Опъват спешно граничната мрежа с Турция

Към съществуващите 33 км трябва да се доизградят още 82
4 апр 2015 20:12,
73
Опъват спешно граничната мрежа с Турция
Снимка: архив, Булфото

"Надявам се до края на годината да бъде изградена останалата част от съоръжението по границата ни с Турция. До месец и половина трябва да приключи неговото проектиране и да започне строителството".

Това заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на граничния пункт "Лесово", след проверка на охраната по границата ни с Турция.

Така към вече съществуващите 33 км трябва да се доизградят още 82 км.

Според нея през март миграционният натиск е нараснал и е съпоставим с този от септември, но се очаква да се засили през следващите месец.

Бъчварова заяви, че в момента текат конкурси за назначаването на 100 гранични полицаи, които ще работят на зелена граница. Очаква се те да започнат да изпълняват служебните си задължения през ноември, след приключване на процедурите по назначаването им и задължителното обучение по европейските стандарти.

На въпрос за възможностите за успешно противопоставяне на нарастващата миграционна вълна, Милен Пенев, директор на Главната дирекция "Гранична полиция", отговори, че се търси по-тясно сътрудничество и провеждане на съвместни операции с международната организация ФРОНТЕКС.

"Ще се въведе разчупена охрана със смяна на местата на граничарите, до края на юни трябва да бъде завършена интегрираната система за опазване на цялата граница с Турция с използване на полицейски хеликоптери", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
39
 
! Отговори
това е граница преди 9 години
защо не стреляте не мога разбера, СТРЕЛБА СТРЕЛБА И ПАК СТРЕЛБА ТОВА Е ГРАНИЦА МАЙКА МУ СТАРА.застреля 5 и одтаналите 505 няма да дойдат!стрелба стрелба стрелба! за какво са границите ако всеки си влиза когато си иска. това не е игра това е граница.
15
3
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
ако обучението на тези 100 граничари се състой, стрелба по движеща се или бягаща мишена, съм съгласен, иначе всичко останало ще е пари на вятъра.
14
3
 
43
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Да се потърси наказателна отговорност от тези, които нарязоха и продадоха кльона за скрап. И сега пак се дават пари наново за нов.
13
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интегрирайте тези хора, заселвайте ги в празните села, и без това сме мъртъв народ.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аллоооууу, новините! Да не би на днешната дата да е създаден престъпният съюз - НАТО? Див, 66 годишен империализъм!
11
6
 
9
 
! Отговори
Граничар преди 9 години
Освен оградата, нещо друго няма ли да опънем?
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До търтълДа си бягат през някъде другаде.
9
3
 
35
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Те партньорите от евросъюза за това са тук! Да гледат да не би да ударим някого и да не пропуснем да го регистрираме. Разните природозащитници пък следят да не би да пропуснем да поканим някой да подаде молба за бежанец. За да могат след това, когато го установят в Германия, да чукнат компютъра и да ни кажат - Ето, хубавеца е влязъл през вас, дали сте му пребиваване, прибирайте си го, съгласно регламента от Дъблин!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милан Пенев, тея международни сътрудничества Кунева разправяше, че и сега вървели и то не от вчера. Да не би европартньорите вместо да помагат, да контролират нашия граничар да не би да вземе и да си свърши съвестно работата като изгони пришълците?
7
9
 
6
 
! Отговори
ОПЪНАХМЕ ИНТЕРНЕТА преди 9 години
аз таман опънах една кифла и цигарка
6
4
 
26
 
! Отговори
търтъл преди 9 години
Осигурете им коридор,те не бягат в България а през България
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фронтекс, мронтекс, интегрирани хеликоптери и подобни лъскави придобивки от които някой е хрупнал здрави пари. Няма ли там едновремешен граничар с автомат в ръце и навирен ***, никаква охрана не може да има. Министърката поне се е разходила и видяла за що иде реч!
4
8
 
7
 
! Отговори
tuti преди 9 години
Оставете хората,без тук ще се включат в шенген преди нас
3
8
 
45
 
! Отговори
Напалм преди 9 години
И напалмохвъргачки! И мини! И ровове с крокодили! СТОП на исламиските ***!
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мини трябва да се сложат
1
5
 
40
 
! Отговори
Въсмутително преди 9 години
ЗА МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ СТО ХИЛЯДИ НЕЛЕГАЛНИ ТЕРОРИСТИ, ДОКАТО ПРОЕКТИРАТЕ. НАРОЧНО ЛИ БАВИТЕ. ПОНЕ ВРЪЩАЙТЕ В ТУРЦИЯ ВСИЧКИ ЗАДЪРЖАНИ ИЛИ СТРЕЛЯЙТЕ НА МЕСО.