100-те млн. за кръпки - "живо месо" от Борисов

Ще бъдат ремонтирани общо 90 километра магистрали
Обновена: 4 апр 2015 17:01 | 4 апр 2015 17:00,
150
100-те млн. за кръпки - "живо месо" от Борисов
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов се оплака, че пътищата ни са в окаяно състояние и правителството спешно ще отдели средства, за да ремонтира участъци от магистралите "Хемус" и "Тракия".

"Лиляна Павлова и министър Владислав Горанов ми отрязаха живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите", каза той във Варна, където участва в политически форум под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. – Доказваме, че можем!".

Там премиерът посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км. магистрали - 30 км. на автомагистрала "Хемус" в района на Шумен, 30 км. на автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив и 30 км. в района на Пазарджик.

Още по темата

"Там не се е работило от десетилетия. Колко правителства са се изредили, отчитаха милиарди излишък, а не са ги ремонтирали. Един асфалт след петата година започва да се износва, след 15-тата е напълно компрометиран, а ние не сме ремонтирали тези участъци от 25-30 години", посочи Борисов.

Министър-председателят каза още, че за бюджет 2016 година първите пари ще бъдат дадени за цялостен ремонт на Аспаруховия мост в морската ни столица – около 35 милиона лева.

"Този мандат ГЕРБ се опитва да балансира между силната социална ангажираност, пенсионната реформа, здравеопазването и изграждането на нова пътна инфраструктура, което носи освен всичко друго и самочувствие", каза още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбирам че и тези ще "приватизират" сума ти пари от преасфалтирането на Тракия и Хемус,но се чудя с какви очи коментират платените другарье тука,като хората много добре помнят и при тройната крадниция как строеше Батко и Братко,колко милиони се изкраднаха покрай водно огледало цанков камък,как направиха Доганчо главен хидроинжинер на България и т.н.Едно е ясно-все ни цицат-онея го правеха тихомълком,партизанската,а тоя-с фанфари и ленти...а ние все сме си същите скъсаняци и при тея и при онея.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз Боцилан толкоз дебел,че като отиде да реже лентичките и те магистралите пропадат.Дали от некачествено строителство,знам ли .
47
1
 
13
 
! Отговори
Kейн преди 9 години
Тоя е като старшина в казармата-прави дупки,запълва ги,отчита дейност и се пише майка на ротата-от мен до другото дърво бегом нарш
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тиквата се избира купуване на секции,фалшификациии фантомни гласове/ мафия/
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 81"Днес ходих към Панчарево и Кокаляне през Дружба, уж елитни и добри вилни селца близо до София"...........Ходил си ....ай да не казвам къде..........Ама ти се сещаш де. *** скапан!
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе, аз едно не мога да разбера. Всички плюете и лаете по форумите (без разни платени драскачи) във всяка една статия , но кой избра тикувенца, алах ли? И то не веднъж, ами два пъти...просто нямам какво друго да коментирам.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само няколко участъци от магистралите и един мост имат нужда от ремонт, а почти цяла България. Днес ходих към Панчарево и Кокаляне през Дружба, уж елитни и добри вилни селца близо до София. Направо изядени участъци от целите платна, трябва или да влизаш в насрещното или да намалиш до 20км/ч. Дупки една до друга, като от снаряди. И това съм убеден си стои от 10-20г. Да не говорим за междублоковите ни пространства- пълни с ***, чакъл и кал. Но нали тиквата отвори 2 метростанции, всичко е 6.
42
2
 
14
 
! Отговори
срамота преди 9 години
Е нема по-голем шоп от банкянския! Се той дава, се той прави, кат' Господ е: ребро = мост над Дунав, минискус = магистрала, зъбче = запълнена дупка....
41
2
 
16
 
! Отговори
pet преди 9 години
Няма да се косиш бате Бойко,с нашите фирми ще си ги делним пък после каквото стане!!!
40
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
От 16 милиарда 1% е 160 милиона ....само 1% .....100 милиона са около 0.6,7% ....само толкова ли не ви се досвидяха ? Та от винетки прибирате по около 200-250 милиона ! Как така все пари няма и магистралите ни са като в Камбоджа ?!?
39
1
 
20
 
! Отговори
Тео преди 9 години
До ДимитровТака е, никой не говори само за покритие. има си и куп други неща, но тази цифра ми се струва ... нереална. Колкото до Германия - имал съм възможност на живо да видя как се строят магистрали и разликата е в дебелината на чакъла и асфалтовият слой. В Германия чакъла е минимум 40 см. и асфалтовият слой 25 см. За качеството на настилката - не съм вещ, но цените за строеж на едни и същи съоръжения в България и Германия са съизмерими, а качеството ... без коментар.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той ги строй,той ги поправя ,ВИЕ плащате
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, няма почивен ден от този самохвалко!
36
1
 
20
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
В Германия още стоят на Хитлер пътищата, защото са направени както казваш. Но сега комисионната е 50-60% и не ни е по-евтино на нас, а на строителя, който се чуди как с 40, 50 % от парите да се оправя. Така е с абсолютно всички държавни поръчки у нас в последните години.
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе то едно станишевче с меки китки отмъкна милиони и си купи замък в Швейцария да вие се чудите колко е отмъкнал Орешарски.
34
2
 
14
 
! Отговори
V преди 9 години
Гадна *** мутра лъжлива, отврат!
33
3
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТОЗИ ЛЬЖЕЦ !!!! СТРЕМИ СЕ ДА ОМАЙВА ХОРАТА !!!!!
32
1
 
13
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Ми то почти всичко ни е в окаяно състояние, а от тоя само сланина може да се къса..
31
1
 
20
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ние сме егати богатата държава! 35 милиона за ремонт на "Аспаруховия мост" - значи мостът сигурно ако го строим сега ще струва 350 милиона! 100 милиона за ремонт на 90 км., ако сега ги строим на голо поле ще струват 500 милиона! С каква лекота раздаваме едни милиони... на едро!
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Строй ги некачествени, а после ремонтираш , оборот да има ;)С живо месо ама на прегърбеният и беден данъкоплатец