Царят нямал амбиции пак да се връща на бял кон

Даниел Вълчев прозря, че българите не обичат някой да стърчи над тях
Обновена: 7 апр 2015 10:12 | 7 апр 2015 10:11, Камелия Цветанова
26
Царят нямал амбиции пак да се връща на бял кон
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски няма амбиции да прави нов политически проект у нас. В това увери Даниел Велчев, министър на образованието в кабинета на Сакскобургготски и настоящ член на Реформаторския блок.

Според него, въпреки че явно има настроения сред обществото да се създаде нова либерална партия,  Сакскобургготски няма да я направи.

"Моята оценка за неговото участие в политическия живот е много висока, това бяха важни години. Въпросът е обаче дали такива личности могат да намерят място в публичния живот, защото ние като че ли не харесваме онези, които малко стърчат над нас, а обичаме да сме си малко по-равнички", коментира Вълчев по БНТ.

Още по темата

Той призна, че Реформаторският блок влезе във властта с цената на доста компромиси, и припомни, че ДБГ се създаде като алтернатива на ГЕРБ, но сега лидерът на партията Меглена Кунева е заместник на премиера Бойко Борисов.

"Смисълът на това нещо е да се правят промени", настоя Вълчев.

Според него РБ трябва да издигне кандидати за кметове и общински съветници на предстоящите избори навсякъде, където е възможно, защото така се утвърждава политическа сила.

Даниел Вълчев коментира и съдебната реформа и обяви, че през изминалата седмица сме станали свидетели на доста объркани неща в парламента.

Той се опита да ги обобщи като ги раздели на две - внесените от депутатите от ГЕРБ промени за изменение и допълнение на двата основни процесуални закона и внасянето на предложение за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

"Желанието да се променят НПК и ГПК за мен до ден днешен е непонятно и искрено се надявам, че ГЕРБ ще ги оттеглят", каза Вълчев. Според него хората не са наясно какво искат да се постигне с тази съдебна реформа.

За него смисълът от реформиране на тази система не е да се смени "този с онзи" и да се създадат повече правомощия на определени органи. Вълчев смята, че смисълът е да има еднообразност на процедурите, да има предвидимост на решенията и относително бързина на тези решения.

Той заяви, че ако се иска да бъде постигнато това, инструментите за целта са сравнително ясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мадридския шмекер
17
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха не са решили, ха не са го активирали...таваришчите..."Савойското ...но"
16
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tazi kradliva kratuna koiato -ni6to ne iskam ot balgaria , a se okaza 4e ne e taka, 4e iska ,iska , iska iska i 800 dni ne mu stignaha da izse4e gorite ida zabravi balgarski
15
9
 
42
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Даниелчо, на царя му стърчаха дърветата в горите, но ги изсече, и вече не стърчат.
14
11
 
43
 
! Отговори
историк преди 9 години
Ей и на цар не случихме . Отначало се мазнеше и ни сваляше звезди и ние като балъци гласувахме за този т.н. на не знам какво цар . Оказа се крадлив дедо от Мадрид . Целия му зор беше как да открадне имоти и гори та сега и той има принос в наводненията , защото изсече всичките уж негови гори . А нашите царедворци му целуваха краката та белким и за тях остане нещо . Въобще нямаме късмет и това си е .
13
11
 
41
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Гледам , че още иам верващи на крадливия дедо от мадрид, дето комунистите го докараха , за да спре единственото правителство от Стамболов насам, което поставяш чебурашките на място...
12
11
 
41
 
! Отговори
nas преди 9 години
Пак сте объркали - не на бял кон а на черна крантия
11
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъртото крадливо старче, което някои наричат "цар" няма и процент шанс да се върне в политиката!
10
12
 
47
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Той окраде половин България вече,за какво да се връща.
9
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой иска да връща царя и къде? Монархът така я надроби (има и други по точни думи) за 800 дена , че никой не иска и да чува за връщането му в българската политика!Той не искал.... ами ако искаше? Нима стотината му послушници ( крадящи с него) ще успеят да ни го наложат ?Аз също не го искам!
8
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като е така защо ни занимавате с тази еврейска купена аристокрация? Като не иска и не го искат що дири пак тук с *** си?
7
13
 
44
 
! Отговори
GoGo преди 9 години
ТОЙ ОТКРАДНА ДОСТАТЪЧНО , ЗА ДА ИМА И ЗА ВНУКА ХАСАНЧО.
6
8
 
39
 
! Отговори
JagdPanther преди 9 години
А на черен?
5
12
 
46
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Този кобурготски хайдук си "взема" каквото можеше. То комай не остана друго за крадене! Пардон! Не остана нищо друго дядово му!?!? Какви да ги търси тука? Когато хората го посрещаха със радост и надежда, и той обещаваше да стори нещо свястно за България, защо не го направи мошеника, ами хукна да краде имуществото на народа?
4
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв "бял кон", той на краставо магаре не заслужава да седне.
3
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от този. Не ни стигат нашите продажни мерзавци,че и един чужденец обикаля алчно горката България. Да си отива от където е дошъл.
2
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения читав от тяхната противна фамилия е баща му Борис. Не изпрати войски на Източния фронт, не воюва против Германия, не позволи да загинат български мъже в тази война. И Фердинанд и Симеон са пълен позор.
1
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеончо се доказа, като безгръбначно, заинтересовано единствено от имотите и от парите, които може да щипне от България. Като свършат парите за казината в Монте Карло и се сеща да активира някой ***, като този. Показателен е фактът, че не е научил децата си на български език, дали се чувства българин, а?