Всички във властта удрят рамо на Бъчварова! Но под условие

РБ и ПФ поискаха да поведе борба срещу битовата престъпност
Обновена: 11 мар 2015 10:45 | 11 мар 2015 10:41,
36
Всички във властта удрят рамо на Бъчварова! Но под условие
Снимка: архив, БТА

Партньорите на ГЕРБ във властта обявиха подкрепата си за Румяна Бъчварова като шеф на МВР.

Още по темата
Реформаторите, Патриотите и АБВ обаче дадоха да се разбере, че дават подкрепата си срещу очакване за редица ходове, които новият министър трябва да предприеме.

Реформаторският блок пожела на Бъчварова смелост и мотивация, за да продължи реформите, започнати по времето на Веселин Вучков и в „добрия темп, в който се случваха“.

Депутатът от РБ Димитър Делчев припомни на новия министър, че хората се нуждаят от знаци за сигурност. „Битовата престъпност е сочена като основен проблем. Всички колеги ще Ви подкрепим да се реформира администрацията, така че да се освободи ресурс за повече присъствие на полицаи по места“, каза Делчев.

Той призова и за борба с корупцията и напомни, че темата „Шенген“ е приоритет за РБ.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев припомни, че Блокът не подкрепя хора, а смелост за реформи. Реформаторите обаче били зад Бъчварова и защото е чужда на „ченгеджийницата“. „Не е шега, че е време жена да застане начело на МВР. Това не е баланс на половете, а скъсване на манталитетен проблем“, каза той.

Патриотичният фронт също застана зад новия министър. И лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обаче поиска от Румяна Бъчварова най-вече борба с битовата престъпност.

Той припомни, че редовият гражданин е под непрестанен тормоз и обиран по няколко пъти. Каракачанов поиска концентрация на полицаи по места и попита кога ще се създаде работна група между МВР, правосъдното министерство и парламента, която да предприеме нова политика за разполагане на полицейските сили.

Каракачанов обяви също, че Патриотите настояват за борба с купуването на гласове, с купения, корпоративен и етнически вот, както и мерки срещу нелегалната емиграция.

„Ще подкрепим кандидатурата на Румяна Бъчварова, но и ще очакваме нещата, за които сме говорили, да станат част от политиката“, каза още съпредседателят на Фронта.

Светослав Белемезов от АБВ изрази надежда, че Бъчварова ще бъде добър балансьор между всички заинтересовани страни. И той обаче направи препоръки. Една от тях е връщането на вярата в системата, която е с лимитран кредит на доверие. АБВ поиска и създаване на обществен съвет към МВР и комплексен подход за справяне с тероризма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
изгоряха ми ушите преди 9 години
Гледайте в тубата филма (има суб на бг): Говорейки свободно на Джон Пъркинс.Икономически убиец, който разказва цялата схема в световен мащаб. Говори и за схемата със заемите.
16
0
 
7
 
! Отговори
до самата истина преди 9 години
Еми това назначение е опровержение на системата, като цяло. Приказваш за педагози и агрономи, то МВР на високите етажи е пълно с инженери, икономисти, счетоводители и тем подобни, но не и с експерти от сигурността.
15
4
 
9
 
! Отговори
Гошшу преди 9 години
МВР е пълно със шестаци на Гоце, Станишев и Доган. Ако тази симпатична лелка ги изрита от там, ще и целуна ръка. А също така за уволнение са и незнайния брой знойни секретарки назначавани по хубост за разплод и дефилета по коридорите на министерството и репеутата! Смело напред кака!
14
2
 
9
 
! Отговори
самата истина преди 9 години
До истинаКакво да очакваме от инспектор или комисар завършил педагогика или агрономство ? Нима МВР е детска или овощна градина ? Какво да очакваме от завършил НСА или военен ? Нима МВР е спортен или военен лагер ? В МВР завършилите АМВР или Право са под 10% и са мачкани и държани на ниски позиции от лобитата на Нищолозите.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе докога тези в парламента ще си правят експерименти с хората в държавата ?? Аман бе, четвърт век вече ни тормозите бе ,некадърници !!
12
0
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
Не гласувайте за политиците, а палете им свещиците !
11
3
 
14
 
! Отговори
истина преди 9 години
Не съм против това жена да оглави силово министерство, но да го поема човек без необходимия образователен ценз и дори без стаж в тази система е глупаво. Каква сигурност ще очакваме от човек, който е социолог - освен да ни предоставя неразкритите престъпления в %!
10
2
 
7
 
! Отговори
щщш преди 9 години
То и Венелина Гочева става за поста. Всичките са големи разбирачки и на една хранилка, а Мадам В.? Ще има много хляб и за колегите социолози.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз удрям с черешовото топче
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рамазане, Рамазане на 2 магарета сено не можеш да разделиш.....
7
4
 
5
 
! Отговори
яя преди 9 години
Браво лека по-лека освобождавате България от турско робство/ДПС/.нито един да не остане в министерствата с турско име
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOGATO M E S T A N-DPS KRESTHJAT SRESHTU PATRIOTICHNITE PARTII, SRESHTU REF. BLOK, SRESHTU BSP, "ATAKA" - TOVA NE E KSENOFOBIJA, A "GRIZJA" ZA BULGARITE I BULGARIA. NO AKO NJAKOJ DRUZNE DA KAZJE ZA GESHEFTITE I ZLOUPOTREBATA NA DPS S VLAST, ZA NEGRAMOTNITE IM VISHI SLUZJITELI POD TJAHNA I LICHNO NA DOGAN I MESTAN PROTEKTSIJA, SRESHTU UZJASNATA TSIGANSKA PRESTUPNOST (PO NOVATA IM "KONTSEPTSIJA" TJA TRJABVA DA E ANONIMNA!) - O-O-O-O, TOVA E UZJASJAVASHTA KSENOFOBIJA !!! EH, "PROFESORI PO EZIKA".
5
7
 
14
 
! Отговори
БЕЗРАЗЛИЧЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Партия ГРОБ, просто няма, грам реални кадри!
4
6
 
16
 
! Отговори
бля-бля- преди 9 години
Безхарактерната Бла-бла-Бачварова щяла да води битки срещу криминалния контингент? Глупости! Никой от правителството няма да води битки срещу криминалния контингент, защото правителството е част от него!
3
6
 
13
 
! Отговори
:) преди 9 години
Социолог да стане шеф на МВР... ГЕРБ поставиха нов рекорд по простотия и наглост. От друга страна, щом калпавия юрист Лукарски може да стане министър на ИКОНОМИКАТА, защо Сивия кардинал зад Тиквуня да не стане шеф на МВР. Сега трябва да сменят Веждичката с някой инженер, а Москов с военен и нещата ще си дойдат по местата :)
2
1
 
10
 
! Отговори
ченге преди 9 години
Нормално е министъра да не е "професионалист". В структората на МВР министъра е политическа фигура. Проблема е, че самите служители на МВР в т.ч. и вишите професионални длъжности са непрофесионалисти.Служителите със средно образование са непрофесионалисти, защото няма средно професионално училище. От служителите с више образование над 90% са завършили "Нищология".Ще кажат: ходят на "школа", ама то е все едно да упражняваш медицинска професия с курс по долекарска помощ.
1
6
 
1
 
! Отговори
РБ преди 9 години
И аз и удрям рамо!