ДАНС има нов зам.-шеф

Вдигат щата в МВР със 700 бройки
Обновена: 8 апр 2015 17:31 | 8 апр 2015 13:22, Веселина Йорданова
1
ДАНС има нов зам.-шеф
Снимка: архив, Булфото

Правителството определи Олег Петков за заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност“. Петков заема длъжността на мястото на Ваня Стефанова, която е била освободена по нейно желание.

Олег Петков е магистър в Оренбургския политехнически институт. Работил е в Националната служба за сигурност и в ДАНС. Отговаря на всички изисквания за заемане на длъжността заместник-председател на ДАНС, изтъкват от правителствената пресслужба.

В средата на март кабинетът предложи нов шеф на ДАНС на мястото на Владимир Писанчев, който подаде оставка по настояване на премиера Бойко Борисов.

С указ на президента председател на Агенцията стана Димитър Георгиев, бивш зам.-вътрешен министър. 

С друго свое решение кабинетът увеличи числеността на работещите в МВР от 49 500 на 50 200 души. 

Според управляващите промяната ще допринесе за осъществяването на предвидените структурно-организационни реформи, ще спомогне и за нормалното осъществяване на дейностите по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на националната сигурност, граничен контрол и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ДАНСОлег Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
муню преди 9 години
А Недялков кога ще изритат? Този монтерейски плазмодий отдавна е като срамно петно там и само ползва агенцията за лично забогатяване.