Опозицията Vs властта: Затънахме в зимата!

БСП винят министри, че били на турне при бедстващите
16
Опозицията Vs властта: Затънахме в зимата!
Снимка: архив Булфото

Депутатите от БСП се оказаха крайно недоволни от изслушването на вицепремиера Меглена Кунева и министрите на околната среда Ивелина Василева, на енергетиката Теменужка Петкова и на регионалното развитие Лиляна Павлова за мерките за справяне с бедствената ситуация в редица райони на страната заради мартенския сняг.

"Този екип, който ръководи държавата, не може да я ръководи при зимни условия", обобщи от името на БСП депутатът Дора Янкова.

Тя се възмути от призива на властта хората да не ходят в Родопите заради непроходимите пътища.

"Това е икономика. Дори и икономиката губим вследствие на това, че не знаем как да управляваме държавата", обвини тя властите.

Според Корнелия Нинова пък днешното изслушване е признание за несвършена работа, макар че министрите и вицепремиера се похвалиха с отлична координация между институциите по време на бедствената обстановка.

"Павлова не си свърши работата", обвини и Мая Манолова.

Тя определи като "турне" посещението на регионалния министър в Кърджали, което обаче хората не са успели да видят, защото не са имали ток и не са гледали телевизия.

Дора Янкова настоя, че е важно да се подготви система за оповестяване и връзка за всяко населено място, защото това е част от националната сигурност в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
Вики преди 9 години
Едно качество им признавам на герберите: умеят да се хвалят! Никаква работа не вършат, ама много добре я "отчитат"! Как няма да изкарат от нерви тези, които ги слушат!
12
2
 
5
 
! Отговори
ТИМ преди 9 години
Не знам какво очаквате да свърши ГЕРБ, ако няма далавера! Тях за работа не ги търси! Авиоотрядите реагираха за минути, когато трябваше да разкарват бистришките тигри и други , близки до сърцето на вожда личности! Но за бедстващите хора, един по-голям....
11
5
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 9 години
Според комунистите от Бе-Сепе правителството на Бойко Борисов е виновно за студената зима,за честите валежи и за горещото лято! Вървейки по пътя на тяхната логика нашата патриотична организация установи,че за полярната зима и за дълбоките снегове в Русия е виновен само Путин- никой друг!
10
2
 
3
 
! Отговори
Oktopus преди 9 години
Стига , бе ,Dinosaurus , сега търговците по пазарите как ще ни пробутват вносните картофи за смолянски ?!Коментара ти е адски верен и точен и ме изкефи максимално !
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Трудовакъснимката на Г.Димитров още ли ти виси на стената или вече си я подменил с тази на Тато?
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТрудовакъАко се работеше от 06.03.2015 г. при трисменен, непрекъснат режим на работа на снегопочистващите фирми и ако бяха мобилизирани и хвърлени в тесните участъци още 5-6 хил. души жива сила, снаряжени с ръчни снегорини, лопати, въжета и др.-----Те това е типичното ***! Още живее във времето на Вълко Червенков!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ognyanzЩе влязат, ще *** когото искат и ще си заминат,Ей ненаситни сте от атака бе! Не ви стига в сараите, минахте през Москва, а сега и към Турция взехте да гледате.
6
6
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Преди седмици няколко щата в Америка бяха блокирани от сняг и кметовете на Бостън и Ню Йорк призоваваха населението да не излизат от къщите си пък те са мощни икономически центрове; у нас обаче БСП-рките реват, че в великата икономика у Родопите че се сдуха необратимо за 4 дена и ДПС електората по махалите ще си оттегли подкрепата, освен дето пак няма да плаща данъци, както им е навик. Ние червените се грижим за коалиционния си електорат, не ни интересува кой пие и кой плаща, нали не сме ние!
5
10
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До N: Може всички да са виновни, но в момента отговарят тези, които сега са на власт. Те не са там само за да получават заплати. Ако не могат да се справят - да си ходят.
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно си прав.Само,че тука няма никаква далавера,не като да режеш лентички и да прибираш комисионни.
3
14
 
14
 
! Отговори
N преди 9 години
А къде бяха БСП 25год. преди години обещаха на хората нови къщи след наводненията а още живеят в каравани заради вашата некомпетентност!Присмял се хърбел на щърбел!
2
7
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не дай боже да имаме и военен конфликт с някой от южните ни съседи. Ще влязат, ще *** когото искат и ще си заминат, а нашите министърки няма и да са стигнали до там. Ама най-добре е точно от министърките ни да започнат.
1
3
 
21
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Природата не е виновна за бездарието на управляващите. Ако се работеше от 06.03.2015 г. при трисменен, непрекъснат режим на работа на снегопочистващите фирми и ако бяха мобилизирани и хвърлени в тесните участъци още 5-6 хил. души жива сила, снаряжени с ръчни снегорини, лопати, въжета и др. подръчни средства, положението нямаше да е същото. Областните управители и кметовете не взискваха безкомпромисно от фирмите по снегопочистването да работят без икономии на гориво, материален човешки ресурс.