Проектът на МС за правосъдието - с по-голяма тежест

Министърът: Предложенията на ГЕРБ са част от мача, явно искат точка
Обновена: 3 апр 2015 11:34 | 3 апр 2015 11:30, Камелия Цветанова
5
Проектът на МС за правосъдието - с по-голяма тежест
Христо Иванов. имка: архив Булфото

Въпреки че депутати от ГЕРБ вчера внесоха промени в Закона за съдебната власт, проектът на правителството ще има по-голяма тежест, призна депутатът от партията на Бойко Борисов и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Според него обаче фактът, че промените на депутатите вече са заведени в деловодството на парламента, не означава, че бламират правосъдния министър Христо Иванов, който пък съобщи, че след Великден ще бъде готов подготвяният от работна група към министерството проект за нов Закон за съдебната власт.

Още по темата

Той обаче ще е по-задълбочен и обхватен от предложения от депутатите на ГЕРБ, увери Иванов.

Според Кирилов въпреки това не е нужно да се изтегля законопроектът на депутатите, защото е нормална практика да се обсъждат няколко предложения.

"Това е елемент от мача в парламента, депутатите на ГЕРБ очевидно искат да отбележат силна точка по темата съдебна реформа и всяка парламентарна група започва да търси своя принос", обясни пък своята гледна точка Христо Иванов.

Според него всяка група депутати има своето право да търси изява, но нищо повече от това не се случва. Народните представители от ГЕРБ внесли предложенията си, защото виждали, че обявеният срок за внасяне на проект изтича.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
глас в пустиня. Те разбират от друго: като алъш-вериш и т.н.
3
0
 
3
 
! Отговори
верваме преди 9 години
да,да, верваме, че комуниста Цацаров, който освободи Брендо играе мач. Верваме ви.
2
0
 
5
 
! Отговори
uu преди 9 години
Странно разбиране за мач /спортна среща /.Според мене печелят точки тези, които играят като отбор.Има и индивидуални спортове, но там участниците са съперници и всеки се стреми да победи другия, или казано на български - да прецака другия.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Борисов.Направете закона за адвокатите.Както е във Англя.Адвокат които излъже във съдът,да няма право до живот да опражнява тази професия и на съд.Поинтересуваитесе и от Англииската съдебна система.За6то там няма изоб6то корупция.