Водят ни към икономическа безпътица, констатира Миков

Трябва да се противопоставим на санкциите срещу Москва
28 мар 2015 13:33,
68
Водят ни към икономическа безпътица, констатира Миков
Снимка: БСП

"БСП се утвърждава все по-успешно като основната и лява партия – единствена алтернатива на днешното управление”. Това заяви на днешното заседание на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков.

По думите му левицата продължавa да следва стриктно своята позиция за отстояване на лява политика. Той даде за пример отношението на БСП срещу антисоциалните мерки на правителството по отношение на закона за образованието, по промените в здравеопазването, активната позиция срещу дълга от 16 млрд. лв., както и позицията за прогресивното подоходно облагане.

Миков заяви, че БСП е с ясни позиции за Трансатлантическото споразумение, противопоставянето на санкциите срещу Русия и последиците от контрасанкциите за българската икономика. "Ще продължим да отстояваме позицията за ясно, прозрачно провеждане на преговорите за ТПТИ и за изчистване на всички възможни последици и след това за вземане на решение за позиция на страната ни”, каза още лидерът на социалистите.

Михаил Миков заяви, че все по-ясно се утвърждава усещането за икономическата безпътица, до която правителството води страната. По думите му извън публичното пространство са останали два сериозни сигнала – един от ЕК и втори от МВФ, в които се потвърждават прогнозите на левицата за икономическите проблеми, които стоят пред България.

Според Миков правителството не реализира в много от случаите правото си на законодателна инициатива, а се прикрива зад законопроекти, внесени от отделни депутати или парламентарни групи.

"Очевидно е, че министър-председателят избягва поемането на отговорност за т. нар. реформи, особено когато те са свързани с непопулярни мерки”, категоричен бе председателят на левицата. Той даде пример с промените в здравеопазването, като заяви, че приемането им ще доведе до ценоразписи пред болниците и до листи на чакащи с месеци пациенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП са *** само Атака е различна..
30
2
 
24
 
! Отговори
pet преди 9 години
Народа Ви даде шанс , а Вие го пропиляхте с ДПС.За съжаление Вие вече сте една умираща партия, няма кои да Ви повярва вече дори да сте с добри намерения!!!
29
5
 
17
 
! Отговори
съветник преди 9 години
Другарю Миков,като няма руска водка купете си датска или полска.Да знаета датската е по скъпичка но е супер.Аз лично съм и голям фен.А, наздраве и да не правим трагедии,че водката не е точно пък руска!Важното е да е водка.Няма да говорим с нея само ще я пием,я!
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков да разправя тия на неговия си електорат от десетата възраст!
27
3
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
КАТО ИСКАШ ДА СИ АЛТЕРНАТИВА НАПРАВИ ЕДНА ГОЛЯМА АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНА ДЕМОНСТРАЦИЯ --ВСЕКИДНЕВНА КАКТО НАПРАВИ ГЕРБ ДО ПЬЛНО СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО --КОПИРАЙ ТЕХНИЯ НАЧИН НА ПРОТЕСТ ИМОЖЕ БИ ЩЕ ПОБЕДИШ ---ДО ЕСЕНТА БСП ЩЕ БЬДЕ 000 ОСВЕН АКО ДПС НЕ СЕ СМИЛИ И ВИ ДАДЕ ГЛАСОВЕ ДА ОСТАНЕТЕ ПОНЕ В ПАРЛАМЕНТА
26
2
 
19
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
А то при вашето управлвние какво бе по различно.Да не би пък нещо да направихте освен няколкото партийни сбирки с ядене и напиване?
25
1
 
12
 
! Отговори
minka.georgieva.92 преди 9 години
Всички управляващи ни водят към безпътица. 25 се води борба за надмощие между партиите. Всеки иска да е на власт, но не да работи за благото на народа, а за техните интереси, видяхме как всички тези управляващи съсипаха държавата ни пред очите ни. Какво още трябва да стане, че този народ да разбере, че всички партии са еднакви. Трябва ни нови млади хора с нови виждания, време е да гласуваме за личност, а не за партии. И най-важното да можем и да ги отзоваваме от парламента, щом не работят за нас
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъпи другарю Миков, май сте се объркали. До икономическа безпътица ни доведе вашата партия и руските ви господари!!!
23
2
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Народа вече 5 пари не дава ни за бсп,ни за герб!И да се напиняте,все тая,предстои ви голямо упражнение като вятъра!
22
3
 
7
 
! Отговори
Мастиков Миш-кин преди 9 години
Микоув,я пий една студена вода с приятеля си Наришкин-Путин,стига си се излагал по форумите.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно санкциите са малко. Трябват още!!!
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков,а вие на къде ни водихте бе? Не че съм привърженик на ГЕРБ,дори и сега симпатизирам на лявата идея,ама вие се осрахте бе!!! За 25 г. не се наядохте и не си натъпкахте дебелите черва с кражби и далавери на гърба на хората! Има два варианта за подобно положение: Или сте много нагли и крадливи или сте мега некъдърни! Обаче българските политици са симбиоза и върховна еманация на крадливост,тъпотия и наглост! Чудя се как още народа не се е вдигнал и да ви избеси по уличните стълбове!
19
3
 
11
 
! Отговори
Валери преди 9 години
Дърт комунист, ти освен да бъдеш *** на Москва ( какъвто си бил през целия си жизнен живот) за друго не ставаш... Чудя се само на тия пияни тикви дето те избраха за председател с идиотския лозунг " за промяна в БСП"... Ква промяна от комунист до мозъка на костите си.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя па що не се гръмне!?
17
0
 
12
 
! Отговори
Мико преди 9 години
Гуедам и мисуим,пак гуедам и пак мисуим и им викам:''Наздраве!'',а те само си гуедат....:(((
16
4
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
"БСП се утвърждава все по-успешно като основната и лява партия единствена алтернатива на днешното управление. ДругарЮ Миков, избързал си с една седмица - още не сме 1ви Април. Вие можете да бъдете алтернатива само на "Атака", само те са по гнусни и продажни от вас...Нищо лично.
15
0
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Миков да не ми открива сега топлана вода, че докато крепяха орехчето онези червени гейове през ден разправяха как подкрепят Украйна и санкциите. Тогава къде беше? Мрънкаше, че сме членове на НАТО и ЕС.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, какво направихте вие за да не затъваме така? Лъгахте и крадохте и с простотиите си докарахте Бай *** от Банкя. А той като гепи властта нема пускане. А, че той ни затрива е повече от ясно. Като рухнем напълно ще разберете какви злини ни е докарала глигана. Тогава се обърнете към Обонго да ви помогне.
13
4
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Микофф, благодаря ти за непопулярните реформи в КТБ, в БДЖ и в енергетиката благодарение на БСП докарани до фалит. Благодрност от 200 000 работници за който Станишев така и не разкри работни места. И от Местан благодарност, за целувката на моста- беше толкова скадко! И Пеевски ви благодари за поткрепата - иска пак да ви яхне! Аре бегай Мокофф!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно въпросче?Сегашният опозиционен ляв депутат от ПГ на БСП Вигенин,когато беше външен министър в правителството Орешарски на БСП и ДПС през 2014 година,защо подкрепи санкциите,а сега говорите в опозиция,че не трябвало да има санкции?Кой ще ви повярва,че сте срещу санкциите,при условие,че БСП,ДПС и правителството на Орешарски,първи подкрепиха тези санкции.