Борисов към горските: Ще смажем, който ви притеснява

От 1 май вдигат заплати в Агенцията по горите, дават и облекло
Обновена: 2 апр 2015 15:57 | 2 апр 2015 15:55, Веселина Йорданова
76
Борисов към горските: Ще смажем, който ви притеснява
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

От 1-ви май ще бъдат увеличени с 20% заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Всички работници в Агенцията ще получат и ново облекло.

Борисов поиска от тях да следят камионите с дървен материал да не бъдат претоварвани, за да не повреждат пътната настилка.

"Където има някой да ви притеснява, да ви оказва натиск – просто ще ги смажем. Няма от кой да ви е страх, вършете си работата. Подайте сигнали и гледайте след това какво става. Камионите с дървен материал са изключително тежки. Претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Като минат тези камиони, ги чупят като вафли, а като стъпят на магистралата, я правят на коловози", разясни премиерът, цитиран от БНР.

Борисов настоя, че горските наблюдават целия процес.

"Един ТИР препълнен, а аз празен или полупразен не съм видял, по пътищата е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон, да издържи", допълни министър-председателят.

Министърът на земеделието Десислава Танева обеща промяна в начина на стопанисване на горите.

"Всеки от вас, който стои тук, трябва да си даде ясната сметка, че ние трябва да положим усилия тази ерозия на доверието към системата да спре. Във всички политики и решения, които вземаме, повярвайте, никога водещият критерий няма да са парите, които може да даде тази система или печалбите, които могат да дадат. Ние сме изправени пред общественото искане да променим начина на стопанисване на гората", подчерта тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Явно трябва да ти обяснявам като на дете, докато не подпукат горската мафия,това изказване е без стойност, наред с всички останали подобни изказвания.
34
3
 
11
 
! Отговори
бай Тошо преди 9 години
Да ви поправя, Бойко се е специализирал в мачкането на уши, а не на ***.
33
3
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Никой не иска да се изсекат горите, просто изказването на Борисов е въздух под налягане. Ще повярвам едва когато ни залеят новини за масови арести заради сечта.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само кавали може да смаже за друго иска дупе
31
2
 
10
 
! Отговори
Малката Тиква преди 9 години
Шефе с бухалката ли ще ги мажем или с голи ръце?
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бре *** ,искате да се изсекат всички гори в БГ ли,
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треперете ***!
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаххаха типично мутренски жаргон. Ще ти направя евала ако наистина ги смажеш, ама знам, че само си приказваш и нищо няма да направиш.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета изказването и на двамата ,премиера и министъра му ми става кеф.Само бои по главите с желязна дисциплина и работа може да се оправи нещо тук!Но това -ще ги смажем които ви пречи да си вършите работата направо ме кефи.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментар 4, е на некадърен Млад човек борещ се за правата на хората и харчещ парите на Мама и Тате, доно родителите му не Крадът като тези които зашитава но Едва ли
25
3
 
14
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Какво ще смажеш Бойко ? Нали гледам по селата какво става и кметовете не предприемат нищо ! Изсякоха горите в Ботевградско и кметовете въртят далавери. Само лъжете народа...
24
0
 
4
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Добре говори. Дай боже да стане, че ми писна от празни приказки. Трябват законови промени, без тях това са празни приказки.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе те горските служители крадат повече от теб ББ.2 за износ 3 за себеси в гората бройка нема,те са на максимална заплата без ДДС
22
1
 
11
 
! Отговори
Miro преди 9 години
Те горските са в комбина с продавачите на дървен материал , не се заблуждавайте че ще промените нещо , трябва строг контрол от други институции извън горското стопанство иначе нищо няма да се промени !!! Забрана за изсичането на горите !
21
0
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Да обещаеш е чест... да го изпълниш?...Дано се случи нещо, но не вярвам. Това са мн. пари и 100% част от тях отиват във власта (която и да е тя)
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горските да следели да не са претоварени камионите а даи за какво са те какво ше следят такса спокоиствие
19
10
 
9
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не важно котката дали е черна или бяла , важното е да лови мишките . Бойко Борисов наистина работи за обикновените хора . Това дали червените *** го харесват няма никакво значение . След като хората го избират два пъти за Премиер значи го харесват . А след този както се очертава успешен мандат ще го изберат и за трети път .
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знаете, че от свирепата сеч на горите се активизираха свлачища навсякъде из страната? Също и наводнения, защото няма какво да задържа водата по високите места и възвишенията, и тя се събира в ниското -където са селищата. Дървената мафия може да дава заплати, но пък много хора остават без домове за сметка на това.
17
6
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
На мен ми е важно да работи някой и да се вижда че нещо се променя и подобрява а че всички са бивши комунисти за това не споря... Обаче Бойко поне върши нещо, което може да се види и пипне... Нали все пак сте всички на тоя принцип: Око да види, ръка да пипне, или се бъркам нещо?!? А като има за гледане и пипане пак мрънкате...
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво облекло да им дадът по един снайпер...