръжие престъпленията няма да спрат.Не може да обереш някой немощен старец и да го пребиеш и така до следващия път.Мюсюлманин съм но Симеонов е прав.Трябва да има смъртно наказание за рецидив. Честния човек не се страхува от строги закони.
45
0
 
10
 
! Отговори
Nurair преди 9 години
Нима убиецът с тесла на 23-годишно момиче е ненормален човек, нима изнасилвачите на 80-годишни жени по селата са нормални хора, нима изнасилвачът на 8-годишно момче е нормален човек, нима убийците на възрастни хора са нормални, нима са либерали и човеколюбци, можете да ги наречете така, това е ваше право, но това са хората, които създават проблемите в държавата и убиват чувството за държавност,ката са такива това не значи, че са симпатизанти и членове на неговата партия. Може да са гласували.
44
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато Местан ухажва най-мързеливият етнос в България ,ще загуби най-трудолюбивия.
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Трябва ли да сложа днес символа еврейска знача на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век, продъжи с упреците си той.""Не, не трябва да си слагаш, а да се махнете от политиката!
42
1
 
46
 
! Отговори
г преди 9 години
Местан е крайно време да изчезне и да се разпесне ДПС. Тези хора насаждат омраза между християни и мюсюлмани.Българското население изповядващо исляма/без ***/ е много тредолюбиво, много добри хора.Всеки от нас има приятели мюсюлмани.Те са изключително лоялни и почтени. Истински приятели.
41
3
 
8
 
! Отговори
Не Българин преди 9 години
До Българин .. Никаде в паспорта не пише "БЪЛГАРИН". Погледни си в документите преди да лъжеш. Пише.."Гражданство-България"
40
1
 
24
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Да се премахне държавната охрана на всички бивши и настоящи политици, които работят против интересите на българския народ, а винаги в свои и на партии-фирми. Народа гладува, а за разни догановци по 2 милиона за охрана на година. Позор.
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СнайперСложи звездата за да настроя оптиката
38
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
До boby,и ти на майка си отзад да я завреш,оставаш *** на черкезина балевски,но помни,че никого не можете да уплашите.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otdavna trqbvashe takiva kato teb da badat ubiti s kamani na nqkoi ploshtad
36
22
 
9
 
! Отговори
TURKEY преди 9 години
Местан ПАША напред!
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре да си сложи една цъфнала майска роза отзад!
34
5
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Нека всеки си покаже паспорта - там на повечето пише БЪЛГАРИН - *** не са народност, вярата също няма значение за народността. И който се смята от друга държава що не си ходи там, нали не иска да е българин в България, значи не иска да живее тук. Или щото сме в ЕС се натискат да живеят, че и етническо напрежение всяват в Родината ми.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е ясно защо триете коментари, в които няма нищо обидно, нито крайно националистическо?Не ви ли прави впечатление, че вследствие на това престараване, по-интелигентните ви коментатори, които пишат интересни постинги, един по един се насочват към други новинарски сайтове?Така се губи рейтинг, а нивото на коментарите - особено вечер, зависи от това, колко ракии са пийнали няколко комплексирани чичковци, нямащи друго развлечение, освен да ръсят щуротии тук.
32
2
 
23
 
! Отговори
цеци преди 9 години
Сложи си примката на шията и готово,по ще ти отива.
31
2
 
33
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Прав е В.С. тея театри на драматурга Местан да ходи да си ги разиграва в Анадола :)
30
1
 
26
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Абе тези "местани" и тем подобни всяка дума за техни двуличия приемат като ксенофобско изказване против дпс, а ПФ си го казват точно - "местаните" гледат само своя интерес но не и интереса на България. То всички го разбраха само май *** и "верните" им ислямисти не. Егати противоконституционната партия, егати българите, които влязоха там - така я узакониха, а тя си е етническа отвсякъде и така извън закона. ПФ - продължавайте така.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsichki sme bratq v Balgariq!Romi Turci i Balgari! Neka ne se varjem na politicheski igri!