БСП: Свършиха парите, пациенти чакат в листи

"Бъдете здрави, за да не се сблъскате с реформата на Москов"
27 апр 2015 17:03, Анисия Иванова
45
БСП: Свършиха парите, пациенти чакат в листи
Снимка: БСП-Варна

Заради наложените на болниците твърди лимити за финансиране, вече се формират листи на чакащи пациенти, каза днес във Варна зам.-председателят на парламентарната група по здравеопазване депутатът от БСП д-р Емил Райнов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той посочи, че хаосът в системата се увеличава, хората са принудени да пътуват, за да намерят болница, която не е свършила лимита си, за да получат лечение. Ще стане още по-лошо, ако бъдат приети промените в закона, които ще наложат и някои от здравноосигурените българи да си доплащат за медицинска помощ, каза Райнов.

"Миналата седмица стана известен скандалният начин, по който надзора на здравната каса е взел решението за определянето на  тези помесечни бюджети на болниците. Решението е взето с четири на три гласа, при изрично записано в Закона за здравното осигуряване, че решенията се взимат с минимум пет гласа. Затова в БСП обсъждаме да сезираме Върховния административен съд“, каза още Райнов.

Това, което се случва в момента в сферата на здравеопазването, може да бъде променено единствено с обществен натиск, заяви от своя страна варненският народният представител  от БСП Красимир Янков. Той допълни, че шумно прокламираният рейтинг на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов не кореспондира с решенията, които той взима.

Народните представители д-р Емил Райнов и Красимир Янков пожелаха на българските граждани да бъдат здрави, за да не им се налага сблъсък с "реформата" на здравния министър Москов.

"Проблемът с лимитите в онкологичната болница във Варна е чудовищен", заяви на срещата урологът д-р Десислав Тасков от Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков“ в града.

Той допълни, че лимитът за химиотерапията за април е бил изчерпан още на 16-и. 

Специалистът допълни, че от петък няма възможност да изписва дори обезболяващи медикаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
Срам преди 8 години
Стана по зле и от африканска държава
15
7
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Държавата е докарана до остра нужда от преструктуриране или реформиране ,основно трябва да сме благодарни на цели червени поколения оставили почерка си през годините,с какви очи са се изправили тия хубавци да ни разтеглят локуми
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ваксини няма за децата. А искат да има деца.Сега ще ходя с хладилна чанта до Одрин да купя ваксина на внука ,че тоя с блесналия наркомански поглед не знам кога и дали въобще ще осигури ваксините
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болният може да чака но Рака не чака. Как ще оставиш раково болен да чака??? Започвам да се питам, той нормален ли е или прекалява с белото!!
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По живково време заплатата беше 150-200 лева на обикновените хора. Останалото от заработката им отиваше за "безплатно" образование и лечения.***, няма нищо безплатно!Няма да ти обяснявам устройство на държавата, че не е за твойта тролска тиква.По живково се спеше пред магазините за купиш телевизор бе, тъпчо ;)И то ако изобщо докарат.На 45 съм, помня го това !
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП съсипаха държавата и сега стоят отстрани и гледат и сочат с пръст. *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА. Гласувайте пак за тях
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТИ РАЗБИРАШ ЛИ КАКВО ПИШЕШ ПРИ ЖИВКОВО ВРЕМЕ ТАКИВА ИДИОТЩИНА НЯМАШЕ ЛЕКУВАНЕТО.ЛЕКАРСТВАТА И УЧЕНИЕТО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО НА ТЕБ БАЩА ТИ И *** НЕ ТИ ЛИ ОБЕСНИХА КАК СЕ ЖИВЕЕШЕ ПРИ ЖИВКОВ НЕГРАМОТИК.НЕ ИСКАМ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЗАЩИТАВАМ КОМУНИСТИТЕ НО ТЕКА БЕШЕ .ЧЕ ТЕЗИ СА Е КАДЪРНИ КОИ Е ИМ ВИНОВЕН.МИСЛЯТ КАК ДА КРАДАТ ПРЕЗ ЖИВКОВО ВРЕМЕ ТАКИВА ГИ КАРАХА В БЕЛЕНЕ.ХРАНА ЗА ПРАСЕТАТА.ЧЕ ПРАСЕТАТА НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА И КОИ КРИВ КОИ ПРАВ
9
9
 
7
 
! Отговори
one преди 8 години
комунистическа пропагандадо сега нямаше ли неформално листи на чакащи или доплащане- имашепросто сега се офермя по законов начин и се прави опит да се регулират плащанията под масата.БСП /комунистическата партия/ понеже друго нищо не може да и роди главата. като бяха на власт какво подобриха в здравеопазването?
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тарифата за пререждане в листите?
7
1
 
20
 
! Отговори
осигурен преди 8 години
Е за какво плащаме здравни осигуровки на НЗОК, след като НЗОК не ни осигурява лечение при нужда?
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо безплатни и не е имало никога.Няма да се прецака нищо, на комунисти не вярвайте, че вижте до къде докараха социалистическите страни - сринаха ги и откраднаха парите в червените куфарчета.
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо да се изчисти малкото останал електорат на комунистите ;)Ще остане само Позитано 20, олигарсите и троловете ;)И сбогом Парламент ... няма стигат гласове :)))
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите следваха пациента, сега пациента ще следва парите. Където бутне пари, там ще влезе. Стига безплатно.
3
11
 
3
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Пу! Комунисти демагози.
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нема, чакайте. Десните софийски реститутки реформатори върнаха социализъма и Бай Тошо на власт.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Властимеещите да се леуват в обикновенните болници, а не в правителствена.Д-р Москов = д-р Менгеле за българските болни