БСП иска оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател

Аргументът: Има голяма вина за провала на "Южен поток"
Обновена: 25 апр 2015 19:12 | 25 апр 2015 19:12,
78
БСП иска оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател
Снимка: Архив Булфото

Социалисти поискаха оставката на депутата и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев като заместник-председател на БСП по време на Пленума на партията.

Въпреки отсъствието на Стойнев, Явор Куюмджиев, ръководител на Съвета по енергетика към БСП и бивш заместник-министър по енергетиката, неочаквано поиска оставката му.

Аргументите на Куюмджиев бяха, че Стойнев одобрявал работата на сегашния министър Теменужка Петкова и че носил вина за провала на проекта "Южен поток".

Той носи голяма част от вината за това, че "Южен поток" не се случи в България. Беше груба грешка прехвърлянето на отговорността за преговорите към Европейската комисия. Тогава много хора го съветвахме да направи единственото разумно нещо - да обедини усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата, за да имат сила пред Еврокомисията и така да защитят интересите си, за да мине тази тръба, коментира Куюмджиев, цитиран от БНР.

Лидерът на БСП Михаил Миков отказа да коментира информации от закритото заседание на Националния съвет.

Когато имам какво да ви кажа относно промени в ръководството на партията, които са в моята компетентност, ще ви го съобщя. Във всеки един момент, във всеки орган на партията трябва да се носи отговорност - от всеки и от мен, каза лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
23
 
! Отговори
vas преди 9 години
И какво се оказва в крайна сметка? Провалът на АЕЦ "Белене"грешка на БСП. Провалът на "Южен поток"грешка на БСП. И веднага си измиха ръцете с една пионка! Ами ако Др.Стойнев имаше дългия политически живот на, примерно, Румен Овчаров какво ли щеше да остане от България?
3
14
 
5
 
! Отговори
рaзтревожен преди 9 години
Що бръснете БКПието, речете кaк кaкво ще прaвим с нaследниците им от ЦК нa ГЕРБ?
2
1
 
31
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
АМА ТОГАВА ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ БЕ , *** !!
1
18
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 1: Като нямаш мнение по съдържанието, защо пишеш изобщо?Стойнев наистина е виновен за провала на Южен поток. Не е само той, разбира се, но той беше министър, а другите, като Мартинчо Димитров, тогава можеха само да приказват А бат' ви Бойко ходеше чак в Брюксел да говори против проекта. Сега и Бойко приказва, че уж проектът не бил спрян, но "като се обърне каруцата, пътища много".