Нотаруиси превзеха "Арена Армеец", препитват ги

629 кандидати се борят за 111 вакантни места в страната
19 апр 2015 10:40,
29
 Нотаруиси превзеха "Арена Армеец", препитват ги
Снимка: Reuters

629 кандидати за юристи са допуснати до писмения изпит за нови нотариуси, който се провежда в зала "Арена Армеец" в София, съобщи bTV.

Министерството на правосъдието, което организира конкурса, така и не обяви публично състава на конкурсната комисия. В събота комисията е съставила три различни варианта на казуси от практическата нотариална дейност.

Вакантни места за нови нотариуси са 111. Нови нотариални кантори няма да се отварят в София, Варна и Несебър, а в Бургас и Пловдив местата за нови нотариуси са съответно две и три.

Причината за изключването на София, Варна и Несебър от конкурса е надвишеният лимит, според който на всеки 10 000 жители трябва да има по един нотариус. Конкурс няма да се провежда и за съдебен район Монтана, където нотариална практика развива бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова.

Според конкурсната процедура до устен изпит ще се допускат юристите издържали писмения изпит с оценка над добър (4). Писменият изпит е с продължителност от три астрономически часа.

Министерството на правосъдието мотивира провеждането на първия от повече от пет години конкурс за нови нотариуси с необходимостта "да се гарантира на гражданите равен достъп до правосъдие, да се създадат подходящи условия за предоставяне на нотариални услуги и да се предотврати нелоялната конкуренция при осъществяване на нотариалната дейност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
изгоряха ни жилищата и нивите
21
0
 
4
 
! Отговори
до фен преди 9 години
До ФенМоже, може, ти кихал ли си на нотариус, явно не си.
20
0
 
4
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИ преди 9 години
За да се изпълни условието: необходимостта "да се гарантира на гражданите равен достъп до правосъдие, да се създадат подходящи условия за предоставяне на нотариални услуги и да се предотврати нелоялната конкуренция при осъществяване на нотариалната дейност"трябва да има ДЪРЖАВНИ НОТАРИУСИ или съдиите по вписванията да изслушват сделките.А колко пари ще влязат в бюджета, просто не ми се мисли.
19
0
 
5
 
! Отговори
bb преди 9 години
А защо не се ограничи бройката на готвачите! Да останат само тези, които готвят най-вкусно. За какви се мислят тези мафиоти - нотариусите. Я всеки да става нотариус, като покрие обективни изисквания, а който лъже - в затвора. Другото са глупости.
18
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Което си е напълно показателно...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Някой сиИ какво-не успяха да го спрат. Дори и със 2-3 смешни жалби до ВАС.
16
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
По сгоден момент за радикално решение на проблема с нотариусите скоро едва ли ще се отвори
15
1
 
12
 
! Отговори
Този "конкурс&q преди 9 години
... само проформа. Печелившите ще са отново 111 неграмотници от ГЕРП.
14
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
11-ти айде не на мен тия алабализми!Много добре се знае що за конкурс е това и от колко време се влачеше и как старите подскачаха и виеха като се узна за конкурса!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вяно сбирщина на престъпници!
12
0
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
До Анонименняма изберат никой бре, цирк е като миналия път - старите си плащат за да не пускат нови, а ние да се редим на опашка да им снасяме такси
11
0
 
2
 
! Отговори
do ^ i do11 преди 9 години
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) kakav e toa presen zelenchuk ot panelnia balkon na lulin ili darvenica li e "notaruisi" ?!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Някой сиСамо за сведение-никой никой не праща. А ти в заявлението заявяваш за къде кандидатстваш. А за осъден нотаруис-не само съм чувал, но има такъв. Има и няколко лишени от права, без да са осъдени.
9
0
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Цирк! Печелившите са ясни, някой минал между капките за парлама ще го пратя в село Горно нанадолнище и те така.Вие какво мислите? Честен конкурс за тази доходоносно длъжност? Вярно носи не малко отговорности,но да сте чули за сгафил и осъден нотариус?Бас хващам, че офертите са чукнали милиончето!
8
0
 
2
 
! Отговори
zlaten pazar преди 9 години
ah, tea romanski stolcheta s tanki krachenca kakvi fantastichni prikazki ima da prerazkazvat :-) :-) :-) :-) :-)
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДесоКато се замислиш-неточностите са верни. то се знае кой ще е нотариус, така,че са си нотариуси-поне някой от тях-вече офис мебелите за канторите са си поръчали май. А ,че има и кандидати-юристи-ми от разни морски ПУЦ-ове са си точно кандидат за юристи, а не ююристи.
6
0
 
20
 
! Отговори
Десо преди 9 години
Ужасно написана статия. Още от заглавието - ами те още не са нотариуси!!! По-надолу - кандидати за юристи, ами НЕ, те са вече юристи. Жалка история сте Днес!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
до кандидатствалия преди 9 години
До Кандидатствал съм !А колко ти писаха на писмения , и после на устния изпит? И за кои градове се яви?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иде бодра смяна от мошеници,които са в комбина с бандитите! Да треперят старите хорица за апартаментите си,младите с потребителски кредити,и хората с откраднати коли. Трябва да се направи контракурс за Андрешковци.
3
1
 
20
 
! Отговори
Кандидатствал съм ! преди 9 години
На миналия изпит за нотариуси кандидатствах. Не се получи. Цената стигна до 100 000 лева.