Двама министри дърпат кабинета надолу

АБВ били партньори, а не коалиционен съюзник на кабинета
Обновена: 20 апр 2015 19:42 | 20 апр 2015 19:11, Мария Захариева
26
Двама министри дърпат кабинета надолу
Снимка: архив, Булфото

Отношението на АБВ към коалицията зависи от това как ще реализира пакетът от социални реформи и преди всичко от пенсионната, предложена от нашия представител в кабинета Ивайло Калфин. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на АБВ и президент на България /2002 - 2012/ Георги Първанов, цитиран от БТА.

Той уточни, че на дневен ред стои и въпросът доколко правителството е дееспособно и резултатно. В тази връзка Първанов посочи, че АБВ има критики срещу част от министрите - министъра на външните работи Даниел Митов и министъра на отбраната Николай Ненчев, които по думите му "определено дърпат кабинета надолу". Те очевидно не се справят и това е тема за един сериозен дебат вътре в самата коалиция, допълни партийният лидер.

Ние сме партньори, а не коалиционен съюзник, но все пак трябва да е ясно, че диалогът трябва да се идентифицира, да бъде по-сериозен и задълбочен, каза още Георги Първанов и допълни, че все пак последната дума ще има партийната конференция, която ще се проведе на 26 април.

Кой ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив от АБВ ще се реши едва след като се чуе мнението на градската структура, каза още Първанов. Той уточни, че могат да участват в по-широк формат от партии, но при условие, че отношенията им помежду са еднакво добри както на местно, така и на национално ниво.

Георги Първанов бе гост на учредителна конференция на АБВ за Пловдив-област.
 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Дякон преди 6 години
И кои са тези министри? Калфин и Борисов? По скоро която и двойка да се посочи все ще е вярно. Това правителство един читав и кадърен министър няма.
11
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 6 години
Не двама Първанов. Цялото правителство дърпа надолу. На народа му писна да го използвате и манипулирате за собствени облаги.
10
0
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 6 години
Много го уважавах като президент, но алчността грози човека.
9
0
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Отвратен съм от лукавщината на Първанов. То по принцип се отвратих от всички бивши БКП-исти.Лъжата и измамата явно са в гена им. Проклинам мига в който преди години им повярвах.И продължават да лъготят възрастните хора, че са честни хора.Озверели за власт, облаги кръвопийци. Не се промениха ни на йота.ПРАВОИМАЩИ бяха, ПРАВОИМАЩИ са и сега. Всички мутренски "ПОСТИЖЕНИЯ" са плод на БКП и роилите се от нея БСП, АБВ, ГЕРБ, ДПС, АТАКА.Как: ВЧЕРА-комунист, ДНЕС-анти комунист?КАК-КАК-КАК........
8
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Абе тоя не ли в оставка?
7
1
 
8
 
! Отговори
boc преди 6 години
А защо забравяте Бащицата?Нали Той казва винаги Аз направих това, Аз дадох онова!Той е главния Послушник на Вашингтон и само Той се разпорежда и казва какво да се прави.Не виждате ли как си играят с нас на "доброто" и "лошото" ченге?Лилянка каза:ремонтите ще продължат до 1 август, нооо дойде Той, Бащицата, "доброто" ченге и разпореди ремонтите да свършат на 1 юли.Елементарно!Тъй че, най-големите предатели министри, са най-послушните Нему и изпълняващи заповедите на САЩ.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоце се радва, като че ли е убил мечка-стръвница. Иначе на 25 април ще видим поредния цирк, на който отново ще го изберат за председател, а Калфин, който е със всяка власт, стига да го изберат за министър или евродепутат ще го аплодира. Иначе АБВ, разбирай Калфин, ни продъниха ущите с тяхната социална реформа. Страшна реформа, да се пенсионираш току преди да умреш и пенсията да не ти стига за гроб, та камо ли за паметник.
5
5
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
До Анонимен много ТОЧНО---НЕМАМЕ НУЖДА ОТ ПАРЛАМЕНТ
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кукли на конци, марионетки
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кабинетът се дърпа надолу от бивши доносници и ченгета все мръсници, крадци, лицемери и милиционери.
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли мисли някой,че си имаме кабинет?Всичко се диктува от Брюксел и от Вашингтон.По-скоро решенията се взимат от Вашингтон,а Брюксел "бие барабана".Може пък да е по-добре така.Ние сме свикнали да бъдем роби,а такава е целта и на олигархията - безмозъчна,обезверена,апатична....ТЪЛПА.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези министри си вършат много добре работата, защото изпълняват всички заповеди на САЩ и Брюксел!