Миков на нов глас: Няма ги руските туристи!

"Ефектите от санкциите се усещат във всички браншове"
2 апр 2015 17:23,
119
Миков на нов глас: Няма ги руските туристи!
Снимка: архив, Булфото

Ефектите от санкциите върху Русия и наложените контрасанкции стават все по-осезаеми и ден след ден се усещат в различни браншове, обявил лидерът на БСП Михаил Миков, който е бил лектор на международна конференция "Икономическите санкции на ЕС срещу Русия - влияние върху страните от Югоизточна Европа".

Там Миков е съобщил, че миналата седмица е имал среща с производителите на калий в България и те са пряко засегнати от ограничителните мерки, които се въвеждат по отношение на един традиционен за тях пазар, какъвто е Русия. Той отбелязал и влиянието върху туризма, както и прогнозирания спад на туристическия поток.

Според него освен преките ефекти от наложените санкции и съответните ограничения на икономическите отношения от страна на Руската федерация, има и още един ефект - пренасочване на традиционни икономически отношения към други части на света.

Миков е поставил въпроса за големия натиск, който се получава от страна на производителите от "Стара Европа", след като достъпът до пазара на Русия им е ограничен, върху пазарите на страните от Югоизточна Европа.

БСП лидерът е отбелязал ефекта за млекопроизводството след отпадането на млечните квоти и натиска, който по думите му ще дъмпингира пазара на неукрепналите и неконкурентните в тази сфера икономики на Югоизточна Европа.

"Санкциите като начин за действие са погрешни, ефектите се плащат от производителите, от хората", обявил Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията си.

На конференцията са присъствали гости от Унгария, Гърция, Италия, Сърбия, Испания, представители на бизнес асоциации, от сферата на туризма, строителство, машиностроене, Българската търговско-промишлена палата, неправителствени организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Микоуо преди 9 години
Нямаа, нямаа с кои да пия водка и ракия....
66
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Руските туристи ли ти трябват? А защо не помислиш за българските? Продажник!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mikov prepodaval urok v moskva za zloupotrebata s vodka.eh mikov ta rusnazite sa prof.,a ti si se izlogil pak.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 6 часаНева страшно, БиБитко и Плевнята ще докарат американци от Тексас. А те са едни плащачи......------Не та разбирам смок, искаш да кажеш че американците от тексас нямат пари ли?
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе вие мен уважавате ли ме, бе?!
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami Russia napadna Ukraina ,ostavi milioni hora v Donbass bez prepitanie , osven sankcii kakvo drugo da se napravi .Daje se stigma do tam 4e se surdqt deto nikoi ne im rukoplqska . Ruska idiotshtina v 21 vek.
61
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питате защо няма руски туристи ли? Ами *** инвестира в оръжия и ядрени бомби.Там вървят руските рубли.
60
3
 
5
 
! Отговори
политическа О .точка преди 9 години
Помните ли как Масларова правеше оборот на хотелите на червените мутри с нашите пари?"Не по-малко от 1000 пенсионери ще бъдат изпратени на море до 20 октомври от социалното министерство. -09.09.2008" За това сега крякат организирано политически същите тези червени собственици на бетономорието. И Путин забрани на руснаците. А защо не идват и украинци....
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, интересно ми е дали ако още бяхте на власт щяхте да се противопоставите на решенията на ЕС, при положение, че сме държава дето никой не я бръсне за нищо
58
4
 
4
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 години
Лидерът на одна българска политическа партия заяви, что санкции стават все по-осезаеми и се усещат в различни браншове. За каква страна той говори? За Россия? Ах не, за България. Много удивително! Ние русите не ви вярвам. България е европейска страна, като Украина сега иска да става, аж усирается! Европа трябва да помага за страни, които не са така богати като Германия. Това е смъсл за европейско объединение. Ние споменявам отлични български персики, българско лечо. Къде е всичко?
57
1
 
12
 
! Отговори
Риторичен ? преди 9 години
Миков, а защо няма и украински туристи...пак заради санкциите ли !
56
2
 
10
 
! Отговори
не руски васал преди 9 години
Обвиненията срещу българското правителство са както при ЮП. Путин забрани на руснаци да идват в България....после България виновна. Не че ги искаме с тяхната престъпности азиатски варварски нрави.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕСовете едо време лаеха, че няма западни туристи, а сега вият за руски туристи
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименami zashto po4vat drugade li ? ami v gyrcia na plaja 1 evro ti e shezlong s chadyr za cial den , tuka ima li takova neshto?
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да ги сменят с българи! Почти 700 000 българи лятото почиват извън България - защо ли?
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Edinstvenia na4in jivotana na bulgarina da stane normalen, ima samo edin variant drug niama , prisyedinivane na Bulgaria kym Germania, za tova referendum da se napravi 100 % za
51
6
 
20
 
! Отговори
до Хризантема преди 9 години
В много отношения живота беше по-добър. Имаше уважение между хората. Простотията бе само една, затварянето на държавата и вечната дружба със СССР. Сега има вечна дружба и тя е със САЩ и ЕС. В същото подчинено положение, дори по-лошо. Имаше икономика и селско стопанство, спорт с високи резултати. Дрога и корупция нямаше. Сега милиардери не от бизнес а от грабене на държавата и точене на еврофондовете. И много, много бедни и неграмотни.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Др. Ми , нали когато вие управлевахте идин от вашите министри ходи на мейдана в Киев, Вие ли го пуснахте или на собствен ход той сам си отиде, а другия виждаше руски самолети отдалече, а ся искате руски туристи , да нема санкции и търгуваме с Русия. При руснаците двуличната дипломация не върви.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a refrmotarski blok zabravi tv evropa e tiahna
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toi btv e na dps i bsp , nova e na boiko , skat e na simeonov, alfa na volen , vsiaka partia si ima televizia , tv 7 beshe na dps syshto ama sega mai imat novi sobstvenici