Премиерът спусна: Плажовете – чисти. Всички тук за Великден!

Призова бранша да се запита защо в Гърция и Турция е по-евтино
Обновена: 1 апр 2015 14:04 | 1 апр 2015 13:34,
182
Премиерът спусна: Плажовете – чисти. Всички тук за Великден!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов призова всички българи, включително министрите и депутатите, да останат в България за празниците. Той обаче отправи призив към туристическия бранш да отговори с цени и качество, които да върнат хилядите българи от граничните пунктове по време на почивните дни.

Повод за призива на премиера стана искането на депутатката от Патриотичния фронт Полина Карастоянова кабинетът да предприеме действия за запазване на руските туристи в страната. Тя настоя кабинетът да финансира ценова реклама, насочена специално към туристите от Русия, Украйна и да облекчи процедурата за издаване на многократни визи за руснаци.

Борисов обаче отвърна, че не това е проблемът на българския туризъм. Той беше категоричен, че страната ни не прави нищо срещу Русия.

"Ако направите една анкета с хората, които ползват туристическите услуги, ще ви кажат, че в Турция и Гърция е по-евтино и обслужването по-качествено. Не е ли това първото условие за привличане на туристи? Пък тогава да жалим за руските туристи", каза Борисов.

Той призова туристическия бранш да седне и да си отговори на въпроса дава ли се фалшив алкохол по курортите, плащат ли се осигуровките на готвачи и сервитьори. "Чистят ли се плажовете, какви са цените на шезлонгите и чадърите, конкурентни ли са на тези в Гърция и Турция?", попита Борисов.

"Туристическият бранш няма ли интерес да направи цени, обслужване, качество на всичко, което касае туристическия бранш – чадъри, фотьойли и каквото и да е, за да върне тези 50 – 60 хиляди автомобили от ГКПП-та по празниците?", запита още министър-председателят.

Въпреки забележката му към бранша обаче Карастоянова настоя той да призова българите да останат в България за Великден и Гергьовден.

Борисов не се поколеба и го направи. Освен обикновените граждани обаче, той призова и министрите и депутатите да останат по празниците в страната.

"Ако си направите една справка, може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България. Така че призивът ми е и към вас и към министрите, и към всички нас. Освен това призовавам туристическия бранш да отговори с обслужване цени и качество", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
1
 
! Отговори
Край преди 9 години
По долу се опитах да обясня опростено защо хотелиерските услуги се облагат с 9% ДДС а не 20%. Които разбрал - разбрал. Които не да ходи на море на Малдивите. Очевидно съм попаднал във форум на изключително кадърни хора които внасят милиони евра в България всяка година и естествено заслужават почивка с всички екстри, които в БГ не могат да ви бъдат осигурени. Ако в България имаше още пет отрасъла развити като туризма щеше да е една от най-заможните държави в ЕС. Е няма.
103
6
 
27
 
! Отговори
АМАН ОТ ПРОСТОТИИ МУ преди 9 години
КАК МОЖЕ НАРОДЪТ ДА Е ТОЛКОВА *** И ЕЛЕМЕНТАРЕН? САМО ПРЕДИ ДЕН ИЗЛЕЗЕ СЪОБЩЕНИЕ,ЧЕ ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ НЯМА ДА СЕ ОТРАБОТВАТ,ЗА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ХОТЕЛИТЕ НА БОКОВИТЕ ПРИЯТЕЛКИ И ПРИЯТЕЛИ В ОСТАНАЛИТЕ ПОЧИВНИ ДНИ. КОИ И КОЛКО БЪЛГАРИ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ПОЧИВАТ В КУРОРТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ИЗВЪН СТРАНАТА - ОКОЛО 10 %. ОСТАНАЛИТЕ 90% ИЛИ СА ПО РОДНИТЕ МЕСТА, ИЛИ У ДОМА. ТАКА ЧЕ, ВЪПРОСНАТА МУТРА ДА ПОМИСЛИ КАК ДА СЕ ВДИГНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ.ИНАЧЕ ВСЕКИ ЗНАЕ КОЕ Е ХУБАВОТО И ДА ЖИВЕЕ ТАКА
102
1
 
23
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Няма как да ви въври бизнеса уважаеми хотелиери, когато гледате само да лапате, когато плажовете са осеяни с платени чадъри и когато вашите служители са постоянно нацупени и готови да убият за всяка една стотинка отгоре.
101
1
 
19
 
! Отговори
... преди 9 години
Абсолютно прав е Борисов , ама говори така все едно нищо не зависи от него...Сметнете щом премиера взе да говори така както си се оплакваме всички ние - простосмъртните българи. За всичко иначе е прав. Миналата година в очито го казах на един кожодер , където събира парите за чадъри и шезлонги. Казах му ,че с тези цени и тези методи на работа (отиваш в 17 часа пак си плащаш 20лв) съвсем скоро ще се молят на хората. Той ми се изсмя. Лесно е като има много работа , сега да видим при трудни времена
100
2
 
20
 
! Отговори
пожелавам от сърце преди 9 години
на всички българи да отидат в турция на почивка,да видят отношение,услуги,храна,чистота,усмивки ,да се почувстват хора,през 2003г. отидох за 5 дена в несебър видя сл. бряг и на 3 ден си тръгнах независимо ,че съм си платил повече кракът ми няма да стъпи на изток от рая,не магистрала,пари да ми дават там не ходя и виетака идете и вижте други светове преди тиквата да е затворил границите
99
4
 
13
 
! Отговори
е ,другарчета преди 9 години
видехте ли комунизъм в действие,така ви се пада ,утре тиквочев ще ви затвори границата,под строй ще ви води в църквата на Великден защото така е поискал николай пловдивски,след Великден обръщението ще стане другарю,какъв господин ,какви пет лв.,ще казвате с обръщението си Господ един е/това значи господин/,а тиквочев къде е ,бокич плещи ежедневно и ежечасно ,разбрахте ли 16 милиарда не стигат ,а и такъв страх го тресе вече от няколко места ,че не от глад ,от страх не може да спи ,сладки сънища б
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българино ***, ти затри България.
97
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премиерът (приматът) пак се ИЗпусна! Необходимо ли е да ни разваляте настроението с тъпите Му изцепки и селфита на всяка страница?!
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не си и мислете че мисли за българите ,миси за политиците с които папа заедно и чиито хотели стават все по-малко посещавани защото са се нацвъкали едни до други и си гледат в прозорците .Ако толкова мислеше за бълг.икономика щеше да стимулира мандрите животновъдството земеделските производители и да отстоява българското -да развива пазарите а не все повече да ги съкращава т.е имаме пак едно голямо ДРЪН.ДРЪН
95
1
 
7
 
! Отговори
Midia преди 9 години
ai, na Halkidiki all inclusiv 26 evro - specialna cena za bulgarite! :))))))elinite nemat 20%DDS.
94
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тупаните о*аха Черноморието с бетон, замърсиха трайно морето, претъпкаха плажовете с многотедие скъпо платени чадъри/шезлонги и по обичай продължиха със скъпите и отвратителни услуги. Нека се чудят сега къде са им туристите.Другаде, по разбираеми причини.Яжте си надробената попара другари от туристическия бранш.
93
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на най прекрасните празници София опустява.А Солун е претъпкан от хора от всякаква раса и социална принадлежност.Гърците едва ли се борят със зъби и нокти за повече туристи.Тяхната отпуснатост,лижерност и спокойствие са не по-малко печеливши от приказните им плажове.Българинът е агресивен,припрян и все търси под вола теле.Само в Родопите местното население е с манталитет подходящ за развитието на туризма.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 реда чадъри от созопол до варна 10 лв чадъра та да потръгне тоя турисъм
91
1
 
39
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Българският хотелиер иска да му работят без пари, да скубе всякак клиента и да бъде единствено той доволен от жисоки приходи и малки разходи!
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само тикви дето не са покарали по тоя ,,чист,, плаж.
89
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Премиерът Бойко Борисов призова всички българи, включително министрите и депутатите, да останат в България за празниците."Ами аз винаги съм си в България по празниците, ама вече започва да ме дразни мръсотията, *** кич и ниското качество на услугите. По бай Тошово време плажовете блестяха от чистота, а сега ме е срам да ги погледна.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Крайщом услугата се ползва на територията на странта не е износ, отделно преференциалното ДДС от 9 % не е само за туристически пакети за чужденци, а за всички хоетелиерски услуги незвисимо дали са с цел туризъм или не и независимо дали са за чужденци или не
87
4
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne sam v tozi biznes , ne znaia i ne se mesia
86
11
 
8
 
! Отговори
Край преди 9 години
За неразбралите пак обяснявам- Продажбата на туристически пакети / спане хранене транспорт/на чужденци е ИЗНОС - В българската икономика така влизат еврата. Няма по-голям източник на евраци за България от българския туризъм. А това че вие всеки ден сте по петзвезни хотели по екзотични дестинации е вън от всякакво съмнение. Нямам нищо общо с туризма като бизнес и съм от София но се дазня от превзети поплювковци.
85
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По плажовете вече няма място, хотелите и заведенията не само, че са ужасни, но и безумно скъпи. Инфраструктурата е също така ужасна. Морето е безумно мръсно и първата работа на всеки е да тича по лекари и аптеки заради мръсотията. Шумът от разните озвучителни уредби те преследва навсякъде и няма как да го избегнеш. Така става, когато се гони бройката, а не качеството. Вина има държавата, вина имат общините, но в крайна сметка зад тях стои мафията, но мафиотите ни не умеят да правят бизнес.